Dimitrov Grigor

Dimitrov Grigor

32
muž
Bulharsko
Datum nar.:
16. 5. 1991
Výška:
191 cm
Váha:
81 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 10. / 3.
čtyřhra: 1257. / 17.

Na třetí pokus to vyšlo. Sinner v Miami deklasoval Dimitrova a získal druhou trofej z Masters

Jannik Sinner (22) se už potřetí probojoval do finále podniku Masters v Miami, ale poprvé ho zvládl až v letošním roce. Rozjetý šampion lednového Australian Open deklasoval v souboji o titul 6:3, 6:1 Grigora Dimitrova (32), který na turnaji vyřadil jeho kolegy z TOP 5 pořadí Carlose Alcaraze a Alexandera Zvereva. Ital získal svou druhou trofej z prestižních tisícovek a v žebříčku se poprvé posune na post světové dvojky.

Sinner má třetí pokus na první triumf na Masters v Miami, Dimitrov může završit parádní jízdu

V rámci nedělního programu Miami Open poznáme mužského šampiona letošního ročníku. Jannik Sinner (22) je ve finále floridské tisícovky už potřetí, neuspěl v něm před třemi lety ani loni. Grigor Dimitrov (32) může zapsat už svůj třetí skalp TOP 5 na turnaji, finále na Masters si zahraje teprve potřetí v kariéře a bude bojovat o druhou trofej z těchto prestižních podniků.

Sinner převálcoval Medveděva a je v Miami znovu ve finále, Dimitrov zdolal Zvereva a vrátí se do TOP 10

ATP MIAMI - Jannik Sinner (22) v semifinále na Masters v Miami zdeptal po fantastickém představení obhájce titulu Daniila Medveděva (28). Rozjetý italský mladík zvítězil v repríze loňského finále jasně 6:1, 6:2 a po páté výhře v řadě během šesti měsíců snížil vzájemnou bilanci na 5:6. Do finále na Floridě postoupil již potřetí a letos se v něm utká s Grigorem Dimitrovem (32), který si po skalpu Alexandera Zvereva (26) zajistil návrat do TOP 10.

Preview: Sinner a Medveděv se utkají v repríze loňského finále, Dimitrov se může vrátit do TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open se rozhodne o finalistech mužské dvouhry. Jannik Sinner (22) a obhájce titulu Daniil Medveděv (28) se utkají v repríze loňského finále. Grigor Dimitrov (32) se pokusí proti Alexanderovi Zverevovi (26) navázat na cenný skalp Carlose Alcaraze a v případě postupu do finále si zajistí návrat do elitní desítky světového hodnocení.

Alcaraz letos Sunshine Double nezkompletuje, v Miami ho ve čtvrtfinále přehrál Dimitrov

ATP MIAMI - Devět zápasů neporažený šampion z Indian Wells Carlos Alcaraz (20) znovu po půl roce nestačil na Grigora Dimitrova (32). Ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v Miami španělský vítěz z roku 2022 prohrál 2:6, 4:6 a přišel o šanci stát se osmým mužským majitelem Sunshine Double. Zkušený Bulhar si cenným skalpem zajistil semifinálový souboj s Alexanderem Zverevem (26).

Zverev si v Miami poradil s katem hráčů TOP 10 Marozsánem a zahraje si o první letošní finále

ATP MIAMI - Alexander Zverev (26) nedovolil rozjetému Fábiánovi Marozsánovi (24) připsat si už třetí skalp TOP 10 na probíhajícím podniku série Masters v Miami. Finalista ročníku 2018 zvítězil 6:3, 7:5 a o své první finále od zářijového triumfu v Chengdu zabojuje proti Grigoru Dimitrovovi (32), který zaskočil předloňského šampiona Carlose Alcaraze (20).

Preview: Azarenková zaútočí na první finále od října 2021, Alcaraze čeká šlágr s Dimitrovem

V rámci čtvrtečního programu letošního ročníku Miami Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Viktoria Azarenková bude proti loňské finalistce Jeleně Rybakinové útočit na své první finále od října 2021. Vítězka si v sobotním finále zahraje s Jekatěrinou Alexandrovovou, nebo Danielle Collinsovou. V mužské dvouhře se zkompletuje semifinálové obsazení, Carlos Alcaraz se ve šlágru utká s Grigorem Dimitrovem a Alexander Zverev změří síly s Fábiánem Marozsánem.

Alcaraz přidal devátou výhru v řadě. Mám teď ze své hry ten nejlepší pocit, pochvaluje si

ATP MIAMI - Světová dvojka Carlos Alcaraz (20) na Masters v Miami porazil hladce ve dvou setech italského kamaráda Lorenza Musettiho (22), vzájemnou bilanci vylepšil na 4:1 a udělal devátý z 12 kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. Ve čtvrtfinále se předloňský šampion střetne s ve formě hrajícím Bulharem Grigorem Dimitrovem (32), s nímž poslední duel loni v Šanghaji prohrál. Mezi osmičkou nejlepších nechybí ani obhájce titulu Daniil Medveděv (28) či Alexander Zverev (26).

Alcaraz v Miami udělal další krůček k Sunshine Double, s Monfilsem fanouškům předvedli show

ATP MIAMI - Španělský tenista Carlos Alcaraz (20) v Miami přehrál v duelu plném exhibičním momentů hladce 6:2, 6:4 francouzského veterána Gaëla Monfilse (37) a udělal druhý ze šesti kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. V osmifinále se předloňský šampion střetne s Italem Lorenzem Musettim (22).

Rune po přežití mečbolu vyřadil předloňského šampiona Fritze, ve čtvrtfinále vyzve Medveděva

ATP INDIAN WELLS - Holger Rune (20) na Masters 1000 v Indian Wells zdolal po odvrácení mečbolu 2:6, 7:6, 6:3 domácího šampiona z roku 2022 Taylora Fritze (26) a oplatil mu loňskou porážku z Miami. Ve čtvrtfinále dánský mladík vyzve loňského finalistu Daniila Medveděva (28), který si poradil s Bulharem Grigorem Dimitrovem (32). Další čtvrtfinálovou dvojici vytvořili Casper Ruud (25) a Tommy Paul (26).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist