Yastremska Dayana

Yastremska Dayana

23
žena
Ukrajina
Datum nar.:
15. 5. 2000
Výška:
175 cm
Váha:
67 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 34. / 21.
čtyřhra: 318. / 84.

Qinwen Zheng v Melbourne využila příznivého losu a je poprvé ve finále grandslamu

AUSTRALIAN OPEN - Světová patnáctka Qinwen Zheng (21) na Australian Open zastavila Ukrajinku Dajanu Jastremskou (23) a postupem do finále podruhé vylepšila své grandslamové maximum. Cestou do něj nečelila soupeřce z TOP 50, až v boji o svůj největší triumf nebude čínská tenistka favoritkou, vyzve loňskou šampionku a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou (25).

Předčasné finále? Sabalenková nastoupí proti Gauffové, ve druhém semifinále se věří Zheng

V rámci 12. hracího dne letošního ročníku Australian Open poznáme zbrusu novou grandslamovou finalistku a také složení souboje o trofej v ženské dvouhře. Jako první se o postup do finále utkají úřadující šampionka US Open Coco Gauffová (19) a obhájkyně titulu Aryna Sabalenková (25), které se naposledy potkaly ve finále loňského US Open. Vítězka bude v sobotu čelit Dajaně Jastremské (23), nebo Qinwen Zheng (21). Ukrajinka i Číňanka jsou v semifinále majoru poprvé v kariéře.

Nosková nevyužila šanci na první grandslamové finále. Dvouhra v Melbourne pokračuje bez Čechů

Linda Nosková (19) zakončila své parádní tažení na letošním Australian Open před branami semifinále. Poslední česká naděje ve dvouhře nevyužila jedinečnou šanci zahrát si své první finále na majorech, když v souboji debutantek ve čtvrtfinále grandslamů podlehla 3:6, 4:6 kvalifikantce Dajaně Jastremské (23), která v Melbourne Parku vyhrála už osm zápasů a vyřadila také Markétu Vondroušovou. Ukrajinka se v semifinále střetne s Qinwen Zheng (21).

Nosková je poslední českou nadějí. Do čtvrtfinále s Jastremskou vstoupí jako favoritka

V rámci 11. hracího dne letošního ročníku Australian Open se zkompletuje semifinálové obsazení. Poslední česká naděje ve dvouhře Linda Nosková (19) nastoupí stejně jako její soupeřka Dajana Jastremská (23) ke svému prvnímu čtvrtfinále na grandslamových podnicích. Vítězka si zahraje s Annou Kalinskou, nebo jedinou nasazenou čtvrtfinalistkou horní poloviny pavouka Qinwen Zheng. Ve dvouhře mužů se o semifinále poperou Hubert Hurkacz s dvojnásobným finalistou Daniilem Medveděvem a Alexander Zverev s Carlosem Alcarazem.

Nosková je ve čtvrtfinále Australian Open, Svitolinová jí po třech gamech vzdala

AUSTRALIAN OPEN - Linda Nosková (19) na Australian Open dva dny po skalpu světové jedničky Igy Šwiatekové postoupila už do čtvrtfinále a potřetí vylepšila své grandslamové maximum. Osmifinálový souboj s Elinou Svitolinovou(29) v Margaret Court Areně si příliš neužila, soupeřka po třech gamech kvůli bolestem zad vzdala. Česká teenagerka v boji o místo mezi čtyřkou nejlepších vyzve další Ukrajinku Dajanu Jastremskou (23), jež vyřadila dvojnásobnou šampionku Viktorii Azarenkovou (34) a už v prvním kole zastavila Markétu Vondroušovou. Vítězka si o finále zahraje s Číňankou Qinwen Zheng (21), nebo Ruskou Annou Kalinskou (25).

Azarenková porazila Ostapenkovou i počtvrté a je pojedenácté v osmifinále Australian Open

AUSTRALIAN OPEN - Dvojnásobná šampionka a loňská semifinalistka Viktoria Azarenková (34) už pojedenácté v kariéře postoupila do osmifinále Australian Open. Letos se mezi šestnáctku nejlepších dostala po výhře nad sedm zápasů neporaženou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou (26), s níž si poradila znovu po dvou týdnech a celkově počtvrté v kariéře.

Co stojí za debaklem Vondroušové? Zdraví, nejistota, nejhorší čísla kariéry i odhodlaná rivalka

Vyhrála Wimbledon, dostala se do společnosti TOP 10 ve světovém žebříčku a v domovině ji vyhlásili nejlepší sportovkyní roku. Markéta Vondroušová (24) ale na začátku nové sezony poznala i druhou stranu sportovních emocí. Na prvním grandslamu sezony uhrála proti Dajaně Jastremské (23) z Ukrajiny jen tři gamy a její vyřazení se řadí mezi doposud největší senzace Australian Open.

Vondroušová v Melbourne padla. Postup pro Noskovou a Siniakovou, Bouzková a Fruhvirtová končí

Markéta Vondroušová (24) poprvé od French Open 2020 nezvládla první kolo na grandslamech. Nasazená sedmička a úřadující wimbledonská šampionka schytala v úvodním kole Australian Open výprask 1:6, 2:6 od trápící se kvalifikantky Dajany Jastremské. Linda Nosková (19) v derby přehrála krajanku Marii Bouzkovou (25) a Kateřina Siniaková (27) si poradila s Jaqueline Cristianovou. Linda Fruhvirtová (18) sice vzdorovala favorizované Beatriz Haddad Maiové, ale ve třech setech nakonec padla.

Bartůňková slaví první výhru na turnajích WTA, 17letá naděje porazila v Kluži Jastremskou

Nikola Bartůňková (17) hraje v Kluži svou druhou kariérní hlavní soutěž na nejvyšším okruhu a tentokrát už se postupu do druhého kola dočkala. Talentovaná teenagerka startující na divokou kartu od pořadatelů porazila na rumunské halové akci 7:5, 6:4 bývalou světovou jednadvacítku Dajanu Jastremskou (23). O své největší čtvrtfinále si zahraje s domácí Anou Bogdanovou, nebo Viktorijí Tomovovou.

Krejčíková, Kvitová, Plíšková a Nosková jsou ve 3. kole. Fruhvirtová nevyužila mečbol

WTA INDIAN WELLS - České tenistky v Indian Wells pokračují v úspěšném tažení. V pátek uspěly čtyři z pěti nadějí, do 3. kola postoupily rozjetá Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Karolína Plíšková i teenagerka Linda Nosková. Jako první vypadla nejmladší z české 'legie' Linda Fruhvirtová, byť i ona byla proti nasazené Anhelině Kalininové jeden míček od vítězství.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist