Jabeur Ons

Jabeur Ons

29
žena
Tunisko
Datum nar.:
28. 8. 1994
Výška:
167 cm
Váha:
66 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 9. / 2.
čtyřhra: 382. / 133.

Collinsová nezastavuje. V Charlestonu porazila i dvě bývalé šampionky během šesti hodin

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) po sobotním životním triumfu na hardovém turnaji WTA 1000 v Miami pokračuje v životní jízdě i na antukové pětistovce v Charlestonu. Američanka, která po sezoně ukončí profesionální kariéru, ve čtvrtek na domácí půdě zvládla dokonce dva zápasy během jednoho dne, když vyřadila dvě bývalé šampionky. Pár hodin po tuniské obhájkyni titulu Ons Jabeurové (29) si poradila i s krajankou a vítězkou z roku 2016 Sloane Stephensovou (31) a připsala si 10. výhru v řadě. O největší antukové semifinále si zahraje s Belgičankou Elise Mertensovou (28).

VIDEO: Hvězdní zaměstnanci v Indian Wells. Tenisté si vyzkoušeli roli ochranky či prodavače

Šest tenistů ze širší světové špičky se v průběhu letošního turnaje v Indian Wells inkognito infiltrovalo mezi fanoušky v areálu Tennis Paradise a vyzkoušelo si netradiční roli zaměstnanců. Andrej Rubljov se mezi lidmi procházel jako ochranka, Daniil Medveděv markoval zboží ve fanshopu, Holger Rune radil s výběrem zboží, Maria Sakkariová prodávala zmrzlinu, Ons Jabeurová návštěvníkům pomáhala s orientací v areálu a Alex de Minaur si užíval koordinaci aut na parkovišti. Někteří fanoušci při setkání se známými tvářemi znejistili, další požádali o fotku a byli i tací, kteří známé tváře 'odhalili' a Rubljova si spletli s Jannikem Sinnerem.

Ostapenková pokračuje ve skvělé formě i v Dauhá, Jabeurová ztroskotala na první soupeřce

Jelena Ostapenková (26) vstoupila vítězně do akce WTA 1000 v Dauhá, když smetla ukrajinskou hráčku Anhelinu Kalininovou (27) 6:0, 6:3 a obhájila loňské osmifinále. Postupuje i bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a čerstvá šampionka z Abú Zabí Jelena Rybakinová (24). Ons Jabeurová (29) nepotvrdila roli favoritky a z pěti zápasů utrpěla už třetí porážku v sezoně, když podlehla 3:6, 2:6 Lesje Curenkové (34).

Jabeurová v Abú Zabí suverénně vyhrála šlágr s Raducanuovou, Sakkariová po výprasku dohrála

Ons Jabeurová (29) absolvuje na podniku WTA 500 v Abú Zabí svůj teprve druhý letošní turnaj a ve Spojených arabských emirátech začala suverénním vítězstvím 6:4, 6:1 ve šlágru s grandslamovou šampionkou Emmou Raducanuovou (21), která se vrací po zranění. Úvodní zápas naopak nezvládla Maria Sakkariová (28), nasazená trojka schytala výprask 2:6, 1:6 od Sorany Cirsteaové (33) a po krachu ve druhém kole Australian Open si chuť nespravila.

16letá Andrejevová dál září. Za hodinu deklasovala Jabeurovou a slaví první skalp TOP 10

Mirra Andrejevová (16) je jasnou kometou loňské sezony a zřejmě v letošním roce hodlá zazářit ještě více. Ruská teenagerka, která hrála na loňském Australian Open finále dvouhry dívek, deklasovala v Rod Laver Areně za necelou hodinu 6:0, 6:2 světovou šestku a trojnásobnou grandslamovou finalistku Ons Jabeurovou (29) a připsala si svůj premiérový skalp TOP 10. V profesionálním debutu na úvodním grandslamu roku bude pokračovat proti Diane Parryové (21).

Fruhvirtová změří síly se Sabalenkovou, Macháč s Tiafoem. Krejčíková je opět favoritkou

V rámci čtvrtého hracího dne letošního ročníku Australian Open se odehraje první polovina soubojů druhého kola. V akci budou tři čeští zástupci, Brenda Fruhvirtová vyzve obhájkyni titulu a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou, Barbora Krejčíková se pokusí potvrdit roli favoritky proti Tamaře Korpatschové a Tomáš Macháč nastoupí proti Francesovi Tiafoeovi. O postup mezi nejlepší dvaatřicítku budou bojovat také loňský šampion Novak Djokovič a Ons Jabeurová ve šlágru s Mirrou Andrejevovou.

Debut bez vítězství. Vondroušová na závěr Turnaje mistryň nedopodávala bitvu s Gauffovou

TURNAJ MISTRYŇ - Markéta Vondroušová (24) při debutu na Turnaji mistryň prohrála všechny tři zápasy. Proti Coco Gauffové (19) sice získala první set a v případě jednoznačné dvousetové výhry stále měla šanci na postup ze skupiny, Američance ale nakonec v deštěm přerušované a silným větrem komplikované bitvě vítězek posledních dvou grandslamů podlehla 7:5, 6:7, 3:6, přestože podávala na vítězství. Skupinu vyhrála bez ztráty setu Polka Iga Šwiateková (22), jež smetla Tunisanku Ons Jabeurovou (29) a zároveň pomohla k posunu do semifinále také Gauffové.

Rozladěná Vondroušová prohrála i s Jabeurovou, dveře do semifinále ale zabouchnuté nemá

TURNAJ MISTRYŇ - Markéta Vondroušová (24) při premiéře na Turnaji mistryň prohrála 0:2 na sety i své druhé utkání a v mexickém Cancúnu spílala na šílenou kvalitu kurtu i silný vítr. Tunisance Ons Jabeurové (29) v repríze wimbledonského finále podlehla 4:6, 3:6, stále má však před posledním duelem ve skupině proti Američance Coco Gauffové (19) teoretickou šanci postoupit do semifinále. Naději jí dala předchozí výhra Polky Igy Šwiatekové (22) právě na Gauffovou.

Finálový hazard v Cancúnu. WTA si protiřečí a poštvala proti sobě už i samotné tenistky

Když jakákoliv sportovní organizace pořádá finále sezony, dává si záležet na zázemí a kulisách. Tenisový Turnaj mistryň už ale několik let po sobě sklízí kritiku. Doposud na nesmyslné lokace upozorňovala jen média, případně promotéři, kteří neúspěšně kandidovali na pořadatelství. Letos se ale organizaci WTA povedlo poštvat proti sobě i samotné hráčky. Co se vlastně v Cancúnu stalo?

Takhle jsem si Turnaj mistryň nepředstavovala. Stadion není připravený, připojuje kritiku Vondroušová

Kritika na organizaci Turnaje mistryň v mexickém Cancúnu sílí. Po svém premiérovém vystoupení na prestižní akci se neostýchala vyjádřit svou nespokojenost s pořádající WTA také Markéta Vondroušová (24). "Je to smutné. Vůbec to není to, co jsem si představovala," řekla zklamaná Češka a její přemožitelka Iga Šwiateková (22) se přidala. "Kurt není pro nikoho z nás pozitivní," přiznala Polka.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist