Ebden Matthew

Ebden Matthew

36
muž
Austrálie
Datum nar.:
26. 11. 1987
Výška:
188 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 39.
čtyřhra: 1. / 1.

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

Letošní Australian Open mohou české barvy hodnotit jako úspěšné. Ve dvouhrách dopadly nejlépe Linda Nosková (19), která se vyřazením světové jedničky Igy Šwiatekové postarala o jedno z největších překvapení posledního ročníku úvodního grandslamu sezony, a Barbora Krejčíková (28). Obě skončily až ve čtvrtfinálové fázi. Tři ze čtyř juniorských soutěží měly české zastoupení ve finále, ani jeden triumf jsme však slavit nemohli.

Indický deblista Bopanna se ve 43 letech stal nejstarším grandslamovým vítězem

Indický tenista Rohan Bopanna se na Australian Open ve 43 letech stal nejstarším grandslamovým vítězem v tzv. open éře. S domácím Matthewem Ebdenem (36) získali první společný titul na turnajích velké čtyřky. Druhý nasazený pár porazil ve finále v Melbourne italskou dvojici Simone Bolelli (38), Andrea Vavassori (28) 7:6, 7:5.

Když je věk pouze číslo. Bopanna bude ve 43 letech nejstarším mužem ve finále grandslamu i deblovou jedničkou

Ind Rohan Bopanna se stane poprvé v kariéře světovou jedničkou. Do čela deblového žebříčku se vyhoupne ve 43 letech jako nejstarší hráč v historii po Australian Open, na kterém postoupil do finále majoru jako nejstarší muž v dějinách. Po boku domácího Matthewa Ebdena v něm bude usilovat o první grandslamový titul ve čtyřhře mužů.

Konec deblových nadějí. Macháč i dvojnásobná šampionka Siniaková končí v semifinále

AUSTRALIAN OPEN - Tomáš Macháč (23) a Kateřina Siniaková (27) si o tituly ve čtyřhrách na Australian Open nezahrají. Třiadvacetiletý Macháč nestačil v semifinále s Číňanem Zhizhen Zhangem na indicko-australský pár Rohan Bopanna a Matthew Ebden 3:6, 6:3, 6:7. Dvojnásobná vítězka turnaje Siniaková prohrála po boku nové spoluhráčky Australanky Storm Hunterové s belgicko-tchajwanskou dvojicí Elise Mertensová a Su-Wei Hsieh 5:7, 6:1, 3:6.

Němci dvakrát utekli z mečbolů a jsou ve finále United Cupu. Poprvé bodovala i Kerberová

UNITED CUP - Druhý ročník United Cupu zná své finalisty. Zatímco favorizovaní Poláci v čele s Igou Šwiatekovou (22) a Hubertem Hurkaczem (26) v semifinále přehráli Francouze už po dvouhrách, Němci získali oba body proti domácím Australanům až po odvrácení mečbolů. Poprvé po rok a půl dlouhé mateřské pauze se z výhry radovala bývalá světová jednička Angelique Kerberová (35), rozhodující bod pak přidali ve smíšené čtyřhře Laura Siegemundová (35) a Alexander Zverev (26).

Máme velkou budoucnost. Za rok se vrátíme a vyhrajeme, věří Australané po další porážce ve finále DC

Australští tenisté věří, že za rok potřetí za sebou postoupí do finále Davisova poháru a konečně se dočkají dalšího titulu. Náš tým má budoucnost, říká jednička Alex de Minaur.

Dva fiftýny od semifinále. Lehečka Australany v Davis Cupu nedorazil, rozhodla čtyřhra

DAVIS CUP - Čeští tenisté devět let dlouhé čekání na semifinále Davis Cupu neukončili. Ve španělské Málaze prohráli již devátý z deseti vzájemných soubojů s loňskými finalisty Australany, přestože Tomáš Macháč (23) v úvodní dvouhře porazil Jordana Thompsona (29) a Jiří Lehečka (22) byl třikrát dva míčky od skalpu světové dvanáctky Alexe de Minaura (24) a zisku postupového bodu. Lehečka s Adamem Pavláskem (29) pak v rozhodující čtyřhře nestačili na vítěze loňského Wimbledonu Matthewa Ebdena (35) a Maxe Purcella (25).

43letý Ind Bopanna se stal nejstarším vítězem Masters. V Indian Wells triumfoval s Ebdenem

ATP INDIAN WELLS - Rohan Bopanna a Matthew Ebden v Indian Wells zdolali v rozhodujícím super tie-breaku nejvýše nasazený pár Wesley Koolhof a Neal Skupski a už druhý ze šesti společných turnajů proměnili v titul. Ind se ve 43 letech stal nejstarším vítězem turnajů Masters 1000, 35letý Australan vyhrál akci této kategorie poprvé v kariéře.

Muži ze železa! Ebden s Purcellem ve Wimbledonu slaví první grandslamový triumf po pěti pětisetových bitvách

WIMBLEDON - Matthew Ebden a Max Purcell ve Wimbledonu slaví premiérový triumf na grandslamu ve čtyřhře mužů. Cestou za ním Australané vyhráli pět ze šesti duelů až po pětisetové bitvě, ve dvou z nich odvrátili celkem osm mečbolů. V dnešním finále udolali po více než čtyřech hodinách boje 7-6 6-7 4-6 6-4 7-6(10-2) chorvatské obhájce titulu Nikolu Mektiče a Matem Pavičem.

Krawczyková a Skupski ve Wimbledonu obhájili triumf v mixu a napodobili sourozence Sukovy

WIMBLEDON - Wimbledon zná první letošní šampiony. Desirae Krawczyková a Neal Skupski ve finále smíšené čtyřhry porazili 6-4 6-3 australské duo Matthew Ebden a Samantha Stosurová a obhájili loňský triumf. To se na trávě v All England Clubu povedlo naposledy před 25 lety sourozencům Heleně a Cyrilu Sukovým.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist