Kokkinakis Thanasi

Kokkinakis Thanasi

28
muž
Austrálie
Datum nar.:
10. 4. 1996
Výška:
193 cm
Váha:
84 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 94. / 65.
čtyřhra: 224. / 15.

VIDEO: Predikce tenistů na vítěze turnajů v sezoně 2024

Sedmička tenistů Andrej Rubljov, Sebastian Korda, Jack Draper, Zhizhen Zhang, Thanasi Kokkinakis, Lorenzo Musetti a Christopher Eubanks se před startem turnaje v Indian Wells zamýšlela nad vítězi turnajů v roce 2024. Kdo letos získá svůj první titul z podniků Masters 1000 a kdo z nich vybojuje alespoň dvě trofeje? Kdo oslaví nejvíce triumfů? A komu se bude nejvíce dařit na grandslamech či olympiádě?

Tsitsipas v Los Cabos pokračuje za obhajobou titulu, Zverev odvrátil všech 12 brejkbolů

ATP LOS CABOS - Řek Stefanos Tsitsipas (25) po pěti letech startuje na turnaji bez statusu hráče TOP 10. V Los Cabos zatím úspěšně míří za svou celkově třetí obhajobou titulu, ve čtvrtfinále si poradil s Američanem Aleksandarem Kovacevicem. V semifinále nechybí ani nejvýše nasazený Němec Alexander Zverev (26), který v Mexiku úspěšně čelil už 15 brejkbolům, či Nor Casper Ruud (25). Elitní kvarteto doplnil Australan Jordan Thompson (29), jenž otočil vývoj z 0:6 a 0:3 a přežil tři mečboly.

Kolik je hodin, ptal se Medveděv. Proč australská Night Session zase končila před čtvrtou ranní?

Tenisový svět před sezonou sice zavedl pravidla, která mají eliminovat pozdní začátky zápasů, přesto v Melbourne ve čtvrtek zápas druhého kola mezi třetím nasazeným Daniilem Medveděvem (27) a Finem Emilem Ruusuvuorim (24) končil až před čtvrtou hodinou ranní. Tradiční Night Session se na Australian opět protáhla víc než měla.

Lehečka v Miami porazil Musettiho a je poprvé ve 3. kole turnaje Masters

ATP MIAMI - Jiří Lehečka v Miami porazil 6-4 6-4 italského vrstevníka Lorenza Musettiho a poprvé v kariéře postoupil do třetího kola turnaje Masters 1000. V něm se český mladík utká s Karenem Chačanovem, nebo Argentincem Tomásem Martínem Etcheverrym.

Lehečka při premiéře v Miami zvládl roli favorita proti Coriovi

ATP MIAMI - Jiří Lehečka znovu po dvou týdnech úspěšně vstoupil do turnaje Masters 1000, při premiéře v Miami si poradil s argentinským antukářem Federicem Coriou. O své maximum na 'tisícovce' si zahraje s italským vrstevníkem Lorenzem Musettim.

Obsazení jako na turnaji ATP. Na challengeru ve Phoenixu budou hrát Lehečka, Berrettini, Monfils či Schwartzman

Hrací pole challengeru v americkém Phoenixu vypadá spíše jako lépe obsazený podnik série ATP 250. Mezi probíhajícím Masters v Indian Wells a tím nadcházejícím v Miami půjdou v hlavním městě státu Arizona do akce Jiří Lehečka, Matteo Berrettini, Gaël Monfils či Diego Schwartzman. Nejlepšího Čecha v žebříčku navíc nečeká vůbec jednoduchý soupeř pro první kolo.

Alcaraz v Kalifornii zahájil boj o návrat na trůn. Na beton se vrátil hladkou výhrou nad Kokkinakisem

ATP INDIAN WELLS - Carlos Alcaraz se po dvoutýdenním odpočinku kvůli obnovenému zranění hamstringu vrátil na kurty vítězstvím. V Indian Wells ve svém prvním letošním zápase na tvrdém povrch nedal šanci Australanu Thanasimu Kokkinakisovi a udělal první krůček pro návrat do čela světového žebříčku. Obratem odstartoval domácí obhájce titulu Taylor Fritz.

9. zápas, 8. porážka. V Indian Wells bývalý šampion Thiem neudržel vedení 6-4 a 4-1

ATP INDIAN WELLS - Bývalý třetí hráč světa Dominic Thiem v 9. letošním zápase utrpěl už 8. porážku. Na Masters 1000 v Indian Wells ve svém prvním vystoupení od triumfu v roce 2019 podlehl 6-4 4-6 6-7 Francouzi Adrianu Mannarinovi, přestože vedl 6-4 a 4-1.

Nezlomný Murray unikl Kokkinakisovi z 0-2 na sety! Slaví ve čtyři ráno po 5 hodinách a 45 minutách boje

AUSTRALIAN OPEN - Andy Murray zas a znovu předvádí svou nezdolnost. Ve druhém kole Australian Open udolal ve svém nejdelším zápase kariéry domácího Thanasiho Kokkinakise a jako první v historii již pojedenácté v kariéře otočil zápas z 0-2 na sety. Po 5 hodinách a 45 minutách boje. Ve čtyři hodiny ráno. Dva dny po jiné pětihodinové bitvě s Berrettinim. V 35 letech a s kovovou kyčelní náhradou. Neskutečné.

Prohrál v kvalifikaci, ale zahraje si o titul. Lucky loser Soonwoo Kwon v Adelaide postoupil do finále

ATP ADELAIDE 2 - Soonwoo Kwon v australském Adelaide udolal 7-6 6-7 6-3 britského mladíka Jacka Drapera a z pozice šťastného poraženého kvalifikanta postoupil podruhé v kariéře do finále turnaje ATP. O druhý triumf si 25letý Korejec zahraje s nasazeným Španělem Robertem Bautistou, který vyřadil domácího obhájce titulu Thanasiho Kokkinakise.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist