39letý Lorenzi ukončil kariéru. Moje vášeň byla mou prací, řekl šťastný Ital

28. 8. 2021, 20:50
Stalo se... 19
Paolo Lorenzi v 39 letech ukončil kariéru. Bývalý 33. hráč světa odehrál svůj poslední zápas ve druhém kole kvalifikace US Open, v němž prohrál 4-6 3-6 s Francouzem Maximem Janvierem.
Profily hráčů
Paolo Lorenzi (© AFP)

"Už žádný profesionální tenis. To je to, na co jsem myslel, rozloučit se v New Yorku. New York jsem vždy miloval, takže je to ideální místo, kde skončit. Všechno už pro mě bylo čím dál těžší. Na začátku roku jsem měl drobná zranění a já věděl, že moje tělo už nefunguje tak, jak dřív. Musíte vědět, kdy je čas skončit," řekl Lorenzi.

Své první výhry na grandslamovém turnaji se dočkal až ve svých 31 letech na US Open 2014 poté, co třináctkrát v řadě vypadl hned v prvním kole. Právě v New Yorku nakonec dosáhl nejlepších grandslamových výsledků, kde byl dvakrát ve 3. kole (2016 2019) a jednou v osmifinále (2017).

"Pokaždé, když jsem v tady, tak jsem šťastný. Proto jsem si pro odchod vybral New York. Je to zvláštní pocit. Vím, že končí jedna část mého život, určitě ta nejlepší. Měl jsem štěstí, že moje vášeň byla mou prací. Od mládí jsem se snažil být profesionálním tenistou a to se mi nakonec podařilo," uvedl smířený Ital žijící na Floridě

Do Top 100 světového žebříčku pronikl až ve svých 27 letech a nakonec se vyšplhal na 33. místo. Na okruhu ATP si zahrál čtyři finále, všechna na antuce. Jediný titul získal až ve 34 letech v rakouském Kitzbühelu (2016). Celkem 21 triumfů slavil na challengerech.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Newcombe
Nemůžu ho ani cejtit
Reagovat
sojka1
vuubec, to je J. Dolansky... :-))
Reagovat
insanezy_
Spíš Steve Buscemi
Reagovat
EllNino
tak to je přesný :)
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
vojta91
Po jeho servisu mi bude smutno smile
Reagovat
Mantra
vždycky ten míček zaklínal smile
Reagovat
a.magerova
Jo a pěkná fotka na instáči... smile
Reagovat
smazaný uživatel
má ještě vinohradsmile
Reagovat
Fandina
v článku se uvádí jen jedna trojka. Třetí by asi těžko mohl být, když má jeden titul atd..

Jinak další bard končí. Byl to sympoš.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění smile
Reagovat
com
a proc by nemoh.. Karolina taky byla prvni bez GS smilesmile
Reagovat
Fandina
Protože tomu nerozumíš.
Reagovat
Fandina
Početně mi to nesedí, když vyhrál jednu 250 a pak maximálně osmifinále na GS, tak je to málo bodů, když vezmu jen to, že jsou čtyři GS, kde vítěz má 2000 bodů finalista 1200 semifinále 720, to je spousta bodů, které se rozdají a i kdyby všechny čtyři GS teoreticky vyhrávali dva ti samí lidé, tak na třetím by musel být někdo, kdo hrál SF a pak je dalších x turnajů, 1000ky, 500ky a je to spoustu bodů. Nepočítala jsem to, ale s 250kou by to třetí místo nebylo možné.
Reagovat
darek.vrana
Snad si nikdo nemyslel, že byl Lorenzi třetí, ne?smile
Reagovat
Fandina
Snad ne.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
bylsmile
Reagovat
a.magerova
A tudíž i členem Big3... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist