Vekic Donna

Vekic Donna

27
žena
Chorvatsko
Datum nar.:
28. 6. 1996
Výška:
179 cm
Váha:
64 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 37. / 19.
čtyřhra: 225. / 171.

Vondroušová ve Stuttgartu po měsíční pauze porazila Vekičovou. Nosková smetla Ostapenkovou

Markéta Vondroušová (24) vstoupila vítězně do prvního turnaje po měsíční pauze. Ve Stuttgartu zvládla souboj s nebezpečnou Donnou Vekičovou (27) ve dvou setech 6:4, 6:3 a vzájemnou bilanci vylepšila na 2:1. Češka tak zvládla vstup do třetího turnaje v řadě a na německé pětistovce dorovnala své zdejší maximum. Vítěznou premiéru si připsala Linda Nosková (19), která smetla 6:3, 6:1 světovou desítku Jelenu Ostapenkovou (26).

Krach Češek v Miami. Ve středu v prvním kole prohrály Plíšková, Bouzková i Linda Fruhvirtová

Zatímco v rámci úterního programu slavily v Miami postup do druhého kola obě české naděje, ve středu nezvládla vstup do floridské tisícovky ani jedna ze tří Češek. Marie Bouzková (25) prohrála 2:6, 4:6 s trápící se Lin Zhu a neobhájí loňské třetí kolo, Linda Fruhvirtová (18) padla 6:4, 4:6, 2:6 v bitvě se Shelby Rogersovou a bývalá finalistka Karolína Plíšková (31) nestačila 4:6, 6:2, 2:6 na svou kamarádku Donnu Vekičovou.

Preview: Pět Čechů odehraje první kolo v Miami. Do akce jdou Plíšková, Bouzková či Macháč

V rámci středečního programu letošního ročníku Miami Open se v utkáních prvního kola hlavní soutěže představí pět Čechů. Jako první nastoupí Marie Bouzková proti Lin Zhu a poté budou v akci Linda Fruhvirtová proti Shelby Rogersové, Karolína Plíšková v souboji s Donnou Vekičovou, kvalifikant Vít Kopřiva proti Christopherovi O'Connellovi a favorizovaný Tomáš Macháč, kterého čeká domácí teenager Darwin Blanch.

Sabalenková po triumfu v Melbourne pohořela, v Dubaji padla s neoblíbenou Vekičovou

Aryna Sabalenková (25) bez ztráty jediného setu obhájila triumf na lednovém Australian Open, ovšem na tisícovce v Dubaji skončila hned po prvním zápase, ačkoli vedla o set a brejk. Bývalá světová jednička podlehla 7:6, 3:6, 0:6 Donně Vekičové (27) a se svou neoblíbenou soupeřkou si zhoršila vzájemnou bilanci na 2:6. Chorvatka, která dosáhla na svůj první skalp TOP 10 od června, si o své premiérové čtvrtfinále na podnicích WTA 1000 zahraje se Soranou Cirsteaovou (33).

Siniaková porazila Vekičovou. První kolo vyhrála počtvrté v řadě, v Dauhá na pátý pokus

WTA DAUHÁ - Kateřina Siniaková (27) už na čtvrtém turnaji po sobě zvládla své úvodní vystoupení. Na tisícovce v Dauhá porazila 7:5, 6:1 členku TOP 30 Donnu Vekičovou (27) z Chorvatska, vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 4:1 a na pátý pokus v Kataru postoupila do 2. kola. V něm česká tenistka vyzve o osm let mladší světovou trojku Američanku Coco Gauffovou (19).

Ostapenková je v laufu. Týden po deblu v Melbourne si zahraje také singlové finále v Linci

WTA LINEC - Jelena Ostapenková (26) si sedm dní po neúspěchu v deblovém finále na Australian Open zahraje singlové finále na halovém turnaji WTA 500 v Linci. V semifinále nejvýše nasazená Lotyška přehrála 6:2, 6:3 šampionku z roku 2015 Anastasii Pavljučenkovovou (32), vyhrála šestý ze sedmi vzájemných zápasů, letošní bilanci ve dvouhře a čtyřhře dohromady vylepšila na 23:3 a postupem do finále zopakovala výsledek ze své poslední účasti v roce 2019. O již druhý letošní titul si zahraje s další bývalou finalistkou Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou (29), která přežila více než tříhodinovou bitvu s Chorvatkou Donnou Vekičovou (27).

Ostapenková pokračuje ve skvělém vstupu do sezony, Potapovová titul v Linci neobhájí

WTA LINEC - Jeden titul ve dvouhře, jeden ve čtyřhře. Deblové finále na Australian Open a za leden zápasová bilance 18:3. Jelena Ostapenková (26) zaznamenala skvělý vstup do sezony na obou frontách a formu nyní prodává i po návratu z Austrálie. V hale v Linci po jedné vydřené a jedné hladké výhře postoupila do semifinále, v němž vyzve bývalou šampionku, nicméně oblíbenou soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou (32). Ve čtvrtfinále naopak skončila loňská vítězka Anastasia Potapovová.

Krejčíková už si na WTA Elite Trophy nezahraje. Její přemožitelka Kasatkinová přehrála i Linetteovou

Barbora Krejčíková (27) zakončila svůj debut na "malém Turnaji mistryň" v čínském Zhuhai už ve skupinových bojích. Nasazená jednička prohrála ve středu s Darjou Kasatkinovou (26) a potřebovala, aby Magda Linetteová (31) ve čtvrtek ruskou hráčku porazila. Kasatkinová však potvrdila roli favoritky a po vítězství 6:3, 6:4 si jako první zajistila postup do sobotního semifinále.

Krejčíková si postup do semifinále WTA Elite Trophy sama nezajistila a potřebuje výhru Linetteové

Barbora Krejčíková (27) skvěle rozehrála i druhé utkání skupinové fáze na WTA Elite Trophy, ale postup do semifinále v čínském Zhuhai si vinou kolapsu v úvodním setu nezajistila. Nasazená jednička prohrála 5:7, 6:1, 1:6 s Darjou Kasatkinovou (26), kterou před několika dny smetla v Zhengzhou. Jediná česká zástupkyně na turnaji tak bude potřebovat, aby Magda Linetteová (31) ve čtvrtek ruskou tenistku porazila.

Preview: Krejčíková se ve skupině na WTA Elite Trophy utká s Kasatkinovou a Linetteovou

V úterý startuje letošní ročník "malého Turnaje mistryň", akce pro jedenáct nejlepších hráček aktuální sezony a jednu divokou kartu, které se neprobojovaly na Turnaj mistryň do mexického Cancúnu. České barvy bude hájit pouze Barbora Krejčíková (27), jež se v Azalkové skupině střetne s Darjou Kasatkinovou (26) a Magdou Linetteovou (31). Podnik WTA Elite Trophy se do kalendáře vrátil po čtyřech letech a v neděli pozná zbrusu novou šampionku.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist