12 výher v řadě! Mertensová po Luganu ovládla i antuku v Rabatu

5. 5. 2018, 18:01
Aktuality 0
WTA RABAT - Elise Mertensová prožívá fantastický vstup do antukového jara. Belgičanka na oranžové drti vyhrála všech 12 zápasů a po podniku WTA v Luganu ovládla další akci série WTA International v Rabatu. Na marocké antuce ve finále porazila Australanku Ajlu Tomljanovičovou a získala třetí letošní a celkově čtvrtý kariérní titul.
Profily hráčů
Elise Mertensová

Elise Mertensová prožívá jednoznačně nejlepší antukové jaro ve své kariéře. Dvaadvacetiletá Belgičanka vyhrála všech pět zápasů v polovině dubna v Luganu, poté pomohla dvěma body Belgii k postupu ve Fed Cupu a přemožitelku nenašla ani v Rabatu.

Na marocké oranžové drti bez ztráty gamu zničila Kristínu Kučovou, poté jí vzdala Laura Siegemundová, následně smetla Saru Erraniovou i Su-Wei Hsieh a v dnešním finále přehrála 6-2 7-6(4) Ajlu Tomljanovičovou z Austrálie.

Úvodní tři gamy byly hodně těsné, ale hráčky si dokázaly hájit svá podání. Od stavu 1-2 ovšem na kurtu začala dominovat Mertensová, získala pět her v řadě a tím i první set.

Ve druhé sadě pokračovala Mertensová v krasojízdě a dostala se do vedení 3-0 se dvěma brejky v zádech. Náskok však uhájit nedokázala. Tomljanovičová v desátém gamu odvrátila mečbol a skóre srovnala. Pro titul si Belgičanka došla až ve zkrácené hře.

Mertensová hrála finále na okruhu WTA popáté v kariéře a vybojovala čtvrtý vavřín. Premiérový titul si připsala loni v Hobartu, v australském městě letos triumf obhájila a po vítězství v Luganu dobyla i Rabat. V žebříčku WTA vylepší své maximum o jednu příčku. V pondělním vydání bude na 16. místě.

O dva roky starší Tomljanovičová se do finále WTA probojovala po více než třech letech a stejně jako tehdy v Pattaye na premiérový titul nedosáhla. Ve světovém hodnocení si polepší na 71. pozici.

• WTA INTERNATIONAL RABAT •
Maroko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (5. 5. 2018)
• Dvouhra - finále •
Mertensová (1-Belg.) - Tomljanovičová (Austr.) 6-2 7-6(4)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist