15letá Bejlek na ITF W60 v Olomouci postoupila již do semifinále

23. 7. 2021, 12:24
Aktuality 22
ITF OLOMOUC - Sara Bejlek na domácím antukovém klání ITF W60 v Olomouci překvapivě porazila i 253. ženu světového žebříčku Francouzku Dianu Parryovou a poprvé na turnaji žen postoupila do semifinále. V něm se 15letá hráčka z nadějné generace českých tenistek utká s druhou nasazenou Britkou Francescou Jonesovou.
Sara Bejlek (© Instagram)

Sara Bejlek patří do generace velmi talentovaných českých tenistek společně se sestrami Brendou a Lindou Fruhvirtovými, Lindou Noskovou, Nikolou Bartůňkovou či Lucií Havlíčkovou. 

Mezi juniorkami už získala dva tituly, v dívčím žebříčku se vyšplhala na 52. místo světa a od června 15letá slečna z Hrušovan nad Jevišovkou sbírá první zkušenosti na turnajích žen.

Tento týden si připisuje čtvrtý start a zatím pokaždé vyhrála alespoň jeden zápas. V turecké Antalyi byla dvakrát ve čtvrtfinále a k tomu přidala titul ve čtyřhře. Nyní na domácím podniku s dotací 60.000 dolarů v Olomouci je dokonce už v semifinále.

Bejlek si na Hané připsala skalpy 31leté Slovenky Zuzany Zlochové (356. v WTA), bývalé 69. hráčky světa Slovinky Dalily Jakupovičové (280.) a dnes přehrála 6-1 6-4 i o tři roky starší Francouzku Dianu Perryovou (253.), jež za poslední měsíc ovládla dva turnaje ITF W25.

Bejlek v zápase proti bývalé nejlepší juniorce světa odvrátila 7 z 8 brejkbolů a po hodině a 38 minutách hry proměnila svůj celkově 5. mečbol, když soupeřka v dlouhém závěrečném gamu poslala míček do sítě.



O postup do finále se Bejlek utká se 178. hráčkou světa Britkou Francescou Jonesovou. 20letá Britka, jež minulý týden v Biarritzu přerušila sérii osmi porážek a nakonec si došla pro titul, porazila 6-4 6-1 Slovinku Niku Radišičovou a zaznamenala osmou výhru v řadě.

O druhé místo ve finále se utkají nejvýše nasazená Maďarka Panna Udvardyová a Argentinka Paula Ormaecheová, jež až po bezmála tří a půlhodinové bitvě udolala 6-2 6-7 7-6 Australanku Jaimee Fourlisovou.

• ITF W60 OLOMOUC •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
páteční výsledky (23. 07. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bejlek (ČR) - Parryová (Fr.) 6-1 6-4
Udvardyová (1-Maď.) - Zajaová (Něm.) 6-2 6-2
Jonesová (2-Brit.) - Radišičová (Slovin.) 6-4 6-1
Ormaecheová (arg.) - Fourlisová (Austr.) 6-2 6-7(3) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
tommr
a kolik Sara vlastně měří? Vím že Sojka tady psala, že je na špičkovej tenis příliš malá, ale přesný čísla se mi nikde nepodařilo najít ... smile
Reagovat
Marduch
Necelých 160 cm
Reagovat
blixa
Já jsem našel míru 157.
Reagovat
blixa
https://sarabejlek.cz/o-mne.html
Reagovat
Tomas_Smid_fan
V 15ti. To ještě může v pohodě vyrůst. A když ne, naučí se podávat jako Ashsmile
Reagovat
dadaft
pokračuje nesmírně zajímavý WTA turnaj -- díky tomu, že jsou OH a pak už jedou betony, jsou na antukové dvěstěpadesátce v Polsku ve čtvrtfinále všechno hráčky mimo stovku v žebříčku.
Možnost hrát o semifinále WTA je pro tyhle holky obrovská věc za spousty bodů a peněz, všechny hrají úplně na doraz, před chvílí po nekonečné třísetové bitvě Gorgodze prchala v slzách zklamání smile, kdežto Kučová plakala štěstím. smile
Nehraje se nejlepší tenis v galaxii, ale úroveň není zas tak špatná a jak bylo řečeno, bojuje se až do konce sil a někdy i přes čáru.........
Zajímavé a poučné. smile
Reagovat
Mony
Mě překvapila Terka Martincová, že se nekousla a ohlásila se. Ta si dovedla chodit pro levné body. 5 zápasu v týdnu ale asi i pro ni bylo dost.. O Tynde, která body potřebuje jak sůl, raději ani nemluvim
Reagovat
EllNino
Tereza nebyla stopro zdrava, nema cenu to tolik honit, navic z travu na beton a na antuku, zname tohle honeni pres zavit

Tyna je jiny pribeh
Reagovat
Frick
???

Je to aspoň z 1/2 Češka?
Reagovat
Tiebraker
Co to ma za vlasy ta smudla? Jeste se nech potetovat jako Martincova, blbko smile
Reagovat
Boomcap
Není to její rozhodnutí co má na hlavě? Navíc je jí 15, tak nevím proč ji nazíváte blbkou. smile
Reagovat
Mony
smudla!? Snad Princezna, ne? ???? Černá ruka mě taky nebere, ale provázky podle mě ze Sary dělají hodně šmrncovni divosku. Přidává to na charizma. Ve Starých Splavech cervnu vedle provázku hrála i černých brylych ala Steve Wonder. Já mám rád, když mají holky nějaký výraz, na rozdíl od toho, když jdou slepě s něčím, co frčí, což je třeba pomalovane telo
Reagovat
miraben99
V 15 lidi dělají i daleko bláznivější věci, než že si nechají zaplést provázky do vlasů :D Vůbec nechápu, že zrovna taková blbost může někoho pohoršovat...
Reagovat
George_Renel
Kdybys nekomentoval fotku, ale dnešní zápas, viděl bys něco jiného než na té staré fotce je. Ale to by ses o tenis musel zajímat.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
stafel
Je to kostsmile
Reagovat
Frick
Proč jsem si jen vzpomněl na dceru (a pak i vnučku) účetního Fantooziho.

https://www.instagram.com/sarabejlek/?hl=cs

Chudák, má v 15 strašně špatný zuby. smile
Reagovat
Mony
Ještě bych do té generace talentu přidal alespoň Nikolu Bartunkovou, aby se neurazil pripadne nějaký její blízký. Má teď z nich oisledni dobou nejlepší výsledky, i když teď v Olomouci měla smůlu na los a chytla v 1.kole největší favoritku(180)
Reagovat
LubosZabloudil
Pravda, Nikola Bartůňková do této generace hráček patří také smile
Reagovat
George_Renel
smile
Její hra na 15 let nevypadá. Je důrazná i nápaditá. Určitě bude skokankou týdne v žebříčcích.
Reagovat
Mony
Tky bych neřekl, kdybych ji neznal, že hraje 15ka.
Reagovat
brixner
Taky bych skočil...
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist