18letá Dánka Tausonová v Lyonu prolétla z kvalifikace až do finále

6. 3. 2021, 16:34
Aktuality 0
WTA LYON - Clara Tausonová v hale v Lyonu pokračuje v životním turnaji. Osmnáctiletá Dánka, která měla před tímto týdnem na okruhu WTA jedinou výhru, dnes porazila 7-5 6-1 Španělku Paulu Badosaovou a bez ztráty setu prolétla z kvalifikace až do finále. V něm narazí Švýcarku Viktoriji Golubicovou.
Clara Tausonová

Clara Tausonová letos ovládla už dva turnaje ITF W25, naposledy triumfovala před dvěma týdny v německém Altenkirchenu. A na vítězné vlně se veze i tento týden na turnaji WTA v Lyonu.

Osmnáctiletá Dánka ve Francii prošla dvoukolovou kvalifikací a další čtyři hladké výhry přidala v hlavní soutěži, ve které měla na kontě až dosud jediné vítězství. V prvním kole vyřadila nejvýše nasazenou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, následně porazila Maďarku Timeu Babosovou, Italku Camilu Giorgiovou a v dnešním semifinále přehrála 7-5 6-1 Španělku Paulu Badosaovou.

Bývalá nejlepší juniorka světa tak vyhrála už deset utkání v řadě. V Lyonu v šesti zápasech neztratila ani set, dohromady soupeřkám povolila uhrát jen 30 gamů.

Zatímco 23letá Badosaová prohrála i své třetí semifinále, Tausonová proměnila ve finále svůj teprve třetí start na turnaji WTA ve finále.



O premiérový titul a posun do Top 100 bude Tausonová usilovat v neděli proti Viktoriji Golubicové, kterou v lednu porazila ve finále turnaje ITF W25 ve Spojených arabských emirátech. 

28letá Švýcarka Golubicová v semifinále udolala po dvou a půl hodinách boje 4-6 6-0 7-6 domácí nasazenou dvojku Fionu Ferrovou, přestože ve třetím setu musela dvakrát likvidovat manko brejku a za stavu 5-6 se čtyřikrát ocitla dva míčky od porážky. 

130. hráčka světa Golubicová, jejímž maximem ve světovém žebříčku je 51. příčka, se do finále dostala potřetí v kariéře. Jediný titul slavila na antuce ve švýcarském Gstaadu 2016 po výhře nad Kiki Bertensovou, o pár měsíců později v hale v Linci nestačila na Dominiku Cibulkovou.



Do svého prvního finále od léta 2019 nepostoupila 37letá česká deblistka Renata Voráčová. V Lyonu sice přerušila sérii 21 turnajů, na kterých nevyhrála víc jak jeden zápas, ale v semifinále s Japonkou Makotou Ninomijaovou podlehly 7-6 2-6 8-10 páru Eugenie Bouchardová a Olga Danilovičová.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (06. 03. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Golubicová (Švýc.) - Ferrová (2-Fr.) 4-6 6-0 7-6(4)
Tausonová (Dán.) - Badosaová (7-Šp.) 7-5 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Bouchardová/Danilovičová (Kan./Srb.) - Ninomijaová/Voráčová (2-Jap./ČR) 6-7(9) 6-2 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist