Nadal Rafael

Nadal Rafael

37
muž
Španělsko
Datum nar.:
3. 6. 1986
Výška:
185 cm
Váha:
85 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 512. / 1.
čtyřhra: - / 2.

Nadal přijal pozvání na Laver Cup. Chce co nejlépe využít každou příležitost

Rafael Nadal slíbil účast na zářijovém Laver Cupu, což by mohla být jedna z posledních akcí před koncem kariéry. Sedmatřicetiletý držitel 22 titulů z grandslamů zatím v soutěži mezi výběry Evropy a světa startoval třikrát v letech 2017 v Praze, 2019 v Ženevě a před dvěma lety v Londýně při rozlučce Rogera Federera. O jeho plánovaném startu v letošním sedmém ročníku informovali berlínští pořadatelé.

Nadal se rozloučil s Barcelonou. Chybující vítěz 12 ročníků končí ve 2. kole na De Minaurovi

ATP BARCELONA - Rafael Nadal (37) odehrál svůj pravděpodobně poslední zápas na domácím antukovém turnaji ATP 500 v Barceloně. Dvanáctinásobný šampion se v metropoli Katalánska objevil v soutěžním módu teprve podruhé od loňského ledna a s oblíbenou akcí se loučí s bilancí jedné výhry a jedné porážky. Ve druhém kole španělský tenista podlehl po špatném výkonu 5:7, 1:6 světové jedenáctce Alexi de Minaurovi z Austrálie (25), když spáchal 47 nevynucených chyb a zahrál jen 11 vítězných úderů.

Nadal se do Barcelony vrátil vítězně. Na domácí půdě smetl ve dvou setech Itala Cobolliho

Rafael Nadal (37) zvládl v Barceloně svůj první antukový zápas po 22 měsících ve dvou setech. Španěl, který se na okruhu představil naposledy v lednu v Brisbane, smetl 6:2, 6:3 Itala Flavia Cobolliho (21). V dalším kole se místní dvanáctinásobný šampion střetne s ve formě hrajícím Alexem De Minaurem.

Nadal potvrdil start v Barceloně. Zítra budu na kurtu, slíbil 12násobný šampion na tiskovce

Rafael Nadal potvrdil svou účast na antukovém turnaji v Barceloně, kde tento týden nastoupí poprvé od lednového zranění. Start zvažoval až do poslední chvíle, na dnešní tiskové konferenci ale oznámil, že je na zápasovou zátěž připraven.

Nadal doufá ve start v Barceloně. První trénink mám za sebou, oznámil z Katalánska

Necelý týden poté, co se odhlásil z turnaje v Monte Carlu, zveřejnil Rafael Nadal na sociálních příspěvek z tréninku v Barceloně. Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion naznačil, že se v katalánské metropoli příští týden pokusí o návrat po tříměsíční pauze.

Djokovič doufá, že si ještě jednou zahraje proti Nadalovi. Tělo mi to teď nedovolí, lituje Španěl

Novak Djokovič (36) věří, že si alespoň ještě jednou zahraje proti svému dlouholetému rivalovi Rafaelu Nadalovi (37). A nejlépe už na blížícím se Roland Garros. Zraněními sužovaný Španěl se odhlásil z antukového Masters v Monte Carlu, které začíná v neděli, a není jasné, kdy a zda vůbec se na kurty vrátí.

Nadal přišel o své možná poslední Indian Wells. Nemohu lhát sám sobě ani fanouškům, oznámil

Fanoušci v Indian Wells se zřejmě posledního představení trojnásobného šampiona Rafaela Nadala nedočkají. Španělský tenista hrající pravděpodobně svou poslední sezonu se nestihl připravit po lednovém svalovém zranění a z prvního podniku Masters 1000 v roce se odhlásil. Od loňského Australian Open a následné operace kyčle odehrál pouze jeden turnaj.

Kolik toho ještě odehraju? Snad budu na Roland Garros a olympiádě, přeje si Nadal

Bývalý první tenista světa Rafael Nadal (37) připustil, že moc turnajů už neodehraje. Letos by chtěl startovat na olympijských hrách v Paříži a na Roland Garros, kde získal 14 z 22 grandslamových titulů.

Další smělé plány Saúdů. Na říjen připravují exhibici 6 Kings Slam pro Djokoviče, Nadala či Alcaraze

Saúdská Arábie na podzim uspořádá exhibiční turnaj 6 Kings Slam a láká na něj největší tenisové hvězdy. Zúčastnit se ho mají vítěz rekordních 24 grandslamů Novak Djokovič nebo bývalý první hráč světa Rafael Nadal. Říjnový termín před podnikem Masters 1000 v Paříži či Turnajem mistrů se však zdá být minimálně nevhodný a je otázkou, kolik elitních hráčů nakonec dorazí.

20 jmen, která letos chybí na Australian Open: Ikony, Muchová, budoucí maminky i Berrettini

O drama na prvním tenisovém grandslamu sezony nebude nouze. Přesto letošní Australian Open bude v hráčském poli postrádat několik výrazných osobností. Livesport Zprávy přináší seznam hned 20 jmen, které v nedávné době udávaly trendy, ale v Melbourne chybí. Posledním odhlášeným se stal v prvním dni turnaje charismatický Ital Matteo Berrettini (27).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist