Anisimova Amanda

Anisimova Amanda

22
žena
USA
Datum nar.:
31. 8. 2001
Výška:
180 cm
Váha:
59 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 241. / 21.
čtyřhra: - / 386.

Rozjetá Collinsová zvládla rychlý přesun i náročný přechod na antuku, v Charlestonu přehrála Badosaovou

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) necelých 72 hodin po životním triumfu na tvrdém povrchu v Miami zvládla náročný přechod na antuku proti těžké soupeřce. Na domácí půdě v Charlestonu si americká tenistka hrající svou poslední sezonu poradila ve dvou setech s bývalou světovou dvojkou Paulou Badosaovou (26) ze Španělska, vyhrála osmý zápas v řadě a zajistila si souboj s obhájkyní titulu Ons Jabeurovou (29).

Sabalenková poprvé na tour neztratila game, do osmifinále suverénně prošla i Gauffová

Aryna Sabalenková (25) pokračuje na Australian Open v suverénní obhajobě svého jediného dosavadního grandslamového triumfu. Světová dvojka ve třetím kole zničila 6:0, 6:0 nasazenou osmadvacítku Lesju Curenkovou (34) a poprvé v kariéře zvítězila na nejvyšším okruhu bez ztráty gamu. Do osmifinále prošla suverénně také Coco Gauffová (19), úřadující šampionka US Open deklasovala krajanku Alyciu Parksovou (23).

Bouzková v Aucklandu prosvištěla do čtvrtfinále, Anisimovovou vyřídila za necelou hodinu

Marie Bouzková (25) si v Aucklandu připsala jedno ze svých nejsuverénnějších a nejrychlejších vítězství na nejvyšším okruhu. Nasazená pětka za pouhých 50 minut deklasovala 6:0, 6:1 vracející se Amandu Anisimovovou (22) a hned na prvním turnaji v letošní sezoně postoupila do čtvrtfinále. Ve svém debutu na ASB Classic bude pokračovat soubojem s Emmou Raducanuovou, nebo Elinou Svitolinovou.

Být na turnajích se stalo nesnesitelným. Anisimovová v 21 letech bojuje se syndromem vyhoření

Američanka Amanda Anisimovová ohlásila v 21 letech pauzu od tenisu na neurčito kvůli syndromu vyhoření a obavám o své duševní zdraví. Vítězka dvou turnajů na okruhu WTA se před čtyřmi lety coby sedmnáctiletá probojovala senzačně do semifinále Roland Garros, tehdy vyřadila i rumunskou obhájkyni titulu Simonu Halepovou.

Krejčíková, Kvitová, Plíšková a Nosková jsou ve 3. kole. Fruhvirtová nevyužila mečbol

WTA INDIAN WELLS - České tenistky v Indian Wells pokračují v úspěšném tažení. V pátek uspěly čtyři z pěti nadějí, do 3. kola postoupily rozjetá Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Karolína Plíšková i teenagerka Linda Nosková. Jako první vypadla nejmladší z české 'legie' Linda Fruhvirtová, byť i ona byla proti nasazené Anhelině Kalininové jeden míček od vítězství.

Nejlepší letošní výkon! Plíšková v Torontu za necelou hodinu deklasovala Anisimovovou a vrátila jí týden starou porážku

WTA TORONTO - Karolína Plíšková předvedla nejlepší výkon v letošní sezoně a po zlomenině ruky. Česká jednička ve druhém kole v Torontu, kde obhajuje loňské finále z Montréalu, za 53 minut deklasovala dvakrát 6-1 Amandu Anisimovovou, oplatila jí týden starou porážku ze San José a vzájemnou bilanci upravila na 5-1. O teprve třetí čtvrtfinále v aktuálním roce se poslední česká zástupkyně na turnaji utká s nasazenou trojkou Marií Sakkariovou.

Plíšková v San José prohrála s Anisimovovou, Američanka uspěla až na pátý pokus

WTA SAN JOSÉ - Karolína Plíšková v pátém vzájemném duelu s Amandou Anisimovovou poprvé prohrála. Dnes ve druhém kole turnaje WTA 500 v San José sice česká tenistka vedla 6-3 a 3-2 s brejkem v zádech, náskok ale neudržela a Američance podlehla 6-3 5-7 1-6.

Plíšková v San José zvládla silou vůle dvojnásobnou odvetu proti Boulterové

WTA SAN JOSÉ - Karolína Plíšková s Katie Boulterovou na třetím turnaji po sobě neprohrála. Na tvrdém povrchu v San José zvítězila v prvním zápase pod vedení Leoše Friedla 1-6 7-6 6-3, přestože si i vinou 16 dvojchyb osmkrát neudržela podání, a oplatila Britce nedávné porážky z Eastbourne a Wimbledonu. Ve druhém kole narazí na domácí Anisimovovou, s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné duely.

Halepová ve Wimbledonu vyhrála už 12. zápas v řadě, Rybakinová se stala první kazašskou semifinalistkou grandslamů

WIMBLEDON - Simona Halepová ve čtvrtfinále Wimbledonu přehrála Amandu Anisimovovou, už ve třetím souboji v řadě s ní neztratila set a svou neporazitelnost v All England Clubu prodloužila na 12 zápasů. Ve svém prvním semifinále na grandslamech od Australian Open 2020 se utká s Jelenou Rybakinovou, která se po skalpu Ajly Tomljanovicové stala první kazašskou semifinalistkou grandslamových turnajů.

Stephensová smetla Teichmannovou a je ve čtvrtfinále Roland Garros

FRENCH OPEN - Jediná bývalá grandslamová šampionka ve spodní polovině pavouka Sloane Stephensová na French Open smetla Švýcarku Jil Teichmannovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm bude čelit krajance Cori Gauffové. Další čtvrtfinálovou dvojici vytvořily Leylah Fernandezová a Martina Trevisanová.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist