Samsonova Ludmilla

Samsonova Ludmilla

25
žena
Rusko
Datum nar.:
11. 11. 1998
Výška:
180 cm
Váha:
67 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 17. / 12.
čtyřhra: 105. / 40.

Vondroušová je poprvé od US Open ve čtvrtfinále, Plíšková na 12. výhru v řadě nedosáhla

Markéta Vondroušová (24) dosáhla v Dubaji na svou první vítěznou sérii a premiérové čtvrtfinále od loňského US Open. Česká jednička smetla dvakrát 6:2 Ljudmilu Samsonovovou (25) a zabojuje o vyrovnání svého maxima v tomto dějišti a také první semifinále po šokujícím triumfu ve Wimbledonu. O postup mezi nejlepší osmičku usilovala také 11 zápasů neporažená Karolína Plíšková (31), která podlehla 6:2, 4:6, 3:6 světové trojce Coco Gauffové (19).

Rybakinová na pátý pokus zdolala Samsonovovou, o titul z Abú Zabí si zahraje s Kasatkinovou

WTA ABÚ ZABÍ - Jelena Rybakinová (24) až v pátém vzájemném střetnutí našla recept na Ljudmilu Samsonovovou (25). Kazašská tenistka se dočkala v semifinále podniku WTA 500 v Abú Zabí, kde zdolala loňskou finalistku a patnáctou hráčku světa 6:0, 4:6, 6:2. O druhý letošní titul si světová pětka zahraje s další Ruskou Darjou Kasatkinovou (26), která po tříhodinové bitvě udolala svou rovněž neoblíbenou soupeřku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou (27) a podruhé v sezoně postoupila do finále.

Krejčíkové se odveta nepovedla. V Abú Zabí skončila opět na raketě Samsonovové

WTA ABÚ ZABÍ - Česká tenistka Barbora Krejčíková (28) dohrála na turnaji WTA 500 v Abú Zabí stejně jako před rokem po dvousetové porážce s Ljudmilou Samsonovovou (25). Letos ve čtvrtfinále přišla čtyřikrát o podání a obhájkyni finále podlehla 5:7, 4:6. Osmá nasazená Ruska si o zopakování loňského výsledku zahraje s nejvýše nasazenou Jelenou Rybakinovou (24), s níž vyhrála všechny čtyři vzájemné souboje.

Krejčíková je v Abú Zabí ve čtvrtfinále, Sorribesová se zranila a po devíti gamech vzdala

WTA ABÚ ZABÍ - Barbora Krejčíková (28) se v prvním zápase od porážky ve čtvrtfinále Australian Open příliš nenadřela. Ve svém úvodním vystoupení na podniku WTA 500 v Abú Zabí odehrála s náhradnicí a přemožitelkou Lindy Noskové Španělkou Sarou Sorribesovou (27) jen devět gamů, než jí soupeřka kvůli zranění ruky po pádu vzdala. O postup do semifinále se čtvrtá nasazená Češka utká v odvetě za rok staré vyřazení s loňskou finalistkou a světovou patnáctkou Ljudmilou Samsonovovou (25).

Loni triumf na Turnaji mistryň, letos bez titulu. Garciaová skončila na WTA Elite Trophy už ve skupině

Caroline Garciaová (30) loni posbírala čtyři trofeje včetně triumfu na Turnaji mistryň, ovšem letošní sezonu zakončila bez titulu. Na probíhajícím WTA Elite Trophy vypadla už ve skupině, když v přímém souboji o semifinále nestačila 1:6, 6:7 na Beatriz Haddadovou Maiaovou (27). Brazilka se o finále utká s Darjou Kasatkinovou (26), druhé semifinále obstarají domácí Qinwen Zheng (21) a Lin Zhu (29).

Krejčíková už si na WTA Elite Trophy nezahraje. Její přemožitelka Kasatkinová přehrála i Linetteovou

Barbora Krejčíková (27) zakončila svůj debut na "malém Turnaji mistryň" v čínském Zhuhai už ve skupinových bojích. Nasazená jednička prohrála ve středu s Darjou Kasatkinovou (26) a potřebovala, aby Magda Linetteová (31) ve čtvrtek ruskou hráčku porazila. Kasatkinová však potvrdila roli favoritky a po vítězství 6:3, 6:4 si jako první zajistila postup do sobotního semifinále.

Preview: Krejčíková se ve skupině na WTA Elite Trophy utká s Kasatkinovou a Linetteovou

V úterý startuje letošní ročník "malého Turnaje mistryň", akce pro jedenáct nejlepších hráček aktuální sezony a jednu divokou kartu, které se neprobojovaly na Turnaj mistryň do mexického Cancúnu. České barvy bude hájit pouze Barbora Krejčíková (27), jež se v Azalkové skupině střetne s Darjou Kasatkinovou (26) a Magdou Linetteovou (31). Podnik WTA Elite Trophy se do kalendáře vrátil po čtyřech letech a v neděli pozná zbrusu novou šampionku.

Finále bez nevynucené chyby. Šwiateková smetla Samsonovovou a ovládla 'tisícovku' v Číně

WTA PEKING - Polka Iga Šwiateková (22) v Pekingu poprvé v sezoně slaví triumf na podniku WTA 1000. Pátý letošní a celkově 16. titul světová dvojka získala po bezchybném finále proti Ljudmile Samsonovové (24), které nepomohla jedinou nevynucenou chybu a zvítězila 6:2, 6:2.

Šwiateková utnula nejdelší letošní neporazitelnost, v semifinále smetla rozjetou Gauffovou

Iga Šwiateková (22) v semifinále na WTA 1000 v Pekingu za hodinu a čtvrt deklasovala 6:2, 6:3 žebříčkovou sousedku a 16 zápasů neporaženou vítězku nedávného US Open Cori Gauffovou (19). Američance, která předvedla nejdelší letošní vítěznou sérii na nejvyšším okruhu, oplatila porážku ze Cincinnati a vzájemnou bilanci upravila na 8:1. O pátý letošní titul, první z prestižních "tisícovek", se utká s Ljudmilou Samsonovovou (24).

Gauffová ukončila naděje Sakkariové na start na Turnaji mistryň, neporazitelnost protáhla na 16 utkání

Cori Gauffová (19) pokračuje ve fenomenální jízdě, kterou zahájila už na začátku srpna. Ve čtvrtfinále na prestižní "tisícovce" v Pekingu přehrála 6:2, 6:4 Marii Sakkariovou (28), jež definitivně přišla o možnost startovat na letošním Turnaji mistryň a nebude dál stíhat Markétu Vondroušovou, Karolínu Muchovou ani Ons Jabeurovou. Americká teenagerka vyhrála už 16 zápasů v řadě a o další finále se popere se svou neoblíbenou soupeřkou Igou Šwiatekovou (22).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist