Sousa Joao

Sousa Joao

35
muž
Portugalsko
Datum nar.:
30. 3. 1989
Výška:
185 cm
Váha:
74 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 296. / 28.
čtyřhra: 1367. / 26.

Sousa ukončil kariéru. Nejlepší portugalský tenista se loučil na domácí antuce v Estorilu

ATP ESTORIL - Joao Sousa v 35 letech ukončil kariéru. Bývalý 28. hráč světa odehrál poslední zápasy před domácími fanoušky na antuce v Estorilu, kde před šesti lety získal jeden ze čtyř titulů na okruhu ATP. Letos skončil hned v prvním kole, v němž zkušený Portugalec podlehl 5:7, 4:6 o generaci mladšímu Francouzi Arthuru Filsovi (19) a následně se po úvodním vystoupení rozloučil i ve čtyřhře.

Ruud v Estorilu začal obratem proti domácímu Sousovi. Ve čtvrtfinále vyzve obhájce titulu

ATP ESTORIL - Nejvýše nasazený Nor Casper Ruud na antuce v Estorilu porazil 4-6 6-2 6-2 domácího Joaa Sousu a postoupil do čtvrtfinále. O první letošní minisérii dvou výher po sobě si pátý hráč světa zahraje s argentinským obhájcem titulu Sebastiánem Báezem.

Ramos první letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu. V Córdobě uspěl i předloňský šampion Cerúndolo

ATP CÓRDOBA - Ve čtvrtek se na antukovém turnaji ATP 250 v Córdobě představili vítězové tří posledních ročníků. Ve hře se udrželi dva. První letošní výhrou vykročil za obhajobou titulu Španěl Albert Ramos, domácí předloňský šampion Juan Manuel Cerúndolo na místě svého životního úspěchu vyřadil trápící se nasazenou jedničku Diega Schwartzmana. Naopak skončil Chilan Cristian Garín, který nestačil na Portugalce Joaa Sousu.

Češi postoupili na finálový turnaj Davis Cupu! Po nezdaru ve čtyřhře rozhodl Lehečka

DAVIS CUP - Čeští tenisté po dvou letech postoupili do skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu. Kvalifikační duel na antuce v portugalské Maie vyhráli 3-1 na zápasy, vítězný bod dnes zařídil ve formě hrající Jiří Lehečka v souboji týmových jedniček s Joaem Sousou.

Češi vedou v Portugalsku 2-0! Na antuce v Maie bodovali Lehečka i Macháč

DAVIS CUP - Čeští tenisté mají parádně rozehranou kvalifikaci o postup do skupinové fáze finálového turnaje Davis Cupu. Na antuce v portugalské Maie vedou nad domácím výběrem po prvním dnu 2-0, když čerstvý čtvrtfinalista Australian Open Jiří Lehečka i přes nepříliš povedený výkon potvrdil roli favorita proti Nunu Borgesovi a Tomáš Macháč pak vyhrál bitvu s domácí jedničkou Joaem Sousou.

Lehečka s Borgesem rozehrají kvalifikaci Davis Cupu v Portugalsku, Macháč nastoupí proti Sousovi

Jiří Lehečka a domácí dvojka Nuno Borges rozehrají v sobotu v Portugalsku kvalifikační utkání o postup do finálové fáze Davisova poháru. Čtvrtfinalista Australian Open vyzve v hale na antuce 105. hráče světa, zápas začne v 16:00 SEČ. Ve druhé dvouhře nastoupí Tomáš Macháč proti portugalské jedničce Joaovi Sousovi (84.).

Lehečka v Kitzbühelu vyřadil nasazeného Sousu a je podruhé ve čtvrtfinále turnaje ATP

ATP KITZBÜHEL - Jiří Lehečka na antuce v Kitzbühelu zdolal 7-6 1-6 6-3 osmého nasazeného Portugalce Joaa Sousu a podruhé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP. O vyrovnání svého maxima z letošního Rotterdamu si 20letý Čech zahraje pod vrcholem Hahnenkammenu se světovou dvacítkou Španělem Robertem Bautistou.

Lehečka na druhé čtvrtfinále na turnajích ATP zaútočí i v Kitzbühelu. S Kopřivou si nezahraje

ATP KITZBÜHEL - Jiří Lehečka si druhým týdnem po sobě na antukových turnajích zahraje o postup do svého druhého čtvrtfinále na nejvyšším okruhu. Dvacetiletý Čech v Kitzbühelu v úvodním kole zdolal Thiaga Monteira z Brazílie a o účast mezi nejlepší osmičkou se utká s nasazeným Portugalcem Joaem Sousou, dnešním přemožitelem Víta Kopřivy.

Ruud v Ženevě udolal Sousu a poprvé obhájil titul

ATP ŽENEVA - Casper Ruud na antuce v Ženevě zvládl svůj premiérový turnaj v roli obhájce titulu. Ve finále 23letý Nor udolal po třech hodinách boje 7-6 4-6 7-6 Portugalce Joaa Sousu.

Do finále v Ženevě postoupili norský obhájce titulu Ruud a Portugalec Sousa

ATP ŽENEVA - Casper Ruud ve švýcarské Ženevě útočí na premiérové obhájení titulu. V semifinále druhý nasazený Nor porazil Američana Reillyho Opelku a s Portugalcem Joaem Sousou si zahraje o celkově 8. triumf.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist