Pera Bernarda

Pera Bernarda

29
žena
USA
Datum nar.:
3. 12. 1994
Výška:
175 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 82. / 27.
čtyřhra: 79. / 35.

Vondroušová a Nosková v Kalifornii začaly hladkými výhrami, Bouzková ve druhém kole končí

WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová (24) suverénně zahájila své letošní působení na tisícovce v Indian Wells. Úřadující wimbledonská šampionka a česká žebříčková jednička si v úvodním zápase poradila 6:0, 6:2 s kvalifikantkou Bernardou Peraovou. Své úvodní utkání večer zvládla také Linda Nosková (19), jež si poradila s Italkou Camilou Giorgiovou a zajistila si souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Z tria Češek v pátek neuspěla jen Marie Bouzková (25).

Plíšková v Dauhá uspěla po bleskovém přesunu z Kluže. Uspěly i Nosková, Bouzková a Vondroušová

WTA DAUHÁ - Úvodní zápas v Dauhá zvládlo všech pět českých tenistek, den po Kateřině Siniakové odstartovaly vítězně i další čtyři zástupkyně. Pouhých 24 hodin po triumfu v rumunské Kluži si s bleskovou aklimatizací poradila šampionka z roku 2017 Karolína Plíšková (31), jež otočila duel s Annou Kalinskou. Úspěšnou premiéru v Kataru slaví Linda Nosková (19) po výhře nad Američankou Bernardou Peraovou, i Marie Bouzková (25), která postupuje po třísetové bitvě s grandslamovou vítězkou Sofií Keninovou. Už do osmifinále postoupila Markéta Vondroušová (24), byť dostala od Greete Minnenové kanára a sedmkrát neudržela své podání.

Sisková v kvalifikaci utekla z mečbolů, debut v hlavní soutěži turnaje WTA si osladila vítězstvím

WTA BUDAPEŠŤ - Anna Sisková (22) v maďarské Budapešti po náročné dvoukolové kvalifikaci slaví vítězný debut v hlavní soutěži turnaje WTA. Česká tenistka ze čtvrté světové stovky navzdory podvrtnutí kotníku přehrála ve dvou setech 6:3, 6:0 bývalou hráčku TOP 100 Jevgeniji Rodinovou (34) a postoupila mezi šestnáct nejlepších. Druhá česká zástupkyně Tereza Martincová (28) se odhlásila.

Tři české výhry v Birminghamu. Krejčíková, Martincová a L. Fruhvirtová neztratily ani set

České tenistky mají za sebou v Birminghamu úspěšný den. Vítězně do travnaté části sezony vstoupila nejvýše nasazená Barbora Krejčíková (27), jež si poradila 6:3, 6:3 s Cristinou Bucsaovou (25) a má na dosah své první čtvrtfinále na zeleném pažitu. Bojovat o něj bude proti krajance a další kvalifikantce Tereze Martincové (28), jež smetla Bulharku Viktoriji Tomovovou (28) a vyhrála šest setů v řadě-. Na vítězku českého souboje už čeká Linda Fruhvirtová (18), která porazila Bernardu Peraovou (28) a poprvé v sezoně postoupila mezi osmičku nejlepších.

Linda Fruhvirtová v Birminghamu zničila Svitolinovou, s Bouzkovou si nezahraje

Linda Fruhvirtová (18) překvapila na trávě v Birminghamu vítězstvím nad favorizovanou bývalou světovou trojkou Elinou Svitolinovou (28). Čtvrtfinalistku nedávného French Open deklasovala 6:2, 6:0, přerušila sérii čtyř porážek a poprvé od konce dubna postoupila do druhého kola. O první vítěznou sérii od osmifinále na lednovém Australian Open se utká s Bernardou Peraovou (28), přemožitelkou Marie Bouzkové (24).

Šwiateková jde dál po skreči Curenkové. Čeká ji repríza finále proti Gauffové

FRENCH OPEN - Iga Šwiateková dál suverénně proplouvá letošním French Open. Ve čtvrtém kole proti Lesje Curenkové nemusela dohrát ani jeden set, za stavu 5:1 jí Ukrajinka kvůli nevolnostem a potížím s dýcháním vzdala. Ve čtvrtfinále na polskou obhájkyni titulu čeká repríza loňského finále proti Coco Gauffové, s níž v šesti duelech neztratila ještě ani set.

Muchová si v Indian Wells vyšlápla na Azarenkovou, Vondroušová v derby deklasovala Bouzkovou

WTA INDIAN WELLS - Do 3. kola turnaje WTA 1000 v Indian Wells postoupilo nakonec šest českých tenistek. Karolína Muchová se dnes v Kalifornii postarala o vyřazení dvojnásobné šampionky Viktorie Azarenkové a Markéta Vondroušová v českém derby povolila pouhé dva gamy Marii Bouzkové. Neuspěla jen Kateřina Siniaková, byť byla proti světové třináctce Beatriz Haddadové Maiaové dva míčky od výhry.

Plíšková porazila krajanku Vondroušovou i potřetí, Muchová si v Dubaji poradila s Peraovou

WTA DUBAJ - Bývalá finalistka Karolína Plíšková přehrála na "tisícovce" v Dubaji loňskou semifinalistku Markétu Vondroušovou a krajance nepovolila set ani ve třetím vzájemném souboji. Karolína Muchová zvládla i na čtvrtém letošním turnaji úvodní zápas a poprvé se v tomto dějišti dostala přes první kolo. Ve Spojených arabských emirátech začala hladkou výhrou nad Bernardou Peraovou, Američance dokonce nenabídla brejkbol.

Kvitová si s Peraovou poradila i v Guadalajaře, Fruhvirtová uhrála se Stephensovou jen dva gamy

WTA GUADALAJARA - Petra Kvitová vstoupila do druhého turnaje po sobě výhrou nad Bernardou Peraovou. Zatímco v Ostravě potřebovala tři sety, na podniku WTA 1000 v mexické Guadalajaře ji porazila 6-3 7-5. Naopak neuspěla kvalifikantka Linda Fruhvirtová, jež uhrála proti Sloane Stephensové jen dva gamy a od triumfu v Čennaí vypadla potřetí v řadě hned v prvním kole.

Vítězné starty. Uzdravená Kvitová i Martincová v Ostravě postoupily do 2. kola

WTA OSTRAVA - Čeští fanoušci na halovém turnaji WTA 500 v Ostravě mají hned první hrací den dvojnásobný důvod k radosti. Postaraly se o to Petra Kvitová, jež se zotavila po nemoci a odstartovala třísetovým vítězstvím nad Američankou Bernardou Peraovou, a Tereza Martincová, která zdolala Švýcarku Jil Teichmannovou.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist