Sakkari Maria

Sakkari Maria

28
žena
Řecko
Datum nar.:
25. 7. 1995
Výška:
172 cm
Váha:
62 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 6. / 3.
čtyřhra: 1572. / 169.

Úkaz Collinsová. Na dvou površích táhne sérii 12 výher během 18 dní, už třikrát porazila hráčku TOP 10

WTA CHARLESTON - Danielle Collinsová (30) v Charlestonu porazila dvakrát 6:3 světovou sedmičku Mariu Sakkariovou (28) z Řecka a týden po triumfu na hardovém podniku WTA 1000 v Miami postoupila do finále i na antukovém turnaji WTA 500. V životní formě hrající Američanka neprohrála už 12 zápasů v řadě, čímž vyrovnala svou nejdelší vítěznou šňůru z léta 2021. O celkově čtvrtý titul si zahraje s ruskou šampionkou z roku 2017 Darjou Kasatkinovou (26).

Pegulaová v Charlestonu utekla Azarenkové ze čtyř mečbolů, Collinsová vyhrála 11. zápas po sobě

WTA CHARLESTON - Jessica Pegulaová (30) na domácí antuce v Charlestonu vyhrála dramatické čtvrtfinále s Viktorií Azarenkovou (34). Americká tenistka se po nevyužití čtyř mečbolů sama ocitla čtyřikrát jediný bod od vyřazení, ale nakonec bývalou světovou jedničku přetlačila. V životní jízdě pokračuje další Američanka Danielle Collinsová (30), jež si poradila s Belgičankou Elise Mertensovou (28) a svou neporazitelnost protáhla na 11 utkání.

Azarenkové se v Miami opět daří. V semifinále trojnásobná šampionka vyzve Rybakinovou

WTA MIAMI - Viktoria Azarenková (34) na oblíbeném turnaji WTA 1000 v Miami poprvé od loňského Australian Open vyhrála čtyři zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále uspěla v třísetové bitvě s Julií Putincevovou (29) a může se chystat na další Kazašku. O finále se běloruská vítězka tří ročníků utká se světovou čtyřkou a loňskou finalistkou Jelenou Rybakinovou (24), která po nemoci zvládla už třetí třísetový zápas. Zastavit ji nedokázala ani Maria Sakkariová (28).

Preview: Macháče čeká premiérové osmifinále na Masters, ženy mají na programu první čtvrtfinále

V rámci úterního programu letošního ročníku Miami Open půjde do akce poslední česká naděje ve dvouhře. Tomáš Macháč se pokusí ve svém premiérovém osmifinále na podnicích Masters navázat na skalpy Andreje Rubljova a Andyho Murrayho a porazit Mattea Arnaldiho. Ženy mají na programu první čtvrtfinálové duely, trojnásobná šampionka Viktoria Azarenková nastoupí proti Julii Putincevové a loňská finalistka Jelena Rybakinová změří síly s kolegyní z TOP 10 Mariou Sakkariovou.

Gauffová v Miami překvapivě končí v osmifinále, Rybakinová udělala další krok k obhajobě finále

Coco Gauffová (20) překvapivě dohrála na Miami Open už v osmifinále. Nasazená trojka nestačila 3:6, 6:1, 2:6 na trápící se Caroline Garciaovou (30), která prohrála posledních sedm soubojů s hráčkami TOP 10 žebříčku. Jelena Rybakinová (24) pokračuje v obhajobě loňského finále, jedna z největších favoritek přehrála 6:3, 7:5 domácí Madison Keysovou (29) a připsala si již 20. letošní vítězství.

Wozniacká v dusném Miami neproměnila mečbol proti Kalininové, Rybakinová musela otáčet z 0:1

WTA MIAMI - Finalistka z roku 2017 Caroline Wozniacká (33) skončila na turnaji WTA 1000 v Miami už ve druhém kole po více než tříhodinové bitvě, byť nad Anhelinou Kalininovou (27) vedla 7:5 a 5:2 a disponovala i mečbolem. Nepříznivý vývoj naopak otočila finalistka loňského ročníku a světová čtyřka Jelena Rybakinová (24), jež zdolala Claru Tausonovou (21) a oslavila vítězný návrat po zdravotních problémech.

Šwiateková ve finále v Indian Wells znovu smetla Sakkariovou, vyhrála 6:4, 6:0

Světová jednička Iga Šwiateková (22) ve finále turnaje v Indian Wells potvrdila roli favoritky proti Marii Sakkariové (28). V repríze finále z roku 2022 zvítězila drtivě 6:4, 6:0. Získala svůj 8. titul z podniků WTA 1000, z toho druhý v tomto roce, a v letošní sezoně vylepšila svoji bilanci na 20:2.

Preview: Indian Wells uvidí reprízy finále. Alcaraz se utká s Medveděvem, Šwiateková se Sakkariovou

Nedělní program letošního ročníku BNP Paribas Open bude ve znamení předávání trofejí pro oba singlové šampiony. V repríze loňského finále se o titul z kalifornské pouště utkají obhájce triumfu Carlos Alcaraz (20) s Daniilem Medveděvem (28). Znovu po dvou letech se o titul poperou světová jednička a předloňská vítězka Iga Šwiateková (22) s Marií Sakkariovou (28).

Šwiateková s přehledem postoupila do finále v Indian Wells, Gauffová nestačila na Sakkariovou

Světová jednička Iga Šwiateková (22) v semifinále turnaje v Indian Wells potvrdila roli favoritky proti rozjeté Ukrajince Martě Kosťukové (21) a zvítězila drtivě 6:2, 6:1. O svůj 8. titul z podniků WTA 1000 si zahraje s Marrií Sakkariovou (28), která ukončila vítěznou sérii Coco Gauffové (20) na domácích betonech.

Preview: Rozjetá Kosťuková vyzve jedničku Šwiatekovou, Sakkariová se o finále utká s Gauffovou

V rámci pátečního programu letošního ročníku BNP Paribas Open poznáme finalistky ženské dvouhry. Rozjetá Marta Kosťuková (21) se pokusí ve svém premiérovém semifinále na akcích WTA 1000 zaskočit světovou jedničku a předloňskou šampionku Igu Šwiatekovou (22). Druhý semifinálový souboj obstarají předloňská finalistka Maria Sakkariová (28) a Coco Gauffová (20), která si zahraje semifinále v Indian Wells poprvé a může se stát první domáci finalistkou po osmi letech.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist