Laaksonen Henri

Laaksonen Henri

32
muž
Švýcarsko
Datum nar.:
31. 3. 1992
Výška:
185 cm
Váha:
78 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 658. / 84.
čtyřhra: - / 133.

Lehečka v Bělehradu navázal na kvalifikaci a vyzve světovou osmičku Rubljova

ATP BĚLEHRAD - Jiří Lehečka na turnaji ATP v Bělehradu úspěšně navázal na kvalifikaci. Dvacetiletý Čech znovu po týdnu porazil Henriho Laaksonena, tentokrát bez ztráty podání 6-2 7-5, a podruhé v kariéře se dostal přes úvodní kolo na okruhu ATP. O druhé čtvrtfinále bude bojovat se světovou osmičkou Andrejem Rubljovem.

Lehečka v Rotterdamu slaví životní skalp a první výhru na turnaji ATP!

ATP ROTTERDAM - Jiří Lehečka v hale v nizozemském Rotterdamu slaví premiérovou výhru v hlavní soutěži turnaje ATP. 20letý Čech ji zaznamenal proti světové dvanáctce Denisi Shapovalovovi z Kanady, kterého porazil 6-4 6-4 a připsal si tak vůbec první skalp hráče Top 90.

Murray po pěti letech vyhrál zápas na Australian Open. Favorit Medveděv nezaváhal

AUSTRALIAN OPEN - Andy Murray se po pěti letech dočkal vítězného zápasu na Australian Open, na které se vrátil poprvé od roku 2019. Pětinásobný finalista odstartoval vydřenou pětisetovou výhrou 6-1 3-6 6-4 6-7 6-4 nad Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim, s nímž svedl druhou vítěznou bitvu během šesti dnů. Vstup do turnaje zvládl i největší favorit Rus Daniil Medveděv, kterého ve druhém kole vyzve domácí Nick Kyrgios.

Veselý v Orléansu prohrál semifinále s Laaksonenem

CHALLENGER ORLÉANS - Jiří Veselý na challengeru ve francouzském Orléansu čekání na první finále od loňského února neukončil. Český tenista v semifinále prohrál dvakrát 3-6 se Švýcarem Henrim Laaksonenem.

Veselý v Orléansu vyřadil Gasqueta a zahraje si o první letošní finále

CHALLENGER ORLÉANS - Jiří Veselý si na halovém challengeru ve francouzském Orléansu připsal cenný skalp bývalé světové sedmičky. Domácího Richarda Gasqueta zdolal bez ztráty servisu 6-7 6-4 6-2 a potřetí v sezoně vyhrál tři zápasy po sobě. O první finále od loňského února, kdy vyhrál turnaj ATP v Púne, si zahraje se Švýcarem Henrim Laaksonenem.

Macháč druhým týdnem po sobě v prvním kole kazašského challengeru vyřadil nasazeného soupeře

ATP CHALLENGER NUR-SULTAN - Tomáš Macháč druhým týdnem po sobě startuje na challengeru v kazašském Nur-Sultanu a i tentokrát do turnaje vstoupil skalpem nasazeného hráče. Dvacetiletý český talent dnes porazil sedmého nasazeného Henriho Laaksonena ze Švýcarska a může se chystat na souboj s Američanem Mackenziem McDonaldem.

Kolář prohrál již počtvrté v řadě, v Portugalsku skončil i Vrbenský po bitvě s Lorenzim

ATP CHALLENGER MAIA - Zdeněk Kolář končí na antukovém challengeru v Portugalsku hned v prvním kole. Čtyřiadvacetiletý Čech v něm jasně nestačil na nasazenou čtyřku Henriho Laaksonena a zaznamenal již čtvrtou porážku v řadě a desátou z posledních 12 zápasů. Ze hry je kvalifikant Michael Vrbenský, jenž neuspěl v tříhodinové bitvě s italským veteránem Paolem Lorenzim.

Kolář v Ostravě přežil mečbol v tříhodinové bitvě s Popkem. Rosol se do čtvrtfinále nedostal

CHALLENGER OSTRAVA - Zdeněk Kolář na domácím antukovém challengeru v Ostravě udolal po tříhodinové bitvě 5-7 6-4 7-5 Kazacha Dmitrije Popka, přestože ve druhém setu prohrával 2-4 a ve třetím za stavu 3-5 čelil mečbolu. Ve čtvrtfinále se český finalista z roku 2016 utká s Němcem Oscarem Ottem, který smetl Lukáše Rosola.

Světová jednička Djokovič na French Open pokračuje bez ztráty setu

FRENCH OPEN - Světová jednička Novak Djokovič na French Open pokračuje bez ztráty setu. Bývalý šampion a jeden z největších favoritů ve druhém kole přehrál švýcarského lucky losera Henriho Laaksonena. V dalším kole čeká vítěze posledních tří grandslamů italský kvalifikant Salvatore Caruso.

Isner vyhrál poosmé v řadě a v Houstonu ho čeká duel bývalých šampionů

ATP HOUSTON - Ve čtvrtek se na antuce v Houstonu dařilo domácím hráčům. Do čtvrtfinále postoupili bývalí šampioni John Isner, Jack Sock a Steve Johnson, které na cestě mezi osmičku nejlepších doplnil mladík Taylor Fritz.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist