Alexandrova Ekaterina

Alexandrova Ekaterina

29
žena
Rusko
Datum nar.:
15. 11. 1994
Výška:
180 cm
Váha:
66 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 16. / 15.
čtyřhra: 69. / 58.

Rybakinovou v Miami nejhorší set v kariéře ani kanár nezlomil, ve finále ji vyzve rozjetá Collinsová

WTA MIAMI - Jelena Rybakinová (24) uhrála ve druhém setu proti Viktorii Azarenkové (34) pouhých pět fiftýnů, čímž si stanovila nelichotivé a nové osobní maximum. Trojnásobnou šampionku přesto zdolala 6:4, 0:6, 7:6 a znovu po roce postoupila do finále floridské tisícovky. O svůj třetí titul z podniků série WTA 1000 se popere s domácí Danielle Collinsovou (30), jež v posledních 12 setech prohrála celkem jen 24 gamů.

Preview: Azarenková zaútočí na první finále od října 2021, Alcaraze čeká šlágr s Dimitrovem

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Viktoria Azarenková bude proti loňské finalistce Jeleně Rybakinové útočit na své první finále od října 2021. Vítězka si v sobotním finále zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Danielle Collinsovou. V mužské dvouhře se zkompletuje semifinálové obsazení, Carlos Alcaraz se ve šlágru utká s Grigorem Dimitrovem a Alexander Zverev změří síly s Fábiánem Marozsánem.

Collinsová je k nezastavení. Garciaovou smetla i počtvrté a po 6 letech si v Miami zahraje semifinále

WTA MIAMI - Danielle Collinsová (30) na domácím podniku WTA 1000 v Miami vyhrála už 10 setů v řadě a stejně jako při svém debutu v roce 2018 postoupila do semifinále. Naposledy si Američanka hrající svou rozlučkovou sezonu poradila 6:3, 6:2 s Francouzkou Caroline Garciaovou (30), s níž ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila víc jak osm gamů. O první finále od Australian Open 2022 si zahraje s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která vyřadila domácí Jessicu Pegulaovou (30).

Preview: Macháč si poprvé zahraje čtvrtfinále na Masters, zaútočí v něm na životní skalp

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open jsou v plánu čtyři čtvrtfinálové duely. Tomáš Macháč ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve loňského finalistu a jednoho z největších favoritů Jannika Sinnera, v obhajobě titulu bude pokračovat Daniil Medveděv soubojem s Nicolásem Jarrym. Ženská čtvrtfinále obstarají Caroline Garciaová s Danielle Collinsovou a Jekatěrina Alexandrovová s Jessicou Pegulaovou.

Další překvapení v Miami. Chybující Šwiateková podlehla Alexandrovové a Sunshine Double nezkompletuje

WTA MIAMI - Turnaj WTA 1000 v Miami v pondělí přišel o další dvě favoritky a po osmifinálovém kole jsou ve hře už jen tři hráčky TOP 10. Pár hodin po světové trojce Coco Gauffové vypadla i světová jednička Iga Šwiateková (22). Polská šampionka z roku 2022 prohrála i vinou 27 nevynucených chyb 4:6, 2:6 se světovou šestnáctkou Jekatěrinou Alexandrovovou (29) a podruhé v kariéře Sunshine Double nezkompletuje.

Nosková má za sebou další souboj se Šwiatekovou, v Miami Polce podlehla po třísetové bitvě

WTA MIAMI - Linda Nosková (19) se už potřetí v sezoně a počtvrté za posledních osm měsíců střetla s Igou Šwiatekovou (22) a potřetí s polskou favoritkou prohrála. Ve třetím kole turnaje WTA 1000 v Miami česká tenistka trápila světovou jedničku přes dvě a půl hodiny, než předloňské šampionce usilující o zkompletování Sunshine Double podlehla 7:6, 4:6, 4:6.

Razítko na skvělý vstup do sezony. Ostapenková ovládla halu v Linci, byť odvracela mečbol

WTA LINEC - Dva tituly ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a zápasová bilance 22:3. Světová dvanáctka Jelena Ostapenková (26) toho během uplynulých 33 dní stihla opravdu hodně a zaznamenala skvělý vstup do sezony. Sedm dní po finálovém nezdaru v Melbourne ovládla halový turnaj WTA 500 v rakouském Linci, byť hned ve svém úvodním vystoupení čelila mečbolu. Ve finále lotyšská tenistka nedala v souboji bývalých finalistek šanci Rusce Jekatěrině Alexandrovové (29), kterou přehrála 6:2, 6:3 a získala celkově 8. titul.

Ostapenková je v laufu. Týden po deblu v Melbourne si zahraje také singlové finále v Linci

WTA LINEC - Jelena Ostapenková (26) si sedm dní po neúspěchu v deblovém finále na Australian Open zahraje singlové finále na halovém turnaji WTA 500 v Linci. V semifinále nejvýše nasazená Lotyška přehrála 6:2, 6:3 šampionku z roku 2015 Anastasii Pavljučenkovovou (32), vyhrála šestý ze sedmi vzájemných zápasů, letošní bilanci ve dvouhře a čtyřhře dohromady vylepšila na 23:3 a postupem do finále zopakovala výsledek ze své poslední účasti v roce 2019. O již druhý letošní titul si zahraje s další bývalou finalistkou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která přežila více než tříhodinovou bitvu s Chorvatkou Donnou Vekičovou (27).

Ostapenková pokračuje ve skvělém vstupu do sezony, Potapovová titul v Linci neobhájí

WTA LINEC - Jeden titul ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a za leden zápasová bilance 18:3. Jelena Ostapenková (26) zaznamenala skvělý vstup do sezony na obou frontách a formu nyní prodává i po návratu z Austrálie. V hale v Linci po jedné vydřené a jedné hladké výhře postoupila do semifinále, v němž vyzve bývalou šampionku, nicméně oblíbenou soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou (32). Ve čtvrtfinále naopak skončila loňská vítězka Anastasia Potapovová.

Ostapenkové funguje útočná hra a je ve finále. Kasatkinová postoupila opět bez boje

WTA ADELAIDE - Lotyška Jelena Ostapenková (26) v Adelaide ve svém prvním semifinále na australské půdě porazila 6:2, 7:6 Jekatěrinu Alexandrovovou (29), poprvé od roku 2018 si zajistila návrat do TOP 10 a popatnácté v kariéře postoupila do finále. O 7. titul si vítězka Roland Garros 2017 zahraje s další Ruskou Darjou Kasatkinovou (26), která po obratu ve druhém kole dva dny nehrála. Dvě soupeřky ji pustily dál bez boje, naposledy profitovala z odstoupení světové pětky Jessiky Pegulaové (29).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist