Rus Arantxa

Rus Arantxa

33
žena
Nizozemí
Datum nar.:
13. 12. 1990
Výška:
180 cm
Váha:
65 kg
Hraje rukou:
Levá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 47. / 41.
čtyřhra: 93. / 56.

Brenda Fruhvirtová nezvládla první kolo v Madridu ani letos, vypadla i Siniaková

Brenda Fruhvirtová (17) ani letos nevyužila divokou kartu pro prestižní tisícovku v Madridu a opět po roce končí ve španělské metropoli hned na první soupeřce. Talentovaná teenagerka nedotáhla luxusní náskok v úvodní sadě a podlehla 5:7, 3:6 Arantxe Rusové (33). Vstup do turnaje nezvládla ani Kateřina Siniaková (27), o postup se popere ještě Linda Fruhvirtová (18).

Plíšková v Kluži přerušila další sérii, po skalpu Erraniové je po roce a půl v semifinále

WTA KLUŽ - Karolína Plíšková (31) na halovém turnaji WTA 250 v rumunské Kluži znovu potvrdila roli papírové favoritky a přestřihla další černou sérii. Na dvě vítězství po sobě po deseti měsících navázala proti bývalé světové pětce Saře Erraniové (36) z Itálie, kterou v souboji grandslamových finalistek přehrála 6:2, 6:0 a poprvé od srpna 2022 postoupila do semifinále. V něm bude čelit Britce Harriet Dartové (27), která je v této fázi na okruhu WTA poprvé v kariéře.

Linda Fruhvirtová padá do další krize. V Hobartu si připsala už třetí letošní prohru

Linda Fruhvirtová (18) padá na začátku letošního roku do další krize. V Hobartu zaznamenala už třetí porážku v probíhající sezoně a nevyužila druhou šanci. Česká teenagerka neuspěla ve finále kvalifikace a další nezdar si připsala coby lucky loser v prvním kole hlavní soutěže, v němž nestačila 3:6, 7:5, 3:6 na Arantxu Rusovou (33), kterou před pár měsíci v Pekingu jasně porazila.

Rusová ve 32 letech slaví premiérový titul. V Hamburku zvládla finále debutantek proti Nohaové Akugueové

WTA HAMBURK - Souboj debutantek ve finále turnaje WTA vyhrála zkušenost. Nizozemka Arantxa Rusová (32) v německém Hamburku porazila 6:0, 7:6 domácí teenagerku Nomu Nohaovou Akugueovou (19) a slaví svůj nejcennější úspěch v kariéře.

Famózní premiéra! 19letá Nohaová Akugueová si v Hamburku zahraje o titul, poprvé je ve finále i Rusová

Noma Nohaová Akugueová (19) pokračuje v Hamburku ve snovém debutu v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu. Němka, která už ve druhém kole likvidovala dva mečboly a ve čtvrtfinále returnovala na setrvání v zápase, přehrála v semifinále náctiletých talentů 6:3, 6:3 svou vrstevnici Dianu Šnajderovou (19). O titul si zahraje s Arantxou Rusovou (32), jež je ve finále na této úrovni rovněž poprvé.

Krejčíková a Martincová v Dauhá suverénně prošly do osmifinále, obhájkyně Kvitová musela vzdát

WTA DAUHÁ - Barbora Krejčíková svou premiéru v hlavní soutěži v Dauhá začala suverénním vítězstvím nad Magdou Linetteovou. Roli favoritky potvrdila i Tereza Martincová proti lucky loserovi Arantxe Rusové. Petra Kvitová nebude na letošní ročník svého oblíbeného turnaje vzpomínat ráda, dnes kvůli zranění zápěstí vzdala souboj se šampionkou z roku 2019 Elise Mertensovou a titul neobhájí.

Kvitová v Sydney v tříhodinovém maratonu odvrátila dva mečboly Rusové

WTA SYDNEY - Petra Kvitová ani ve svém druhém letošním zápase nepředvedla dobrý výkon, ale tentokrát se vítězství dočkala. Poslední šampionka v Sydney po dvou odvrácených mečbolech a tříhodinovém maratonu udolala 3-6 7-6(4) 7-5 Arantxu Rusovou z Nizozemska. O páté čtvrtfinále na turnaji se utká s nasazenou sedmičkou Ons Džabúrovou z Tuniska.

Kvitová zahájila poslední turnaj sezony hladkou výhrou, vítězka US Open Raducanuová se vrátila porážkou

WTA INDIAN WELLS - Petra Kvitová v Indian Wells vstoupila do svého posledního turnaje v sezoně snadnou výhrou nad Nizozemkou Arantxou Rusovou a může se připravovat na souboj s dvojnásobnou šampionkou Viktorií Azarenkovou. První zápas po senzačním triumfu na US Open nezvládla britská teenagerka Emma Raducanuová, jež nestačila na Aliaksandru Sasnovičovou.

Krejčíková začala vítězně i při premiéře v Miami, Bouzková nečekaně vypadla

WTA MIAMI - Barbora Krejčíková se dnes představila poprvé od životního vystoupení v Dubaji a formu potvrdila i při své premiéře v Miami. Rusku Annu Blinkovovou porazila 6-1 3-6 6-3 a také na 14. akci od loňského srpnového restartu sezony vyhrála svůj úvodní zápas. Naopak překvapivě vypadla Marie Bouzková, jež nestačila na Nizozemku Arantxu Rusovou.

Martincová kvalifikace umí. Do hlavní soutěže proklouzla také v Miami

WTA MIAMI - Tereza Martincová v Miami porazila 6-3 7-5 Britku Harrietu Dartovou a na třetím turnaji po sobě prošla kvalifikací. Hlavní soutěž na prestižní akci na Floridě si zahraje poprvé.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist