Kovinic Danka

Kovinic Danka

29
žena
Černá Hora
Datum nar.:
18. 11. 1994
Výška:
169 cm
Váha:
67 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 251. / 46.
čtyřhra: 442. / 67.

Nosková má první výhru na grandslamech. Krejčíková na French Open znovu končí v prvním kole

FRENCH OPEN - Linda Nosková (18) si na French Open zahraje své premiérové druhé kolo na grandslamech. Předloňská juniorská šampionka vedla 6:3 a 2:1, když jí kvůli problémům se zády vzdala Danka Koviničová (28). Další Češky tři Češky v úterý už neuhrály ani set. V prvním kole skončily Marie Bouzková (24), debutantka Brenda Fruhvirtová (16) a stejně jako loni i bývalá šampionka Barbora Krejčíková (27).

Řím: Muchová po odvrácení mečbolu, Vondroušová a Krejčíková jsou ve třetím kole. Strýcová nepřekvapila

WTA ŘÍM - Karolína Muchová znovu vylepšila své maximum na WTA 1000 v Římě, ačkoli v rozhodujícím dějství proti domácí Martině Trevisanové zahodila vedení 4-0 a dokonce likvidovala mečbol. Po jednoznačné výhře postoupila také Markéta Vondroušová a po skreči i Barbora Krejčíková. Proti favorizované Marii Sakkariové neuspěla jen Barbora Strýcová, jež se v úterý dočkala svého prvního singlového vítězství od French Open 2020.

Krejčíková v Madridu zlomila sérii nezdarů Češek, do 3. kola postoupila i Bouzková

WTA MADRID - Barbora Krejčíková porazila v Madridu ve třech setech šest zápasů neporaženou Danku Koviničovou, na třetí pokus si připsala své první vítězství v Caja Mágica a jako první Češka postoupila mezi nejlepší dvaatřicítku. Večer na ni navázala ještě Marie Bouzková, jež si poradila s Aliaksandrou Sasnovičovou.

Bouzková ve svém prvním letošním čtvrtfinále neuspěla, na ITF v Portugalsku prohrála s Koviničovou

ITF OEIRAS - Marie Bouzková si dnes na antukovém podniku W100 v portugalském Oeirasu zahrála své první čtvrtfinále v letošní sezoně a neuspěla. Nasazená jednička prohrála 3-6 4-6 s turnajovou pětkou Dankou Koviničovou z Černé Hory a dál čeká na svou první semifinálovou účast od konce října.

Gauffová v Aucklandu pokračuje v dominanci. Koviničové povolila jen dva gamy a má na dosah třetí titul

WTA AUCKLAND - Cori Gauffová v novozélandském Aucklandu nadále potvrzuje roli největší favoritky a nasazené jedničky. Osmnáctiletá Američanka v semifinále za hodinu a čtvrt deklasovala Danku Koviničovou z Černé Hory a ani ve svém čtvrtém zápase na turnaji neztratila set. O třetí titul se světová sedmička utká s kvalifikantkou Rebekou Masárovou ze Španělska, jež je ve finále poprvé v kariéře.

Muchová čekání na semifinále neukončila. V Aucklandu podlehla Masárové

WTA AUCKLAND - Karolína Muchová v Aucklandu dvouleté čekání na semifinále neukončila. V boji o něj 26letá Češka podlehla ve dvou tie-breacích Španělce Rebece Masárové, která letos vyhrála už deset setů v řadě.

Třpytivé šaty, boty s diamanty, celebrity v publiku. Serena W. zahájila svůj možná poslední turnaj výhrou nad Koviničovou

US OPEN - Serena Williamsová úspěšně zahájila svůj možná poslední turnaj kariéry. Do domácího US Open 40letá Američanka vstoupila výhrou dvakrát 6-3 nad trápící se Dankou Koviničovou z Černé Hory, která utrpěla šestou porážku v řadě. Ve druhém kole šestinásobná šampionka vyzve světovou dvojku Anett Kontaveitovou z Estonska.

Šwiateková neztratila set ani s Koviničovou a vyhrála 31. zápas v řadě

FRENCH OPEN - Iga Šwiateková na Roland Garros přehrála i Danku Koviničovou z Černé Hory a vítěznou šňůru, během které získala pět titulů, prodloužila o 31. zápas. V osmifinále se polská šampionka z roku 2020 utká s čínskou teenagerkou Qinwen Zheng.

Bouzková v Madridu bez ztráty setu zvládla dvoukolovou kvalifikaci

WTA MADRID - Marie Bouzková bez ztráty setu zvládla kvalifikační boje na "tisícovce" ve španělském Madridu. Třiadvacetiletá Češka v přímém souboji o hlavní soutěž po dvou hodinách přetlačila Danku Koviničovou a poprvé od French Open 2019 na antuce vyhrála dvakrát po sobě. V hlavním losu bude už sedmou českou zástupkyní.

Úspěšnější Češky být nemohly! V Miami postoupily debutantka L. Fruhvirtová, navrátilkyně Muchová, Bouzková i Siniaková

WTA MIAMI - Prvním kolem turnaje WTA 1000 v Miami prošel maximální možný počet českých tenistek. 16letá Linda Fruhvirtová má za sebou vítěznou premiéru v hlavní soutěži na takto prestižní akci, když Dance Koviničové z Černé Hory dokonce nadělila kanára a zajistila si premiérový souboj s hráčkou Top 50. První zápas od loňského US Open odehrála Karolína Muchová, která ve dvou tie-breacích udolala Terezu Martincovou. Formu potvrdila Marie Bouzková, po obratu postoupila Kateřina Siniaková.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist