Garcia Caroline

Garcia Caroline

30
žena
Francie
Datum nar.:
16. 10. 1993
Výška:
177 cm
Váha:
61 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 23. / 4.
čtyřhra: 39. / 2.

Collinsová je k nezastavení. Garciaovou smetla i počtvrté a po 6 letech si v Miami zahraje semifinále

WTA MIAMI - Danielle Collinsová (30) na domácím podniku WTA 1000 v Miami vyhrála už 10 setů v řadě a stejně jako při svém debutu v roce 2018 postoupila do semifinále. Naposledy si Američanka hrající svou rozlučkovou sezonu poradila 6:3, 6:2 s Francouzkou Caroline Garciaovou (30), s níž ani ve čtvrtém vzájemném střetnutí neztratila víc jak osm gamů. O první finále od Australian Open 2022 si zahraje s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která vyřadila domácí Jessicu Pegulaovou (30).

Preview: Macháč si poprvé zahraje čtvrtfinále na Masters, zaútočí v něm na životní skalp

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open jsou v plánu čtyři čtvrtfinálové duely. Tomáš Macháč ve svém premiérovém čtvrtfinále na Masters vyzve loňského finalistu a jednoho z největších favoritů Jannika Sinnera, v obhajobě titulu bude pokračovat Daniil Medveděv soubojem s Nicolásem Jarrym. Ženská čtvrtfinále obstarají Caroline Garciaová s Danielle Collinsovou a Jekatěrina Alexandrovová s Jessicou Pegulaovou.

Ósakaová se vrátila na Australian Open prohraným šlágrem, Gauffová ztratila jen tři hry

První pokus vrátit se na grandslamová klání po mateřské pauze dopadl pro Japonku Naomi Ósakaovou (26) neúspěšně. Vítězka Australian Open z let 2019 a 2021 prohrála v prvním kole s Caroline Garciaovou (30) z Francie ve dvou setech 4:6 a 6:7. Suverénně do druhého kola naopak postoupila vítězka posledního US Open Coco Gauffová (19), ta povolila Slovence Anně-Karolíně Schmiedlové (29) jen tři gamy.

V Melbourne jde do boje sedm Čechů. Nosková v derby s Bouzkovou, šlágr Garciaové s Ósakaovou

V rámci druhého hracího dne letošního ročníku Australian Open budou pokračovat utkání prvního kola a do pondělního programu zasáhne sedm českých zástupců, kteří se pokusí v další fázi doplnit Barboru Krejčíkovou, Brendu Fruhvirtovou a Tomáše Macháče. V Melbourne Parku se o postup poperou Linda Nosková v derby s Marií Bouzkovou, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková, Linda Fruhvirtová, Jakub Menšík a Vít Kopřiva. Šlágr bude patřit Caroline Garciaové a vracející se dvojnásobné šampionce Naomi Ósakaové.

Němci dvakrát utekli z mečbolů a jsou ve finále United Cupu. Poprvé bodovala i Kerberová

UNITED CUP - Druhý ročník United Cupu zná své finalisty. Zatímco favorizovaní Poláci v čele s Igou Šwiatekovou (22) a Hubertem Hurkaczem (26) v semifinále přehráli Francouze už po dvouhrách, Němci získali oba body proti domácím Australanům až po odvrácení mečbolů. Poprvé po rok a půl dlouhé mateřské pauze se z výhry radovala bývalá světová jednička Angelique Kerberová (35), rozhodující bod pak přidali ve smíšené čtyřhře Laura Siegemundová (35) a Alexander Zverev (26).

Zraněný Djokovič v United Cupu přišel o sérii 43 výher na australské půdě. Polsko a Austrálie jsou v semifinále

Novak Djokovič (36) v posledních dnech a krátce před startem Australian Open bojuje se zraněním pravého zápěstí a viditelně limitován byl ve čtvrtfinále United Cupu mezi Srbskem a Austrálií. Lídr žebříčku v Perthu prohrál 4:6, 4:6 s fantasticky hrajícím Alexem de Minaurem (24) a přišel o svou sérii 43 vítězství na australské půdě táhnoucí se od začátku roku 2019. Domácí výběr prošel do semifinále už po dvouhrách, stejně jako Polsko díky Hubertovi Hurkaczovi (26) a Ize Šwiatekové (22).

Polsko se Šwiatekovou ovládlo skupinu v United Cupu, ve čtvrtfinále jsou i domácí Australané

Poláci si zásluhou Huberta Hurkacze (26) a světové jedničky Igy Šwiatekové (22) jako první zajistili postup do čtvrtfinále letošního ročníku United Cupu. Jedni z největších favoritů si po Brazílii poradili také se Španělskem, dokonce v mixu neztratili jediný game. Postup do čtvrtfinále slaví i Austrálie, domácí tým porazil díky bodům Alexe de Minaura (24) a deblových specialistů Storm Hunterové (29) a Matthewa Ebdena (36) poměrem 2:1 obhájce titulu ze Spojených států.

Francouzky na úvod BJK Cupu nečekaně prohrály s Itálií, Kanaďanky porazily domácí Španělky

BJK CUP - Caroline Garciaová (30) letos nezískala ani jeden titul a chuť si možná nespraví ani na finálovém klání Poháru Billie Jean Kingové. Francie totiž nepotvrdila v úvodním zápase Skupiny D roli favorita proti Itálii a právě francouzská jednička byla u tohoto selhání. Po porážce Alizé Cornetové (33) s Martinou Trevisanovou (30) mohla srovnat skóre, jenže s Jasmine Paoliniovou (27) nakonec padla 6:7, 7:5, 4:6. Ve skupině C si první bod připsaly Kanaďanky, které díky debutantce Marině Stakusicové (18) a Leylah Fernandezové (21) skolily domácí Španělky.

Loni triumf na Turnaji mistryň, letos bez titulu. Garciaová skončila na WTA Elite Trophy už ve skupině

Caroline Garciaová (30) loni posbírala čtyři trofeje včetně triumfu na Turnaji mistryň, ovšem letošní sezonu zakončila bez titulu. Na probíhajícím WTA Elite Trophy vypadla už ve skupině, když v přímém souboji o semifinále nestačila 1:6, 6:7 na Beatriz Haddadovou Maiaovou (27). Brazilka se o finále utká s Darjou Kasatkinovou (26), druhé semifinále obstarají domácí Qinwen Zheng (21) a Lin Zhu (29).

Krejčíková si postup do semifinále WTA Elite Trophy sama nezajistila a potřebuje výhru Linetteové

Barbora Krejčíková (27) skvěle rozehrála i druhé utkání skupinové fáze na WTA Elite Trophy, ale postup do semifinále v čínském Zhuhai si vinou kolapsu v úvodním setu nezajistila. Nasazená jednička prohrála 5:7, 6:1, 1:6 s Darjou Kasatkinovou (26), kterou před několika dny smetla v Zhengzhou. Jediná česká zástupkyně na turnaji tak bude potřebovat, aby Magda Linetteová (31) ve čtvrtek ruskou tenistku porazila.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist