Cristian Jaqueline

Cristian Jaqueline

25
žena
Rumunsko
Datum nar.:
5. 6. 1998
Výška:
180 cm
Váha:
kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 73. / 58.
čtyřhra: 214. / 169.

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

První finále od léta 2021. Favoritka Plíšková v Kluži neztratila set ani s Britkou Dartovou

WTA KLUŽ - Karolína Plíšková (31) v rumunské Kluži dál proplouvá turnajem WTA 250 se slabším obsazením a pokračuje v získávání herní jistoty. V prvním semifinále po roce a půl si poradila s Britkou Harriet Dartovou (27) a poprvé od srpna 2021 postoupila do finále. O ukončení více než čtyřletého čekání na titul si dvojnásobná grandslamová finalistka zahraje s domácí Anou Bogdanovou (31), jež bude bojovat o premiérový triumf na okruhu WTA.

Plíšková v Kluži přerušila další sérii, po skalpu Erraniové je po roce a půl v semifinále

WTA KLUŽ - Karolína Plíšková (31) na halovém turnaji WTA 250 v rumunské Kluži znovu potvrdila roli papírové favoritky a přestřihla další černou sérii. Na dvě vítězství po sobě po deseti měsících navázala proti bývalé světové pětce Saře Erraniové (36) z Itálie, kterou v souboji grandslamových finalistek přehrála 6:2, 6:0 a poprvé od srpna 2022 postoupila do semifinále. V něm bude čelit Britce Harriet Dartové (27), která je v této fázi na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Vondroušová v Melbourne padla. Postup pro Noskovou a Siniakovou, Bouzková a Fruhvirtová končí

Markéta Vondroušová (24) poprvé od French Open 2020 nezvládla první kolo na grandslamech. Nasazená sedmička a úřadující wimbledonská šampionka schytala v úvodním kole Australian Open výprask 1:6, 2:6 od trápící se kvalifikantky Dajany Jastremské. Linda Nosková (19) v derby přehrála krajanku Marii Bouzkovou (25) a Kateřina Siniaková (27) si poradila s Jaqueline Cristianovou. Linda Fruhvirtová (18) sice vzdorovala favorizované Beatriz Haddad Maiové, ale ve třech setech nakonec padla.

Noskovou rozmary počasí nerozhodily. Na Livesport Prague Open si až v pondělí zahraje o první titul

WTA PRAHA - Více než den dlouhé čekání na lepší počasí Lindu Noskovou (18) nevykolejilo. Na domácím Livesport Prague Open ve Stromovce smetla 6:1, 6:1 Němku Tamaru Korpatschovou (28) a těsně před dalším přerušením programu kvůli dešti stihla postoupit do svého druhého finále na okruhu WTA. O premiérový titul si osmnáctiletá Češka zahraje netradičně až v pondělí, neboť se v neděli nestihlo dohrát ani druhé semifinále mezi Japonkou Nao Hibinovou (28) a Rumunkou Jaqueline Cristianovou.

Mokrá předpověď se vyplnila. Na Livesport Prague Open se v sobotu nehrálo

Sobotní program na Livesport Prague Open podle očekávání nezačal podle plánu a deštivé počasí nakonec vůbec nepustilo tenistky včetně domácí Lindy Noskové na kurt. Semifinálové duely ve dvouhře byly odloženy na neděli, potenciálně je ve hře i pondělní dohrávka.

Suverénní Nosková na Livesport Prague obhájila semifinále, Martincová po debaklu končí

Dva diametrálně odlišné výkony předvedly české tenistky ve čtvrtfinále domácího Livesport Prague Open. Linda Nosková (18) převálcovala za necelou hodinu hry 6:0, 6: 2 Slovenku Karolínu Annu Schmiedlovou (28), obhájila loňský výsledek a s Němkou Tamarou Korpatschovou (28) si zahraje o druhé finále na okruhu WTA. Naopak Tereza Martincová (28) další obrat nepředvedla, předloňská finalistka schytala ve výprask 1:6, 2:6 od lucky losera Nao Hibinové (28) a na první semifinále na turnajích WTA od loňského června nedosáhla.

Bouzková po vyřazení: Cítila jsem se dobře, atmosféra byla skvělá. Ale hůř se to sešlo

Poprvé v kariéře se představila v roli obhájkyně titulu a ještě před zaplněným domácím publikem. Před zápasem v pražské Stromovce v rámci Livesport Prague Open se Marie Bouzková (25) cítila dobře a užívala si skvělou atmosféru, proti Rumunce Jaquelině Cristianové (25) ji ale zradil servis a hned v prvním kole vypadla. "Mrzí mě to, za rok se musím vrátit," řekla v rozhovoru pro Livesport Zprávy sympatická Češka, které nepomohla ani přítomnost bratra v roli sběrače míčků.

Bouzkové v Praze role obhájkyně titulu nesedla. Po trápení na servisu podlehla Cristianové

WTA PRAHA - Marie Bouzková (25) premiéru v roli obhájkyně titulu nezvládla. Na domácím turnaji WTA 250 v pražské Stromovce, kde před rokem slavila dosud jediný triumf, nejvýše nasazená Češka nestačila hned v prvním kole na Jaqueline Cristianovou. Rumunce, s níž předchozí tři vzájemné duely vyhrála, podlehla především vinou osmi ztracených servisů po bezmála třech hodinách boje 4:6, 6:4, 4:6. Do turnaje právě vstupuje také Lucie Havlíčková, jež čelí nasazené Francouzce Alizé Cornetové.

Los Livesport Prague Open: Obhájkyně titulu Bouzková začne proti Cristianové

V Praze byl právě rozlosován turnaj kategorie WTA 250, kterého se zúčastní minimálně šest domácích hráček. Nasazená jednička Marie Bouzková vykročí za obhajobou titulu na tvrdém povrchu ve Stromovce zápasem proti Rumunce Jaqueline Cristianové, Lucie Havlíčková bude čelit nasazené Francouzce Alizé Cornetové a kvarteto Barbora Strýcová, Linda Nosková, Tereza Martincová a Barbora Palicová čeká na soupeřku z kvalifikace. Do té dnes vstoupilo dalších sedm Češek, Gabriela Knutson a Dominika Šalková jsou ve druhém kole.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist