19letý Dán Rune a Nizozemec van de Zandschulp v Mnichově postoupili poprvé do finále turnaje ATP

30. 4. 2022, 18:51
Aktuality 6
ATP MNICHOV - Holger Rune a Botic van de Zandschulp si na antuce v Mnichově zahrají o premiérový titul z turnaje ATP. Dánský teenager den po oslavě 19. narozenin porazil ve svém prvním semifinále domácího Oscara Otteho, Nizozemec do svého prvního finále postoupil po obratu proti Srbu Miomiru Kecmanovičovi.
Holger Rune (© AFP)

Holger Rune v Mnichově odehrál čtyři zápasy a ještě neztratil ani set. Na úvod si poradil s Jiřím Lehečkou, následně si proti dvojnásobnému šampionovi Alexanderu Zverevovi připsal první skalp hráče Top 10, po deklasování Fina Emila Ruusuvuoriho postoupil poprvé do semifinále turnaje ATP a v něm si dnes poradil 6-4 6-4 s domácím Oscarem Ottem.

Dánský teenager, který včera oslavil 19. narozeniny, má ve sbírce pět trofejí z challengerů a v neděli může získat první na okruhu ATP. 70. hráč světa Rune si o ni zahraje s Boticem van de Zandschulpem.

26letý Nizozemec po včerejším skalpu světové sedmičky Caspera Ruuda udolal ve svém teprve druhém semifinále 2-6 7-6 6-4 Srba Miomira Kecmanoviče a poprvé postoupil do finále.

• ATP 250 MNICHOV •
Německo, antuka, 497.900 eur
sobotní výsledky (30. 04. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Van de Zandschulp (8-Niz.) - Kecmanovič (7-Srb.) 2-6 7-6(4) 6-4
Rune (Dán.) - Otte (Něm.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smooke1
Proč jako slon,právě si myslím že Tiafoe má dobrý tennis na antuku.Super pohyb,topspin forhend a k tomu dobré podání.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dobrý servis má, to ano, pohyb asi také, ale ne tak na antuce. A nebýt té Sebovy mentální indispozice skončil by ve dvou setech a moc gemů by neuhrál. Však také ve finále proti argentinskému mladíkovi dopadl podobně...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
asi pořád nemá toho mentálního kouče, protože co dneska dokázal prohrát, to už je na pováženou. Ještě s Frantou, který je na antuce jako slon v porcelánusmilesmile
Obávám se, že do RG se dohromady nedá a je otázkou, jestli mu přechod z antuky na trávu pomůže.
No, vypadal nadějně a teď je to jedno trápení za druhým...
Reagovat
Rafaeoli25
Co k němu říct..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak k Tajfoovi bych tak kritický nebyl, i na antuce už párkrát zahrál sestsakra dobře..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist