Pospisil Vasek

Pospisil Vasek

33
muž
Kanada
Datum nar.:
23. 6. 1990
Výška:
193 cm
Váha:
88 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 623. / 25.
čtyřhra: 520. / 4.

Finové v Davis Cupu vyřadili kanadské obhájce titulu. Narazí v historickém semifinále na Čechy?

DAVIS CUP - Pokud čeští tenisté ve středu postoupí do semifinále Davis Cupu, narazí v něm na Finy. Seveřané slaví historický úspěch v týmové soutěži po čtvrtfinálové výhře nad kanadskými obhájci tituly, které zdolali i bez své jedničky Emila Ruusuvuoriho 2:1 na zápasy. Hrdinou se stal Otto Virtanen (22), který bodoval ve dvouhře i v rozhodující čtyřhře po boku Harriho Heliövaary (34).

Když míče ničí hvězdy. Nikdy nebylo víc zranění, poslouchejte už, varoval dříve Pospisil

Po třech setech zlomila odpor americké soupeřky, pak se ale v šatně v objetí Barbory Strýcové (37) rozplakala. Vazy v levém lokti, které v předchozích hodinách dostaly od úderů další tvrdý nápor, léčila ledovým polštářem. Wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová (24) se zjevně stala nejnovější obětí tvrdých a těžkých míčů, kterými se hraje letošní tour na amerických betonech.

Dokonale využitá druhá šance! Kanada navzdory vyřazení poprvé vyhrála Davis Cup

DAVIS CUP - Kanaďané slaví premiérový triumf v Davis Cupu. Přestože už v březnu nezvládli baráž, dostali druhou šanci za suspendované Rusko a místo boje o záchranu mezi elitou dokráčeli k historickému úspěchu. V dnešním finále ve španělské Málaze porazili už po dvouhrách Australany, o body se postarali 23letý Denis Shapovalov a 22letý Félix Auger-Aliassime.

Kanada je podruhé ve finále Davis Cupu. Z pozice náhradníka si zahraje o historický triumf

DAVIS CUP - V březnu už byli ze soutěže vyřazeni, díky suspendaci Ruska však útočí na historický úspěch. Kanadští tenisté dnes znovu po třech letech a podruhé v historii postoupili do finále Davis Cupu. V semifinále ve španělské Málaze otočili souboj s Itálií, když stejně jako v předchozím čtvrtfinále vyrovnal Félix Auger-Aliassime, který pak společně s Vaskem Pospisilem získal i rozhodující bod ve čtyřhře.

Italové v Davis Cupu udolali Američany, Kanaďané otočili souboj s Němci

DAVIS CUP - Italští tenisté ve čtvrtfinále Davis Cupu nečekaně porazili favorizované Američany a oživili naději na druhý triumf v týmové soutěži. V semifinále narazí na Kanadu, která otočila souboj s Německem.

Duel dvou kamarádů. Djokovič přehrál Pospisila i pošesté

ATP TEL AVIV - Novak Djokovič ani v šestém vzájemném duelu s kanadským kamarádem Vaskem Pospisilem neztratil set. V izraelském Tel Avivu srbský favorit zvítězil 7-6 6-3 a postoupil do semifinále. V něm na něj čeká Roman Safjullin.

Pospisil v Dallasu přežil mečbol proti Rodionovovi a po 8 měsících je ve čtvrtfinále

ATP DALLAS - Vasek Pospisil v hale v Dallasu zdolal po odvrácení mečbolu 6-7 7-6 6-2 Rakušana Jurije Rodionova a svou neporazitelnost prodloužil na 9 zápasů. O první semifinále na turnaji ATP od podzimu 2020 si jednatřicetiletý Kanaďan zahraje s domácím Johnem Isnerem.

Murray v Métách porazil Pospisila a je po dvou letech ve čtvrtfinále

ATP MÉTY - Andy Murray v hale v Métách porazil 6-3 6-3 Kanaďana Vaska Pospisila a poprvé od října 2019, kdy triumfoval v Antverpách, postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. V něm narazí ne nejvýše nasazeného Poláka Hurkacze, nebo domácího Pouillea.

Pospisil při zápase v Miami nadával na šéfa ATP Gaudenziho

Kanadský tenista Vasek Pospisil neudržel na turnaji v Miami nervy na uzdě a porážku v prvním kole s americkým kvalifikantem Mackenziem McDonaldem okořenil mimo jiné vzteklým výlevem na adresu šéfa ATP. Po varování za zničení druhé rakety v závěru první sady dostal při setbolu při vlastním podání za urážky trestný fiftýn, což ho stálo úvodní dějství. Zápas nakonec prohrál 3-6 6-4 3-6.

Sabalenková se vrátila do elitní desítky, Sinner je poprvé v Top 40, Krejčíková je na novém maximu

Aryna Sabalenková včera slavila další letošní triumf a po prvenství v linecké hale si zajistila návrat do elitní desítky žebříčku WTA, kterou momentálně uzavírá. V bulharské Sofii se prvního titulu dočkal teprve 19letý Jannik Sinner a ve světovém hodnocení je poprvé v Top 40, konkrétně na 37. místě. Na novém maximu je díky semifinálové účasti v Linci Barbora Krejčíková, momentálně figuruje na 65. příčce.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist