Hanfmann Yannick

Hanfmann Yannick

32
muž
Německo
Datum nar.:
13. 11. 1991
Výška:
193 cm
Váha:
86 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 61. / 45.
čtyřhra: 112. / 99.

VIDEO: Hanfmannův skvělý reflex. Míček vrátil úderem za zády

Yannick Hanfmann předvedl v semifinále Australian Open ve čtyřhře mužů parádní úder. Bezprostředně po odvrácení mečbolu u sítě zareagoval šťastným reflexem u sítě, aby jeho parťák Dominik Köpfer následně výměnu zakončil a udržel německé duo ve hře o postup do finále. Do něj ale nakonec přeci jen postoupili Italové Simone Bolelli a Andrea Vavassori, kteří zvítězili 6:3, 3:6, 7:6 (10:5).

Tsitsipas rok dlouhé čekání na triumf neukončí. Na Mallorce obhájce titulu podlehl Hanfmannovi

ATP MALLORKA - Pátý hráč světa Stefanos Tsitsipas (24) se triumfu nedočká ani na travnatém turnaji ATP 250 na Mallorce, kde před rokem slavil svůj dosud poslední titul a letos neměl v soutěži žádného konkurenta z TOP 30. Řecký tenista skončil už ve druhém kole po porážce 4:6, 6:3, 2:6 s Yannickem Hanfmannem (31) a před Wimbledonem tak nezvládl 3 ze 4 zápasů. Německý přemožitel zaznamenal první skalp hráče TOP 5 a ve čtvrtfinále narazí na domácího veterána Feliciana Lópeze, jenž si nečekaně prodlužuje svůj poslední turnaj kariéry.

Medveděv na první antukový triumf nenavázal. V Paříži prohrál 1. kolo se Seybothem

FRENCH OPEN - Daniil Medveděv na French Open na premiérový antukový triumf z Masters v Římě nenavázal. Už popáté ze sedmi účastí končí v Paříží hned po svém úvodním vystoupení, letos v něm druhý tenista světa překvapivě podlehl po čtyřech a čtvrt hodinách boje 6:7, 7:6, 6:2, 3:6, 4:6 hráči ze druhé světové stovky Thiagu Seybothovi. Brazilec si při debutu na Roland Garros připsal životní skalp i premiérovou výhru na grandslamu.

Medveděv v Římě nikdy nevyhrál. Teď je tam po 4 letech v antukovém semifinále

ATP ŘÍM - Daniil Medveděv na Masters 1000 v Římě, kde v minulosti pokaždé skončil hned v úvodu, smetl překvapení turnaje Němce Yannicka Hanfmanna a teprve potřetí v kariéře a poprvé od roku 2019 postoupil do semifinále antukového turnaje ATP. O druhé a největší finále na oranžové drti se utká s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, jenž obhajuje loňské finále.

Djokovič v oblíbeném Římě nabírá formu, i při 17. startu postoupil mezi nejlepší osmičku

Novak Djokovič (35) nabírá na svém oblíbeném Masters v Římě formu před druhým grandslamem sezony a i při 17. startu v hlavní fázi si zahraje čtvrtfinále. Šestinásobný šampion si v úterý poradil 6:3, 6:4 s Cameronem Norriem (27), s britskou jedničkou vyhrál i třetí vzájemný souboj. Ve čtvrtfinále se utká s Holgerem Runem (20).

Macháč si v Houstonu 'vyčekal' premiérové čtvrtfinále. V něm pak utrpěl debakl

ATP HOUSTON - Tomáš Macháč se na antuce v Houstonu dočkal po dvoudenním marném čekání zápasu druhého kola a po výhře 6-4 6-4 nad domácí nasazenou sedmičkou Marcosem Gironem postoupil poprvé do čtvrtfinále turnaje ATP. Radost si ale dlouho neužil, po pár hodinách odpočinku v něm utrpěl debakl 2-6 1-6 se zkušeným Němcem Yannickem Hanfmannem.

Martínez titul v Santiagu neobhájí, v prvním kole s Hanfmannem uhrál jen dva gamy

ATP SANTIAGO - Španělský tenista Pedro Martínez na antuce v chilském Santiagu, kde před rokem získal svůj jediný titul na okruhu ATP, skončil v prvním kole. S Němcem Yannickem Hanfmannem prohrál v repríze loňského čtvrtfinále jednoznačně 2-6 0-6, byť se hrálo přes hodinu a půl.

Lehečka v Kitzbühelu nedopodával čtvrtfinále s Bautistou a své maximum na turnajích ATP nevyrovnal

ATP KITZBÜHEL - Jiří Lehečka měl v Kitzbühelu ve svém druhém čtvrtfinále na turnajích ATP na dosah svůj druhý skalp Top 20, ale utkání s Robertem Bautistou ve druhé sadě nedopodával, Španělovi po třech hodinách podlehl 6-4 5-7 5-7 a své maximum nevyrovnal. Bautista ve svém prvním antukovém semifinále po více než třech letech narazí na krajana Alberta Ramose a zaútočí na své 21. finále.

Nadal má za sebou suverénní vstup do Australian Open, Gironovi povolil jen sedm her

AUSTRALIAN OPEN - Rafael Nadal pokračuje v letošní neporazitelnosti. Vítěz generálky v Melbourne Parku ve svém čtvrtém letošním zápase suverénně a bez ztráty podání přehrál 6-1 6-4 6-2 Marcose Girona ze Spojených států a prošel do druhého kola Australian Open. V něm se šampion ročníku 2009, který útočí na rekordní 21. grandslamovou trofej, střetne s Němcem Yannickem Hanfmannem. Vítězně odstartoval také třetí nasazený Alexander Zverev.

Veselý v Bastadu nestačil na Hanfmanna a do čtvrtfinále neprošel

ATP BASTAD - Jiří Veselý se své druhé letošní série výher a postupu do čtvrtfinále nedočkal ani na antuce v Bastadu. Nasazený Čech ve druhém kole nestačil 4-6 3-6 na Yannicka Hanfmanna, kterého porazil nedávno v prvním kole ve Wimbledonu, a ani ve druhém letošním souboji na antukovém povrchu s ním neuhrál set.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist