11. den v Madridu: 19letý Alcaraz ve finále vyzve obhájce titulu Zvereva

8. 5. 2022, 10:00
Previews 78
V rámci 11. hracího dne Mutua Madrid Open poznáme poslední vítěze letošního ročníku. Ve finále dvouhry se střetnou domácí teenager Carlos Alcaraz s dvojnásobným šampionem a obhájcem titulu Alexanderem Zverevem. Deblový souboj o titul obstarají dvojice Wesley Koolhof, Neal Skupski a Juan Sebastian Cabal, Robert Farah.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužů •
Alcaraz (7-Šp.) - Zverev (2-Něm.) | Manolo Santana Stadium (18:30 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Koolhof/N. Skupski (7-Niz./Brit.) - Cabal/Farah (5-Kol.) | Manolo Santana Stadium (15:30 SELČ)


• Finále mužů •
Carlos Alcaraz (9.) - Alexander Zverev (3.) | Manolo Santana Stadium (18:30 SELČ)

Carlos Alcaraz se nedávno stal nejmladším šampionem Masters v Miami a nyní je nejmladším finalistou podniku stejné kategorie v Madridu. Na domácí půdě v nedělním finále vyzve dvojnásobného šampiona a obhájce titulu Alexandera Zvereva. Oba předchozí souboje se uskutečnily loni na tvrdém povrchu, v Acapulku i ve vídeňské hale měl jasně navrch Zverev, v ani jednom ze čtyř setů neztratil více než tři gamy.

Devatenáctiletý Alcaraz zvládl včetně Turnaje mistrů pro mladíky všech pět finálových zápasů na nejvyšším okruhu, a to dokonce bez ztráty setu. Letos se radoval na antuce v Rio de Janeiru, na tvrdém povrchu v Miami, kde si zahrál své jediné předchozí finále na Masters, a také na cihle v Barceloně. V Madridu je rodák z El Palmaru třetím domácím finalistou, v roce 2003 (tehdy ještě na hardu v hale) triumfoval jeho kouč Juan Carlos Ferrero a pětkrát se ve španělské metropoli radoval jeho idol Rafael Nadal, čtyřikrát na antuce.

Pětadvacetiletého Zvereva čeká jubilejní 30. finále (19-10) a desáté na Masters (5-4). V Madridu, pokud prošel dál než do čtvrtfinále, v obou případech získal titul, ve finále ročníku 2018 porazil Dominica Thiema a v tom loňském Mattea Berrettiniho. Letos absolvoval zatím jen jeden souboj o titul a v montpellierské hale jasně nestačil na Alexandera Bublika. Rodák z Hamburku je jediným německým finalistou a zároveň šampionem Mutua Madrid Open.

Výsledek posledního zápasu letošního ročníku madridského Masters už žebříčkové postavení ani jednoho z finalistů nijak nezmění. Zverev bude v pondělí nadále na postu světové trojky, Alcaraz vylepší své maximum z deváté na šestou příčku.

Alcaraz má letos naprosto fenomenální formu a na svůj věk ve finálových duelech disponuje dechberoucí úspěšností. Navíc vyhrál posledních šest soubojů s kolegy z Top 10. Zverevovi podmínky v Madridu evidentně velmi sedí, při všech pěti startech prošel minimálně do čtvrtfinále a dvakrát v tomto dějišti zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

Alcaraze tedy ani ve finále rozhodně nečeká jednoduchý zápas ani soupeř a asi by nebylo tak velkým překvapením, pokud by Zverev využil fantastické madridské bilance 19 výher a pouhých dvou porážek. Alcaraz ale finále zvládá s přehledem, zdá se být psychicky velmi odolný a vzhledem k senzačním letošním výkonům ho musíme favorizovat. Se Zverevem sice ve dvou duelech dohromady uhrál jen deset gamů, nicméně tentokrát je v pozici, kdy má famózní formu on.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Alcaraz prožívá naprosto fenomenální sezonu, což potvrzuje bilance 27 výher a pouhých tří porážek, dvě z nich mu uštědřili hráči Top 10. Jediné větší zaváhání předvedl na Masters v Monte Carlu hned v úvodním zápase se Sebastianem Kordou, na druhou stranu ovládl antukové podniky ATP 500 v Rio de Janeiru a Barceloně a také Masters v Miami.

Cesta turnajem
Svůj druhý start v Madridu odstartoval výhrou nad nevyzpytatelným Nikolozem Basilašvilim, v osmifinále ve třech setech zdolal nepříjemného Camerona Norrieho a ve čtvrtfinále si vyšlápl na nejúspěšnějšího hráče turnaje a svého slavného krajana a idola Rafaela Nadala a jako první v historii antukového krále na oranžové drti porazil před dosažením 20. narozenin. Další rekord udělal po skalpu světové jedničky Novaka Djokoviče, jako jediný na jednom antukovém turnaji dokázal vyřadit Djokoviče i Nadala.

Historie na Mutua Madrid Open
V Madridu debutoval loni a ve druhém kole schytal výprask od Rafaela Nadala.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Barcelona, Miami,  Rio de Janeiro (T);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona, Rio de Janeiro (T)
Bilance: 27-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 14-1
Bilance proti hráčům Top 10: 7-2 (kariérní 10-6)
Bilance ve finále Masters: 1-0 (kariérní 1-0)
Bilance ve finále: 3-0 (kariérní 5-0)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Carlos Alcaraz - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
5-1
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (2K), Barcelona (T)
Cesta turnajem: volný los, Basilašvili (6-3 7-5), (9) Norrie (6-4 6-7 6-3), (3) Nadal (6-2 1-6 6-3), (1) Djokovič (6-7 7-5 7-6)

Aktuální forma
Pro Zvereva musí být letošní sezona zatím obrovským zklamáním. Na Australian Open vypadl už v osmifinále, v Montpellieru jasně prohrál finále s Alexanderem Bublikem, v Acapulku byl diskvalifikován, v Indian Wells ztroskotal na úvodním protivníkovi, v Miami se loučil ve čtvrtfinále, v Monte Carlu v semifinále a na domácí akci v Mnichově v roli nasazené jedničky hned v úvodním zápase schytal výprask od pozdějšího šampiona Holgera Runeho.

Cesta turnajem
V Madridu se ovšem stejně jako loni, kdy sezonu zakončil s největším počtem titulů, znovu rozjel. V Caja Mágica začal obratem proti Marinovi Čiličovi a pak mu po prohrané úvodní sadě vzdal Lorenzo Musetti. Ve čtvrtfinále ve dvou setech přehrál Félixe Augera-Aliassimeho a v semifinále ve třech zdolal bývalého finalistu Stefanose Tsitsipase.

Historie na Mutua Madrid Open
I při pátém startu se dostal do čtvrtfinále (2-2), a pokud prošel do dalšího kola, celý turnaj vyhrál.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Montpellier (F); Monte Carlo (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (SF)
Bilance: 21-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 7-2
Bilance proti hráčům Top 10: 2-2 (kariérní 41-45)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 5-4)
Bilance ve finále: 0-1 (kariérní 19-10)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Alexander Zverev - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance:
19-2
Nejlepší výsledek: triumf (2018, 2021)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve finále: 2-0
Generálka: Monte Carlo (SF), Mnichov (2K)
Cesta turnajem: volný los, Čilič (4-6 6-4 6-4), Musetti (6-3 1-0 skreč), (8) Auger-Aliassime (6-3 7-5), (4) Tsitsipas (6-4 3-6 6-2)


• Finále čtyřhry mužů •
/ W. Koolhof / N. Skupski - /
J. Cabal / R. Farah | Manolo Santana Stadium (15:30 SELČ)
Juan Sebastian Cabal a Robert Farah budou o premiérový letošní triumf usilovat proti Wesleymu Koolhofovi a Nealovi Skupskému, kteří se letos radovali už třikrát. Páry se potkávají poprvé.


Koolhof se Skupským se dali dohromady na začátku letošní sezony a už mají na kontě tři triumfy, všechny vybojovali na nejmenších akcích ATP 250. Třiatřicetiletý Koolhof má na kontě deset vavřínů, o rok mladší Skupski o jeden méně. Oba stále čekají na premiérový titul z Masters.

Cesta turnajem
1K: Basilašvili/Bublik (7-5 6-2)
2K: Alcaraz/M. López (6-3 3-6 10-7)
ČF: Brkič/Čačič (6-3 6-7 10-2)
SF: Hurkacz/Isner (7-6 7-5)


Cabal s Farahem už byli světovými jedničkami, ale letos mají nelichotivou bilanci 12-8 a stále čekají na první titul v sezoně. Na antuce se nicméně zlepšili a po Monte Carlu si zahrají finále také v Madridu. Společně triumfovali už 19krát, dvakrát na Masters. Šestatřicetiletý Cabal má doma 20 trofejí, o rok mladší Farah s jiným parťákem titul nezískal.

Cesta turnajem
1K: Klaasen/McLachlan (6-7 7-6 11-9)
2K: Auger-Aliassime/Dimitrov (bez boje)
ČF: (2) Granollers/Zeballos (7-6 6-4)
SF: (8) J. Murray/Venus (7-6 6-3)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

78
Přidat komentář
smooke1
V řimě budu davat proti karlitovy:)
Reagovat
smooke1
Vsak alcaraz neni antukar pochopte to ,potrebuje rychle povrchy,FO tak max ctvrtfinale
Reagovat
Patik
Bude z neho ďalší Nadal jeho silnou stránkou je pohyb a sila.. Čiže logicky a automaticky čím rýchlejší povrch a menšie odskoky tým bude mať menšie šance.. Čiže bude z neho antukar.. Plus hentak lietať ako on lieta po kurte do par rokov začne riešiť operácie kĺbov..a ešte k tomu nemá pokoru a úctu k lepším hráčom takže úspechy si môže nechať keď ako človek stojí za houno..vamosovat nech si vamosuje proti seberovnym.. A nie keď sa nepodarí svetovej jednotke trafit loptičku..
Reagovat
soloo
som zvedavy ked narazi na Federera a bude vamosovať jak zbesnety
Reagovat
RFanousek
ti dva na sebe už nejspíš nenarazí, snad jen nějaký náhodný los.
Reagovat
elsky
Zbytečný hejt. Působí trochu divoce, jinak ale na to má, fyzicky i mentálně. A klouby- to se teprve uvidí.
Reagovat
Patik
to nieje hejt..keď Nadal či Djokovič urobili kiks zdvihal päste k Ferrerovi videl som ako sa tvárili keď furt vamosoval..toto sa jednoducho nepatrí..keby hral niekde proti Fokinovi tak budiž ale proti šampiónom ktorým nesiaha ani po kožku na chodidle sa to nepatrí..a čo sa toho zranenia týka..no nato vezmi jed že to zranenie príde nikomu neprajem zdravotný problém ale aby ešte túto sezónu nemarodil..či nato má sa ešte len uvidí na grandslamoch.
Reagovat
elsky
Tak je mu devatenáct. Na PR, lekce z korektního chování a vyladěný účes má dost času. smile
Reagovat
steve79
Aspon Carlod usetril sily do Řima. Finale trvalo jen 64 minut.
Reagovat
paddy
pěkně se ukázala síla zerogen, není divu, že nic nevyhrávají
zvadlí dědci z Big3 sehráli vyrovnané zápasy

Big3 v top formě by Alcaraze vyfackala, ten nebude mít výsledky jako Big3, zdaleka ne, max 5 GS
na tu současnou bídu ok
Reagovat
Ereinion
Záleží, jakou bude mít Alcaraz konkurenci...momentálně jsou jeho hlavní soupeři 35 letí "dědci", takže výhled pro něj hodně pozitivní...
Reagovat
Berny
Muzeme hodne spekulovat kdo v ktere sezone byl lepsi ale v jedne veci je Alcos jasne lepsi nez Rafa 2005 a to je anglictina, Rafa umel takto anglicky cca az 2008-9.
Reagovat
Ondra979
v tenisu zatim NAdal, Alcaraz potrebuje dat FO, ale na to mu jeste moc neverim, tam je to jeste jiny level..ale stat se to asi muze, uvidime
Reagovat
Nola
v normalnom krci a strese akonahle stratil prvy krat servis v 2.sete, totalne odisiel, preto tie dvojchyby ako na beziacom pase, finale o nicom, az mi ho bolo luto ako v poslednej hre nasupal asi 3 dvojchyby
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je vidět, co není v hlavě, není pak nikde. Včera si na Cypa věřil a pomalu nezkazil servis, no a dneska...
Takže pro GS vidím velký špatný, ale to tak s arogantama občas chodí.smile
Mně ho teda líto není, Carlito i s ovázaným kotníkem vypráskal 3 nejlepší současné hráče na antuce. Chováním převyšuje všechny, tedy doufám, že se nezkazí a budu mít pro změnu možnost fandit Španělovi.
Reagovat
Nola
vypraskal tak jedine Sashu, s ostatnymi hracmi, bolo aspon co sledovat, ziadne jednostranna zalezitost, ludia co si kupili listky sice mlaskali blahom, lebo vyhral domaci, ale na takyto zapas by si iste nikto dobrovolne listok nekupil, par uz takych iste bolo, ale po vcerajsku som cakala drama v 3.setoch
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas, F a SF bych prohodil, jinak tohle by asi byla vostuda i v SF, no naštěstí jsem F neviděl, ale proti Jokerovi i Rafovi jo, i když ne úplně komplet.
V rozhovorech je Carlito skromný a sympatický. Včera si získal komentátory i tím, jak reagoval na nějaké děcko v hledišti, s úsměvem, žádný vražedný pohled, a to to přitom byl zrovna docela vypjatý moment zápasu.
Prostě rozdíl od kyselých ksichtů Saši a Cypa. Když je bude válcovat, jedině dobře.
Pokud si letos uhraje GS, tak si ho zřejmě zaslouží a podívá se do top 5.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
Reagovat
annah
Tak to byl teda jednoznačný průběh, nehodný finále. Na co Zverev sáhl, to bylo špatně.
Reagovat
blixa
První game druhýho setu Carlose školil. Ale pak zase upadl do své bídy ...
Reagovat
Patik
Celá táto sezóna je jeden veľký omyl..nech už sa dajú všetci konečne dokopy..jeden je natom horšie ako druhý.
Reagovat
blixa
Sašo, Sašo, to byl teda trapas ! smilesmile
Reagovat
com
Šašek, šáša, šášula, přitroublý bambula smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Saša, Saša jede...smile
Reagovat
Mantra
tak ten ho vyprovodil jako školáka smilesmile
Reagovat
NoletheBest
Ten kluk je neuvěřitelný a už teď je kompletní hráč. A po dnešku bude mít pár dnů po 19r dva Mastery. Tento kluk je tady pro to, aby překonal všechny rekordy.
Reagovat
elsky
No ale Zverev je dneska marnej.
Reagovat
NoletheBest
Zverev vyrostl pro cvokhaus, ale bez ohledu na to si tam CA prakticky dělal co chtěl. Ten rozdíl v pohybu byl stejný jako loňské finále Plíšková proti Swiatek v Římě, ale to je jiná kategorie. Druhý set byla skoro tréninková session a až na závěr trochu ztuhl, ale kdo by ne před domácím plným kotlem. Carlos je naprosto v pohodě, žádný manýry, fyzicky neuvěřitelný, mindset útočný a pozitivní, technicky úderově výborný. Tady je budoucí GOAT. Ten druhý sled za BIG3 má prostě zase smůlu, protože CA je skoro ve všem lepší než DM, TSIP, AZ. Na trávě a rychlých hardech tam by to mělo být zatím otevřené. A pak je otázka jak to bude na FO, kde draw hraje svou roli a zkušenosti se nedají naučit.
Reagovat
Berny
Zacinam se divat na zebricek a s Rafou to nevypada hezky aby byl v top4 pro FO, obahjuje 1000 bodu a pokud nevyhraje Rim a mladej uhraje aapon semi tak je pred nim
Reagovat
RFanousek
taky Tsip se může dostat před něj
Reagovat
Pe3k
Vypadá vedle Alkáče jako zpomalený film. Je tam jen do počtu, zbytečný zápas, ale vidět ho prohrávat potěší, jen škoda, že Karlitovi není 16, to by byla teprve legrace. Měl postoupit Tsitsipas.
Reagovat
RFanousek
Zverev nechodí na return?
Reagovat
Patik
Alcarazovi vytvoria po turnaji vlastne štatistiky počet vysloveni Vamos..tu štatistiku určite nikto nikdy neprekoná. smile
Reagovat
Mantra
ale nemá někdo funkční stream? Prosím pěkně, smutně hledím smilesmile
Reagovat
Patik
Jokerstreaming.com
Reagovat
Mantra
už jsem něco našel, dík
Reagovat
Krisboy
http://jokersecretpage.xyz/streamvideo13/alcaraz-c-vs-zverev-a-live-stream-5775299.html
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Nikdy jsem se neučila spanělsky, ale když zadám ,,al caraz" přeloží mi to ,,do pekla." Peklo je přitom šp. infierno.
Neznáte někdo význam příjmení Alcaraz?
Reagovat
Krisboy
Znamená to, že v převlečení za Karlíka přišel Satan udělat konečně pořádek na Zemi i pod ní smile
Reagovat
Patik
mohol by začať na tenisportáli.smile
Reagovat
paddy
má to zajímavé, navíc české kořeny

Na počátku 20. století Čech Josef Alfred Karas emigroval do USA, kde mu zkráceně říkali Al Karas. Po pár letech se vrátil do Evropy a usadil se ve Španělsku. Aby snáze zapadl mezi místní obyvatele, tak si pozměnil a zjednodušil své jméno na Jose Alcaraz. Příjmení se vyskytuje spíše sporadicky. A o důvod víc, proč mu lidi u nás budou fandit. smile
Reagovat
blixa
Zase kecáš ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hezky vyfabulované, palec nahoru za představivost, koneckonců ale proč ne smile
Reagovat
blixa
Ano krásně vyfabulované, jen je to naprostý blábol. No jak kdyby to psal politolog ... smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Tak vyfabulované věci jsou často bláznivější, o to vtipnější. Já taky četl mraky blábolů od lidí všech profesí, ekonomy počínaje, lékaři konče smile. Každopádně někdy jde i o úhel pohledu, o názor, ty ale nerad respektuješ jakýkoli, který ti nekonvenuje smile
Reagovat
Rafaeoli25
Urážení je ale bezpochyby tvoje silná disciplína víď smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak myslel jsem, že mě máš v ignoru pravicový "demokrate" smile
Reagovat
blixa
Mám, ale pokud na něco zábavného reaguješ, tak se někdy mrknu. A ejhle, žádné překvapení ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
Tohle bylo vtipné, dobrý vtip ocením. Jinak Melenchonem spojená levice bude mít v parlamentních volbách nejméně 35%, možná i víc, bezva. Co na to říkáš? smile
Reagovat
blixa
Ve Francii už je to úplně jedno. Ať si nějaké volby ještě užijou, až je ovládnou Arabové tak bude po volbách ... smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Cimrman jak vyšitej!smile
Reagovat
Berny
Musim rict ze jsem se od srdce zasmal..tos vymyslel sam? :D
Reagovat
paddy
si to všichni najděte, je to na wikipedii
Reagovat
Mantra
ten se probudil z nějakého komatu nebo co? smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak férovéjší než ty opakované urážlivé, rádoby vtipné komenty by bylo fajn, kdybys i ty uznal, že jsi spletl, jako to nemám problém uznat já. Dokážeš to taky? smile
Reagovat
Rafaeoli25
G.rance je zakázané slovo, které se nesmí používat?!smile
Reagovat
Rafaeoli25
Alcarazova letošní sezona, kdy mu teď v květnu bylo 19 let, opravdu zatím takřka věrně kopíruje tu Nadalovu z roku 2005, kdy i jemu bylo v červnu toho roku 19. Nadal tehdy vstupoval do FO 05 s bilancí dvou Masters titulů a dvou vyhraných pětistovek. Alcaraz, pokud dotáhne Madrid a nevyhraje Řím, půjde do letošního FO s nachlup stejnou titulovou bilancí z podniků 1000 a 500, plus s velmi podobnou formou jako Nadal tehdy. Kdyby vyhrál ten Řím, tak s ještě lepší, to ale už obrázek o tolik měnit nebude.

Hlavní zprávou je, že jeho vývoj kariéry zatím skutečně skoro až do detailů kopíruje ten Rafův a to je pro něj velká pocta, současně je ale nutné před ním smeknout, konečně je tu hráč se stejnou mentální a fyzickou výbavou, jako jsou Nadal a Djokovic, tenisový svět na to čekal dlouhých patnáct let od doby, kdy v roce 2007 vyletěl do absolutní špičky Novak. Pro tenis jako takový je to moc dobré a pozitivní, pro Španěly sladké, král našel svého nástupce.

Nezbývá než si přát, aby spolu během následujících dvou tří let svedli ještě mnoho zajímavých bitev, to samé samozřejmě i s Nolem. Vždycky je pěkné, když dochází k postupnému přebírání žezla alespoň v řádu několika let, tak jako to bylo když končili Sampras a hlavně Agassi a nastupovali Hewitt, Federer a Roddick smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Co se týče boje o trůn, tak pokud to Alcaraz dotáhne v Madridu až k titulu, tak se situace více vykrystalizuje. Nadal bude mít 3540 bodů, Carlos 3460, Tsip 2900, zbytek pole je v race v uctivé vzdálenosti. Vzhledem k tomu, že Tsipova forma není ani na antuce letos zářivá a nedá se moc očekávat, že bude sekat tituly po FO jako na běžícím pásu, stojí v cestě souboji Alcaraze a Nadala o první místo v druhé polovině roku potenciálně asi jen jeden hráč, ten ale se stále větším otazníkem - Djoker. Jeho ztráta je teď skutečně nemalá a pokud brzy nezačne sbírat trofeje, bude pro něj velmi těžké se ještě do boje v jeho případě o zachování trůnu, zapojit, napoví FO a pak hlavně Wimbledon.

Medvedev ten se zdá být z více důvodů z tohoto boje vyoutovaný, musel by mít opravdu skvělý závěr sezóny na hardu, totéž a ještě více platí o Zverevovi. Zdá se tedy, že nejvíce šancí být na konci roku jedničkou mají Alcaraz a Nadal. V Carlosův prospěch ale hraje to, že Rafu mohou potkat další zranění, která dále seškrtají jeho program, naopak ten Alcarazův bude jistě nabitý až do konce roku, pokud ho nepotkají také zdravotní problémy. Má tedy reálnou šanci stát se nejmladší světovou jedničkou historie tenisu. Že jí má ale určitě neznamená, že se jí i stane. Musí sbírat další a další tituly a určitě minimálně jeden na některém z grandslamů, bez toho to stěží půjde, jedině, že by dál vyhrával jedno Masters za druhým, což ale jednoduché nebude.
Reagovat
dappe
Během jednoho turnaje se dá stáhnout klidně 1500 bodů a více. Pořád je letos odehraný jen jeden GS, takže mi to přijde celkem brzo na hodnocení. Největší šanci stát se jedničkou mají Alcaraz a Tsitsipas, protože je u nich nejpravděpodobnější, že budou hrát hodně turnajů.
Reagovat
Rafaeoli25
Jde o velmi opatrnou prognózu, když si to pozorně přečteš, s mnoha otazníky, zdaleka žádná jistota, jen posouzení aktuálního stavu a střízlivý výhled. Djoker se může vrátit, může, má na to, pochopitelně. Tsip by taky mohl, jeho forma ale prostě není taková jako loni od ledna do června, hodně tápe, přestože bodově to špatné není. Musí začít vyhrávat trofeje nebo alespoň stabilně postupovat do sf a finále, aby měl větší šanci. Alcaraze favorizuje jeho adaptabilita i větší komplexnost, opravdu umí stejně dobře jak na hardu, tak na antuce a to je velký klíč k úspěšnému boji o trůn. U Nadala vše závisí na zdraví, jestli další zranění přijdou nebo ne. Každopádně pokud se Rafa chce vrátit na první místo, musí bez diskuse vyhrát FO, bez toho to asi nepůjde, Paříž hodně rozhodne nebo minimálně výrazně napoví.
Reagovat
paddy
Nahrubo jsem spočítal, že Alcatraz letos udělá tak 15 tisíc bodů, a to minimálně smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vtipné, reálně má na to vyhrát GS a další dvě tisícovky po téhle, pak řadu sf nebo finále. Vůbec nelze predikovat, kolik bodů by to nakonec mohlo být, ten rozptyl je velký.
Reagovat
Rafaeoli25
Tipy na finále mi vyšly, Alcarazovi jsem věřil, i přesto, že měl manko setu, z Tsipa mám dlouhodobě špatný pocit a ten se naplnil, oproti loňské antukové formě je to velmi mdlé, bez ohledu na titul v Monte Carlu, kde měl ale velmi snadnou cestu k němu nakonec. Carlos výhrami nad Nadalem a Djokerem, třebaže ti nehráli zdaleka svůj top, ukázal, že už skutečně vyrostl v hráče, se kterým se musí počítat, minimálně na turnajích na dva vítězné. Cenná to jsou vítězství jak proto, proti komu jich dosáhl, tak i proto, že o ně musel svést velké a psychicky náročné třísetové bitvy, nebylo to zadarmo. V IW to ještě proti Rafovi nevyšlo, teď už ano, navíc už předtím zdolal v první zatěžkávací zkoušce na antuce v Barce Tsipa, také ve třech setech, takže tři cenná těžká vítězství se třemi výbornými antukáři v řadě za sebou, to se už počítá smile. Dnes by to měl dotáhnout k titulu, Zverev by mu neměl být velkou těžkou překážkou, ač se mu v Madridu daří jako málokde jinde. Alcaraz si zaslouží velkou pochvalu, přesto zatím udělal jen první kroky k tomu, aby se stal opravdu velkým šampiónem. Ukáže už následující týden v Římě a pak hlavně FO, jestli už může pomýšlet na nejvyšší mety. Grandslam je grandslam a to je jiná liga než zápasy na dva vítězné, přesvědčili se o tom mnozí talenti před ním, i podobně velcí jako je on. Takže velký potlesk, ale jde jen o první kroky, i když i ty už hodně napověděly.
Reagovat
Ereinion
Působilo by sice divně, kdyby Alcaraz porazil Nadala i Djokoviče a pak prohrál ve finále, ale za mě je to 50:50 zápas...Zverevovi podmínky v Madridu vyhovují, už dvakrát tu vyhrál titul a pokud mu půjde servis, tak to bude mít Alcatraz hodně těžký
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám, je to Zverevův dost možná nejlepší turnaj vůbec, podmínky tam jsou pro něj ideální, na druhou stranu, Alcaraz už letos zneutralizoval úplně všechny ze světové špičky, se kterými se utkal - Nadala, Djoka, Tsipa, Berretiniho, Schwartzmana, zbývá tedy už jen Zverev a Medvedev. Jeho hra je komplexnější než Zverevova, sebevědomí teď má jistě absolutní, plus i podpora publika, karty tedy hrají pro něho. Zverev ale šanci má.
Reagovat
blixa
Nás tady oblbuje a on je to možná služebník Boží ... smile
https://www.youtube.com/watch?v=KJcRK9JbFxo&ab_channel=FarnostFulnek
Reagovat
SwissMaestro
Tak Gilles Simon po sezóně skončí.
Sem zvědav co Gasquet, Verdasco a Isner.
Reagovat
Rafaeoli25
Člověku je z toho smutno, že by skončili všichni francouzští mušketýři v jeden rok? smile
Reagovat
paddy
Pokud Alkáč se Šášou nevyhraje, pak bude za šaška

Klidně bych si na to i vsadil smile
Reagovat
expert69
Sašovi se dařilo včera 1. podání, které by mohlo karlítovi dělat problémy, ale favorizuji karlíta, kterého povamosuje domácí prostředí.
Reagovat
Mantra
tak si klidně vsaď, ne?! kecy nemaj cenu smile
Reagovat
Marduch
Ani v nejmenším. Pokud dnes prohraje, bude čerstvě devatenáctiletým hráčem, který po šesti výhrách za sebou nad hráči top 10 v sedmém prohraje. Šaškusmile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Proč by měl být za šaška, i kdyby prohrál? Ano, Zverev je letos jaký je, ale v Madridu umí, navíc Alcaraz má za sebou spousty těžkých zápasů, může se stát, že mu vypoví službu ať už tělo nebo hlava, kdoví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist