Sabalenka Aryna

Sabalenka Aryna

25
žena
Bělorusko
Datum nar.:
5. 5. 1998
Výška:
182 cm
Váha:
80 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 2. / 1.
čtyřhra: - / 1.

Sabalenková dohrála na tisícovce v Miami už ve třetím kole, Rybakinová se znovu nadřela

Aryna Sabalenková (25) se probíhajícího Miami Open zúčastnila navzdory tragické smrti bývalého partnera a s floridskou tisícovkou se rozloučila už po druhém zápase. Šampionka posledních dvou ročníků Australian Open do turnaje vstoupila výhrou nad velmi dobrou kamarádkou Paulou Badosaovou, ovšem ve třetím kole podlehla 4:6, 6:1, 1:6 Anhelině Kalininové (27). Loňská finalistka Jelena Rybakinová (24) opět potřebovala na postup všechny tři sety a přes dvě hodiny.

Sabalenková se v Miami zkoncentrovala na tenis a postoupila přes kamarádku Badosaovou

WTA MIAMI - Světová dvojka Aryna Sabalenková (25) se jen pár dní po tragickém úmrtí bývalého přítele dokázala zkoncentrovat na svůj úvodní zápas na turnaji WTA 1000 v Miami. Běloruská tenistka porazila 6:4, 6:3 španělskou kamarádku Paulu Badosaovou (26) a po třetí výhře v řadě otočila vzájemnou bilanci na 3:2. O osmifinále si zahraje s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou.

Preview: Nosková vstoupí do tisícovky v Miami, Macháč vyzve Rubljova a zaútočí na první skalp TOP 10

V rámci pátečního programu letošního ročníku Miami Open odehrají druhé kolo dva Češi. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře žen Linda Nosková zahájí své působení na floridské tisícovce soubojem s kvalifikantkou Marií Timofejevovou, proti níž je jasnou favoritkou. Tomáš Macháč vyzve Andreje Rubljova a popere se o svůj první skalp TOP 10 a také premiérové třetí kolo na Masters. Šlágr obstarají Aryna Sabalenková, která absolvuje první zápas po tragické smrti bývalého přítele, s Paulou Badosaovou.

Badosaová před duelem se Sabalenkovou: Je to moje nejlepší kamarádka a nechci, aby tak trpěla

Španělská tenistka Paula Badosaová (26) zvládla v úvodním kole turnaje v Miami náročný duel s bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou vracející se po dopingové pauze a před sebou má psychicky ještě náročnější duel s kamarádkou Arynou Sabalenkovou (25). Běloruská tenistka je odhodlaná na Floridě hrát navzdory pondělnímu úmrtí přítele Konstantina Kolcova, který podle miamské policie spáchal sebevraždu.

Další truchlení pro Sabalenkovou. Ve věku 42 let měl spáchat sebevraždu její přítel Konstantin Kolcov

Světová dvojka a vítězka Australian Open Aryna Sabalenková (25) znovu truchlí po náhlém úmrtí blízkého člověka. Necelých pět let po smrti tatínka přišla o přítele Konstantina Kolcova, s nímž tvořila pár již téměř tři roky. Bývalý běloruský hokejista, který nastupoval i v NHL za Pittsburgh Penguins, měl spáchat ve věku 42 let sebevraždu skokem z balkonu. Běloruská tenistka se navzdory tragické události zúčastní probíhajícího turnaje WTA 1000 v Miami.

Sabalenkové se po triumfu v Melbourne nedaří. V Indian Wells končí v osmifinále na Navarrové

WTA INDIAN WELLS - Aryna Sabalenková (25) po lednovém obhájení triumfu na Australian Open prohrála dva ze čtyř zápasů a druhý turnaj po sobě opouští nečekaně brzy. Na podniku WTA 1000 v Indian Wells světová dvojka a loňská finalistka nestačila už v osmifinále na domácí Emmu Navarrovou (22), která zvítězila 6:3, 3:6, 6:2, připsala si nejcennější skalp kariéry a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. To by ji teoreticky mohlo vystřelit do TOP 20.

Naposledy jako teenagerka. Gauffová před 20. narozeninami vyhrála 157 duelů

WTA INDIAN WELLS - Coco Gauffová (19) v Indian Wells dopsala jednu z kapitol své kariéry. Ve dvouhře odehrála poslední zápas jako teenagerka, přičemž v této roli zaznamenala úctyhodných 157 vítězství. Na podnicích WTA 1000 vyhrála 51 zápasů, čímž stanovila nové maximum. Naposledy jako náctiletá si poradila ve dvou setech s Italkou Luciou Bronzettiovou (25), další duel odehraje 'až' v den svých 20. narozenin proti Elise Mertensové (28).

Sabalenková přežila v bitvě s domácí outsiderkou čtyři mečboly, blízko vyřazení byla i Gauffová

Aryna Sabalenková (25) málem nezvládla ani svůj druhý zápas po triumfu na lednovém Australian Open. Světová dvojka začala v Indian Wells téměř tříhodinovou bitvou s Peyton Stearnsovou (22) a proti domácí outsiderce dvakrát returnovala na setrvání v utkání a také likvidovala celkem čtyři mečboly na příjmu. Loňská finalistka udolala Američanku 6:7, 6:2, 7:6. Blízko vyřazení byla i Coco Gauffová (19), která prohrávala 0:4 a 2:5 v rozhodující sadě s Clarou Burelovou (22).

Sabalenková po triumfu v Melbourne pohořela, v Dubaji padla s neoblíbenou Vekičovou

Aryna Sabalenková (25) bez ztráty jediného setu obhájila triumf na lednovém Australian Open, ovšem na tisícovce v Dubaji skončila hned po prvním zápase, ačkoli vedla o set a brejk. Bývalá světová jednička podlehla 7:6, 3:6, 0:6 Donně Vekičové (27) a se svou neoblíbenou soupeřkou si zhoršila vzájemnou bilanci na 2:6. Chorvatka, která dosáhla na svůj první skalp TOP 10 od června, si o své premiérové čtvrtfinále na podnicích WTA 1000 zahraje se Soranou Cirsteaovou (33).

Na Australian Open došly nejdál Nosková s Krejčíkovou, junioři prohráli tři finále

Letošní Australian Open mohou české barvy hodnotit jako úspěšné. Ve dvouhrách dopadly nejlépe Linda Nosková (19), která se vyřazením světové jedničky Igy Šwiatekové postarala o jedno z největších překvapení posledního ročníku úvodního grandslamu sezony, a Barbora Krejčíková (28). Obě skončily až ve čtvrtfinálové fázi. Tři ze čtyř juniorských soutěží měly české zastoupení ve finále, ani jeden triumf jsme však slavit nemohli.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist