Altmaier Daniel

Altmaier Daniel

25
muž
Německo
Datum nar.:
12. 9. 1998
Výška:
191 cm
Váha:
88 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 61. / 47.
čtyřhra: 431. / 130.

Nepovedené Mexiko. V Acapulcu Zverev skončil už v prvním kole, vyřadil ho krajan Altmaier

ATP ACAPULCO - Alexander Zverev (26) v Mexiku utrpěl druhou nečekanou porážku během pár dnů. Po nezdaru v semifinále v Los Cabos proti Jordanu Thompsonovi nezvládl své úvodní vystoupení v Acapulcu, kde šampion z roku 2021 a letos nejvýše nasazený Němec podlehl 3:6, 6:3, 3:6 krajanu Danielu Altmaierovi (25). Do druhého kola naopak postoupili Holger Rune (20) hrající první turnaj pod trenérem Patrickem Mouratoglouem, Stefanos Tsitsipas (25) pomáhající esy na obnovu hurikánem poničeného města či Casper Ruud (25).

Ruud v Hamburku opět potřeboval tři sety a dál útočí na první větší triumf, Rubljov do čtvrtfinále neprošel

Casper Ruud (24) se v Hamburku rozhodujícímu setu nevyhnul ani ve druhém zápase, ale dál pokračuje v útoku na svůj první triumf na akcích vyšších než ATP 250. Nejvýše nasazený si poradil 1:6, 6:2, 6:2 s bývalou světovou sedmnáctkou a kvalifikantem Cristianem Garínem (27), oplatil mu letošní porážku z Indian Wells a vzájemnou bilanci upravil na 2:3. Do čtvrtfinále se naopak nedostal jeho poslední přemožitel z bastadského finále Andrej Rubljov (25).

Sinner v Paříži zahodil mečboly. V parádním maratonu ho přetlačil Altmaier

Světová devítka Jannik Sinner (21) završil nepříliš povedené antukové jaro neúspěchem na French Open, na kterém bude poprvé při svém celkově čtvrtém startu chybět mezi šestnáctkou nejlepších. Letos italský favorit skončil už ve druhém kole po obrovské bitvě s Němcem Danielem Altmaierem (24), kterému podlehl po nevyužití dvou mečbolů a bezmála pěti a půl hodinách boje 7:6, 6:7, 6:1, 6:7, 5:7. Po vydřené čtyřsetové výhře naopak pokračuje za obhajobou loňského finále Nor Casper Ruud (24).

Alcaraz v Madridu míří za nejcennější obhajobou. Chci být jedním z nejlepších tenistů v historii, zasnil se

ATP MADRID - Carlos Alcaraz na domácím antukovém Masters 1000 v Madridu porazil Karena Chačanova, s nímž neztratil set ani ve třetím vzájemném souboji. Po postupu do semifinále, v němž se španělský obhájce titulu utká v den svých 20. narozenin s Chorvatem Bornou Čoričem, promluvil o svém velkém snu. Stát se jedním z nejlepších hráčů v historii.

Karacev v Madridu vyřadil Medveděva. Se Zhizhen Zhangem si zahrají první čtvrtfinále na Masters

ATP MASTERS MADRID - Aslan Karacev prožívá v Madridu znovuzrození. Devětadvacetiletý ruský kvalifikant, který byl v žebříčku už na 14. místě a momentálně figuruje až na 121. pozici, si v osmifinále vyšlápl na krajana Daniila Medveděva, připsal si svůj první skalp Top 10 po skoro dvou letech a zajistil si svou premiérovou účast ve čtvrtfinále podniků Masters. Jeho dalším soupeřem bude čínské překvapení turnaje Zhizhen Zhang.

Fritz si v Dallasu poradil se Sockem. Isner pokračuje bez ztráty servisu

ATP DALLAS - Nejvýše nasazený Taylor Fritz na domácím halovém turnaji v Dallasu porazil bez ztráty podání krajana Jacka Socka a dočká se odvety za loňské vyřazení proti dalšímu Američanovi Marcosi Gironovi. Už 40 es nastřílel John Isner, který si ve druhém kole poradil s Němcem Danielem Altmaierem.

Nadal má za sebou suverénní vstup do Australian Open, Gironovi povolil jen sedm her

AUSTRALIAN OPEN - Rafael Nadal pokračuje v letošní neporazitelnosti. Vítěz generálky v Melbourne Parku ve svém čtvrtém letošním zápase suverénně a bez ztráty podání přehrál 6-1 6-4 6-2 Marcose Girona ze Spojených států a prošel do druhého kola Australian Open. V něm se šampion ročníku 2009, který útočí na rekordní 21. grandslamovou trofej, střetne s Němcem Yannickem Hanfmannem. Vítězně odstartoval také třetí nasazený Alexander Zverev.

18letý Alcaraz je nejmladším finalistou na ATP od roku 2008, o titul z Umagu se utká s Gasquetem

ATP UMAG - Carlos Alcaraz na antuce v Umagu porazil o patnáct let staršího krajana Alberta Ramose a stal se nejmladším finalistou turnaje ATP od roku 2008. O titul se 18letý Španěl utká s 35letým Francouzem Gasquetem, který v tříhodinové bitvě udolal Němce Daniela Altmaiera a ukončil tříleté čekání na 32. finále.

Umag: Alcaraz a Altmaier budou hrát o první finále, vyzvou Ramose a Gasqueta

ATP UMAG - Na antukovém turnaji v chorvatském Umagu se rozhodlo o semifinalistech. 18letý Španěl Carlos Alcaraz postoupil do boje o své první finále, o které se utká se zkušeným krajanem Albertem Ramosem. Poprvé v kariéře je v semifinále Němec Daniel Altmaier, který vyřadil srbského obhájce titulu Dušana Lajoviče a může se chystat na Francouze Richarda Gasqueta-

Djokovič v Paříží vyhrál i 14. osmifinále a je pojedenácté v řadě ve čtvrtfinále

FRENCH OPEN - Pošestnácté v kariéře startuje na Roland Garros, počtrnácté si na něm zahrál osmifinále a opět v něm nenašel přemožitele. Letos 33letý Novak Djokovič přehrál Rusa Karena Chačanova a jedenáctý rok po sobě v Paříži postoupil mezi osmičku nejlepších. O desáté semifinále se šampion z roku 2016 utká se Španělem Pablem Carreñem, s nímž vypadl na letošním US Open po diskvalifikaci.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist