Murray Andy

Murray Andy

36
muž
Velká Británie
Datum nar.:
15. 5. 1987
Výška:
190 cm
Váha:
83 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 56. / 1.
čtyřhra: 334. / 51.

Murray se v dubnu na kurty nedostane, kvůli kotníku přijde o Monte Carlo či Mnichov

Minimálně dubnové turnaje v Monte Carlu a Mnichově vynechá britský tenista Andy Murray, jenž si na Masters v Miami v zápase s Tomášem Macháčem přetrhal vazy v kotníku. Oznámil to mluvčí šestatřicetiletého Brita. Odhad, za jak dlouho se Murray bude moci vrátit na kurty, neuvedl.

Macháč skolil Murrayho a je poprvé v osmifinále Masters, Lehečka v Miami dohrál hned na úvod

ATP MIAMI - Tomáš Macháč (23) zdolal v Miami po obratu a více než tříhodinovém boji 5:7, 7:5, 7:6 dvojnásobného šampiona a bývalou světovou jedničku Andyho Murrayho (36) a postupem do osmifinále znovu vylepšil své maximum na podnicích Masters. Hned po úvodním zápase naopak skončil Jiří Lehečka (22), nejlepší Čech v žebříčku ATP nestačil dvakrát 4:6 na Alexeje Popyrina (24) a teprve podruhé v sezoně nezvládl vstup do turnaje.

Preview: Nosková opět vyzve Šwiatekovou, Macháč změří síly s Murraym. Lehečku čeká vstup do turnaje

V rámci nedělního programu letošního ročníku Miami Open se představí všechny tři zbývající české naděje. Linda Nosková ve třetím kole stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou a pokusí se Polce oplatit porážku z kalifornské pouště. Tomáš Macháč ve svém premiérovém třetím kole na Masters vyzve bývalou světovou jedničku a dvojnásobného šampiona Andyho Murrayho. Jiří Lehečka vstoupí do turnaje soubojem s Alexejem Popyrinem.

Murray po obratu vyhrál šlágr s vracejícím se Berrettinim, na vítěznou sérii čeká od srpna

Andy Murray (36) zvládl v prvním kole na Masters v Miami středeční šlágr s Matteem Berrettinim (27), který se před pár dny vrátil na kurty po další zdravotní pauze. Bývalý lídr žebříčku a dvojnásobný šampion floridské tisícovky zdolal někdejší světovou šestku po obratu 4:6, 6:3, 6:4. O první vítěznou sérii od srpnového osmifinále v Torontu se utká s Tomásem Martínem Etcheverrym (24).

Murray vylepšil bilanci s Goffinem už na 8:0, s Belgičanem vyhrál všech 17 setů

ÄTP INDIAN WELLS - Finalista z roku 2019 Andy Murray (36) na úvod turnaje Masters 1000 v Indian Wells porazil hladce 6:3, 6:2 Belgičana Davida Goffina (33), vyhrál i osmý vzájemný duel a znovu přitom neztratil ani set. O první minisérii dvou výher po sobě od loňského srpna se britský veterán utká se světovou pětkou Andrejem Rubljovem.

Konec kariéry? Už mě ta otázka unavuje. Ale po létě už moc hrát neplánuju, prohlásil Murray

Dvojnásobný wimbledonský šampion Andy Murray (36) plánuje ještě před skončením sezony uzavřít kariéru. Skot, jenž má ve sbírce i dvě olympijská zlata, to oznámil po středeční porážce ve druhém kole turnaje v Dubaji. Po Rogeru Federerovi (42), který kurty opustil už v roce 2022, a Rafaelu Nadalovi (37), jenž velmi pravděpodobně hraje poslední rok, se tak s tenisem rozloučí třetí člen 'velké čtyřky'. Dál hodlá pokračovat jen světová jednička Novak Djokovič (36).

Menšík v Dauhá skolil Murrayho! Po bitvě s dvojnásobným šampionem si zahraje první čtvrtfinále

Jakub Menšík (18) pokračuje na dvěstěpadesátce v Dauhá ve svém debutu v hlavních soutěžích na turnajích ATP. Ve druhém kole skolil po více než třech hodinách boje 7:6, 6:7, 7:6 bývalou světovou jedničku, dvojnásobného šampiona a loňského finalistu Andyho Murrayho (36). Během dvou dnů tak zaregistroval své úvodní dva skalpy TOP 50 a ve svém premiérovém čtvrtfinále na nejvyšším okruhu vyzve dalšího bývalého vítěze katarské akce Andreje Rubljova (26).

Macháč odstartoval v Marseille skalpem Murrayho. Lehečka musel proti Goffinovi odvracet mečbol

Tomáš Macháč (23) zvládl svůj první letošní zápas na oblíbených halových betonech, v Marseille začal výhrou 7:5, 6:4 nad šampionem ročníku 2008 a bývalou světovou jedničkou Andym Murraym (36). O své třetí čtvrtfinále na nejvyšším okruhu bude bojovat s Lorenzem Musettim. Vstup do turnaje zvládl i Jiří Lehečka (22), který po velkém obratu a odvráceném mečbolu porazil někdejší světovou sedmičku Davida Goffina (33) z Belgie 3:6, 7:5, 6:2.

Svrčina nečekaně prošel kvalifikací v Montpellieru, Murray prohrál s trápícím se Pairem

Dalibor Svrčina (21) překvapivě zvládl dvoukolovou kvalifikaci na halovém podniku ATP 250 ve francouzském Montpellieru a zahraje si svou teprve třetí hlavní soutěž na nejvyšším okruhu. Český mladík se v obou zápasech vzepřel papírovým předpokladům a ve finále kvalifikačních bojů udolal 3:6, 6:3, 7:5 Giulia Zeppieriho (22) z Itálie. Andy Murray (36) prohrál první kolo s trápícím se Benoitem Pairem (34) a stále čeká na první výhru od loňského října.

Kolik je hodin, ptal se Medveděv. Proč australská Night Session zase končila před čtvrtou ranní?

Tenisový svět před sezonou sice zavedl pravidla, která mají eliminovat pozdní začátky zápasů, přesto v Melbourne ve čtvrtek zápas druhého kola mezi třetím nasazeným Daniilem Medveděvem (27) a Finem Emilem Ruusuvuorim (24) končil až před čtvrtou hodinou ranní. Tradiční Night Session se na Australian opět protáhla víc než měla.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist