Karatsev Aslan

Karatsev Aslan

30
muž
Rusko
Datum nar.:
4. 9. 1993
Výška:
185 cm
Váha:
85 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 45. / 14.
čtyřhra: 1263. / 42.

Shelton proměnil první finále v premiérový triumf. Trofej si odváží z 'pětistovky' v Tokiu

ATP TOKIO - Ben Shelton (21) proměnil své premiérové finále na hlavním okruhu v titul a hned z podniku kategorie ATP 500. V závěrečném utkání v japonské metropoli porazil 7:5, 6:1 Aslana Karaceva (30), po US Open s ním vyhrál i druhý vzájemný souboj a zajistil si posun na 14. místo světového žebříčku.

Močizuki čekal na první výhru 12 zápasů, doma v Tokiu vyhrál i potřetí a je v semifinále

ATP TOKIO - Bývalý nejlepší junior světa Šintaro Močizuki prožívá na domácím turnaji ATP 500 v Tokiu tenisovou pohádku. Dvacetiletý Japonec se tento týden až na 12. pokus dočkal své první výhry na okruhu ATP (včetně Davis Cupu) a rovnou si naskočil na vítěznou vlnu. Vítěz chlapeckého Wimbledonu 2019 den po senzačním skalpu světové desítky Taylora Fritze udolal Australana Alexeie Popyrina, vyhrál potřetí v řadě a postoupil do semifinále. V něm na něj čeká Aslan Karacev.

Menšík pokračuje ve snovém debutu na grandslamu. Lehečka na US Open skončil v 1. kole

US OPEN - Jakub Menšík (17) pokračuje na US Open ve fenomenálním debutu na profesionálních grandslamových turnajích. Talentovaný český teenager vyhrál ve Flushing Meadows už čtyři zápasy, v úvodním kole hlavní soutěže přetlačil 6:4, 4:6, 7:6, 6:2 zkušeného Grégoireho Barréreho (29) a úspěšně navázal na zvládnutou kvalifikaci. Po sedmi letech vyhrál zápas na newyorském grandslamu Jiří Veselý (30), naopak nečekaně skončila česká jednička Jiří Lehečka (21) po porážce s Aslanem Karacevem.

Další nečekaná porážka hned na úvod. Korda ve Washingtonu podlehl Ševčenkovi

ATP WASHINGTON - Sebastian Korda (23) na čtvrtém ze šesti turnajů po tříměsíční pauze zaviněné zraněním zápěstí nezvládl hned své úvodní vystoupení. Na domácí půdě ve Washingtonu v prvním zápase na tvrdém povrchu od skreče ve čtvrtfinále Australian Open podlehl 7:5, 6:7, 4:6 Alexanderu Ševčenkovi (22). Vypadl také Hubert Hurkacz (26), jenž nevyužil tři mečboly proti domácímu Michaelu Mmohovi (25). Výhru ve dvou tie-breacích naopak vydřel druhý nasazený Frances Tiafoe (25).

Zamilovaný Tsitsipas nezvládl přechod na trávu, Gasquet slaví 600. výhru na okruhu ATP

ATP STUTTGART - Světová pětka Stefanos Tsitsipas rychlý přechod z antuky na trávu nezvládl. Ve Stuttgartu nejvýše nasazený Řek nestačil na francouzského veterána Richarda Gasqueta, který zvítězil 7:6, 2:6, 7:5 a zaznamenal jubilejní 600. výhru na okruhu ATP.

Postup do finále k 20. narozeninám. Alcaraze dělí od nejcennější obhajoby už jen lucky loser Struff

ATP MADRID - Carlos Alcaraz na domácí antuce v Madridu porazil v den svých 20. narozenin Chorvata Bornu Čoriče a už jen jedna výhra ho dělí od premiérového obhájení titulu na podniku Masters 1000. V neděli španělského mladíka vyzve Němec Jan-Lennard Struff, který oplatil Aslanu Karacevovi porážku z kvalifikace a jako první lucky loser v historii se dostal do finále turnaje této kategorie.

Karacev a Struff jsou v Madridu poprvé v semifinále Masters. Zopakují si souboj z kvalifikace

ATP MADRID - V semifinále turnaje Masters 1000 dojde poprvé v historii na reprízu souboje z kvalifikace. Na antuce v Madridu se poprvé mezi čtyřku nejlepších na takto velkém turnaji prodrali Aslan Karacev a lucky loser Jan-Lennard Struff. Karacev dnes zvládl duel debutantů ve čtvrtfinále Masters proti Zhizhen Zhangovi, Němec Struff překvapil skalpem světové pětky Stefanose Tsitsipase.

Karacev v Madridu vyřadil Medveděva. Se Zhizhen Zhangem si zahrají první čtvrtfinále na Masters

ATP MASTERS MADRID - Aslan Karacev prožívá v Madridu znovuzrození. Devětadvacetiletý ruský kvalifikant, který byl v žebříčku už na 14. místě a momentálně figuruje až na 121. pozici, si v osmifinále vyšlápl na krajana Daniila Medveděva, připsal si svůj první skalp Top 10 po skoro dvou letech a zajistil si svou premiérovou účast ve čtvrtfinále podniků Masters. Jeho dalším soupeřem bude čínské překvapení turnaje Zhizhen Zhang.

Čilič odstoupil z prvního turnaje sezony. V Puné si poranil koleno

ATP PUNÉ - Nejvýše nasazený Marin Čilič na turnaji ATP 250 v indickém Púne nenastoupil ke čtvrtfinálovému zápasu proti Nizozemci Tallonu Griekspoorovi. 34letý Chorvat si během rozcvičky poranil koleno a 11 dní před startem Australian Open se rozhodl ze soutěže odstoupit.

Rosol tříleté čekání neukončil. Ve Stockholmu prohrál s Karacevem

ATP STOCKHOLM - Lukáš Rosol v hale ve Stockholmu na zdárně absolvovanou kvalifikaci nenavázal a první výhru v hlavní soutěži turnaje ATP od roku 2019 nezaznamenal. S Aslanem Karacevem 37letý Čech prohrál snadno 3-6 2-6.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist