7. den v Římě: O titul se utkají Djokovič s Tsitsipasem a Šwiateková s Džabúrovou

15. 5. 2022, 06:00
Previews 217
V rámci sedmého hracího dne Internazionali BNL d'Italia se rozhodne o šampionech letošního ročníku. Lídr žebříčku a pětinásobný šampion Novak Djokovič se o rekordní 38. trofej z Masters popere se Stefanosem Tsitsipasem. Světová jednička a obhájkyně titulu Iga Šwiateková se ve finále utká s Ons Džabúrovou, jedna z aktérek přijde o dvoucifernou neporazitelnost. Na programu jsou také deblová finále.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Šwiateková (1-Pol.) - Džabúrová (9-Tun.) | Center Court (13:00 SELČ)
• Finále mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Tsitsipas (4-Řec.) | Center Court (16:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
Kuděrmetovová/Pavljučenkovová (-) - Dabrowská/Olmosová (2-Kan./Mex.) | Pietrangeli (15:30 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Isner/Schwartzman (USA/Arg.) - Mektič/Pavič (3-Chorv.) | Pietrangeli (14:00 SELČ)


• Finále žen •
Iga Šwiateková (1.) - Ons Džabúrová (7.) | Center Court (13:00 SELČ)

Igu Šwiatekovou dělí jediné vítězství od úspěšné obhajoby. Už 27 zápasů neporažená světová jednička se ve finále Internazionali BNL d'Italia utká s Ons Džabúrovou, která může jako třetí dosáhnout na madridský i římský triumf v jedné sezoně (Dinara Safinová 2009 a Serena Williamsová 2013). Ve vzájemné bilanci vede 2-1 Džabúrová.

Dvacetiletá Šwiateková své premiérové finále absolvovala v Luganu 2019 a podlehla Poloně Hercogové. Od té doby ovšem zvládla všech sedm a maximálně ztratila pět gamů na zápas. Rodačka z Varšavy letos uspěla na "tisícovkách" v Dauhá, Indian Wells i Miami a další titul, celkově sedmý, slavila na antuce ve stuttgartské hale. V tomto století se podařilo triumf v Římě obhájit Amélii Mauresmové (2004-05), Jeleně Jankovičové (2007-08), Marii Šarapovové (2011-12), Sereně Williamsové (2013-14) a Elině Svitolinové (2017-18).

Sedmadvacetiletá Džabúrová si v Madridu ve svém premiérovém finále na akcích WTA 1000 vylepšila svou kariérní finálovou bilanci na 2-4, radovala se ještě loni na trávě v Birminghamu. Letos to má v soubojích o titul 1-1, na zelené antuce v Charlestonu úspěšná nebyla. V každém finálové duelu uhrála set. Rodačka z Ksar Hellalu je jedinou tuniskou finalistkou a vítězkou prestižních "tisícovek".

Šwiateková se samozřejmě v žebříčku směrem nahoru nemá kam posunout, ale může navýšit náskok na druhou Barboru Krejčíkovou. Džabúrová své maximum vylepší na šesté místo, v případě triumfu bude pátá.

Šwiateková i po kratší pauze pokračuje ve famózní formě. Z posledních 41 setů jich 40 zvládla a svou neporazitelnost protáhla na 27 zápasů, což je čtvrtá nejdelší vítězná série v tomto století. Po zvládnuté úvodní sadě má bilanci 30-1, po prohrané 6-2. Nyní se může stát teprve třetí tenistkou, která titul v Římě získá podruhé před 21. narozeninami (Chris Evertová 1974-75 a Gabriela Sabatiniová 1988-89).

S Džabúrovou by si měla ve finále poradit. Její soupeřka měla už ve čtvrtfinále i semifinále obrovské potíže a zároveň štěstí, proti Marii Sakkariové prohrávala 1-6 2-5 a Darja Kasatkinová měla mečbol. Světová jednička navíc v posledních sedmi finále neskutečným způsobem dominovala a podobný výsledek se očekává v neděli.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková si ve druhé půlce loňské sezony prošla menší krizí, ale hned na začátku té letošní pod novým trenérem ožila a momentálně se veze na vlně 27 výher. Přemožitelku nenašla v Dauhá, Indian Wells, Miami, kvalifikačním utkání BJK Cupu ani Stuttgartu. Velkou akci v Madridu se rozhodla vynechat a na kurty se po zhruba 14denní pauze vrací v Římě.

Cesta turnajem
V italské metropoli si poradila s lucky loserem Elenou-Gabrielou Ruseovou, bývalou světovou jedničkou a finalistkou ročníku 2013 Viktorií Azarenkovou, Biancou Andreescuovou i Arynou Sabalenkovou, dohromady prohrála jen 17 gamů.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Na turnaji debutovala předloni a v prvním kole utrpěla překvapivou porážku s Arantxou Rusovou. Loni ovšem triumfovala, v šesti zápasech ztratila jediný set.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart, Miami,  Indian Wells,  Dauhá (T);  Australian Open,  Adelaide (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T)
Bilance: 36-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 8-0
Bilance proti hráčkám Top 10: 6-1 (kariérní 11-7)
Bilance ve finále WTA 1000: 3-0 (kariérní 4-0)
Bilance ve finále: 4-0 (kariérní 7-1)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Iga Šwiateková - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
10-1
Nejlepší výsledek: triumf (2021)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve finále: 1-0
Generálka: Stuttgart (T)
Cesta turnajem: volný los, Ruseová (6-3 6-0), (16) Azarenková (6-4 6-1), Andreescuová (7-6 6-0), (3) Sabalenková (6-2 6-1)

Aktuální forma
Džabúrová měla v úvodních měsících sezony zdravotní potíže, dokonce musela vynechat grandslamové Australian Open. Prvních pořádných výsledků se dočkala až na antuce. V Charlestonu ve finále podlehla Belindě Bencicové, ve Stuttgartu uhrála čtvrtfinále a v Madridu si došla pro svůj druhý a nejcennější titul. Momentálně se veze na vlně 11 výher.

Cesta turnajem
V Římě neztratila set se Soranou Cirsteaovou, Ajlou Tomljanovicovou ani Julií Putincevovou. Ve čtvrtfinále ovšem prohrávala už 1-6 2-5 s Marií Sakkariovou, které od tohoto stavu povolila jen jeden game, a v semifinále čelila mečbolu Darjy Kasatkinové.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
Při ani jednom z předchozích dvou startů se nedostala přes úvodní kolo hlavní soutěže.

Ons Džabúrová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid (T);  Charleston (F)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (T); Charleston (F)
Bilance: 25-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na antuce: 17-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-3 (kariérní 10-16)
Bilance ve finále WTA 1000: 1-0 (kariérní 1-0)
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 2-4)
Grandslamy: Australian Open (-)

Ons Džabúrová - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
5-1
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: nehrála
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Charleston (F), Stuttgart (ČF), Madrid (T)
Cesta turnajem: Cirsteaová (6-0 7-6), Tomljanovicová (7-5 6-2), Putincevová (6-3 6-2), (4) Sakkariová (1-6 7-5 6-1), Kasatkinová (6-4 1-6 7-5)


• Finále mužů •
Novak Djokovič (1.) - Stefanos Tsitsipas (5.) | Center Court (16:00 SELČ)

Pětinásobný šampion Novak Djokovič bude o první letošní titul a vylepšení vlastního rekordu v počtu trofejí z Masters bojovat se Stefanosem Tsitsipasem. Aktéři se potkávají poprvé od finále loňského French Open, kde Tsitsipas nedokázal dotáhnout náskok 2-0 na sety a pak se na nějakou dobu propadl do krize. Djokovič vyhrál posledních pět soubojů, všechna čtyři střetnutí na antuce, byl úspěšnější ve všech třech finálových duelech a ve vzájemné bilanci vede 6-2.

Čtyřiatřicetiletý Djokovič jediné letošní finále na domácí antuce v Bělehradu nezvládl a zhoršil si bilanci v soubojích o titul na 86-38. Konkrétně na Masters má finálovou úspěšnost 37-17 a v tuto chvíli je rekordmanem v počtu vavřínů z největších podniků ATP. Ve Foro Italicu je ve finále už podvanácté a bude útočit na šestý triumf. Rodák z Bělehradu je jediným srbským finalistou a zároveň vítězem tohoto turnaje.

Třiadvacetiletý Tsitsipas v Rotterdamu ve finále neuspěl, nicméně na Masters v Monte Carlu obhájil loňské prvenství. Rodáka z Atén, jediného řeckého finalistu podniků Masters, dnes čeká jubilejní 20. kariérní finále (8-11), páté na akcích Masters (2-2). V tomto dějišti si o titul zahraje poprvé v kariéře.

Djokovič si už postupem do semifinále zajistil setrvání na tenisovém trůnu, může tedy pouze o 400 bodů navýšit náskok na druhého Daniila Medveděva. Tsitsipas si bez ohledu na výsledek nedělního finále polepší o jedno místo a v pondělí bude čtvrtý.

Djokovič se od prohraného finále před pár týdny v Bělehradu ve všech směrech podstatně zlepšil a už jen kousíček mu chybí, aby se opět prezentoval svou nejlepší formou, díky které v posledních letech na mužském tenisovém okruhu dominoval. Vzhledem k vzájemné bilanci do dnešního finále určitě nastoupí alespoň s mírnou psychickou výhodou.

Každá série však jednou končí a Tsitsipas má rozhodně velkou šanci se Srbem přerušit sérii porážek a poprvé ho ve finále porazit, už loni v Paříži k tomu měl velmi blízko. Ani Řek však nehraje v nejlepší formě, ačkoli si v průběhu antukového jara znovu po roce vede skvěle. Favorizovat musíme Djokoviče, ale není vyloučen opačný výsledek.

Tip na vítěze: Novak Djokovič

Aktuální forma
Djokovič se letos kvůli odmítání vakcíny a opatřením proti Covidu-19 do akce dostal až na konci února v Dubaji a ve čtvrtfinále senzačně nestačil na Jiřího Veselého. Znovu se představil na začátku antukového jara, na Masters v Monte Carlu prohrál úvodní zápas s Alejandrem Davidovichem a ve finále na domácí půdě v Bělehradu podlehl Andrejovi Rubljovovi. V Madridu si bez ztráty setu poradil s Gaëlem Monfilsem i Hubertem Hurkaczem a v semifinále velmi těsně padl s pozdějším šampionem Carlosem Alcarazem.

Cesta turnajem
V Římě ve zlepšené formě pokračuje, ve Foro Italicu si suverénně poradil s Aslanem Karacevem i vracejícím se Stanem Wawrinkou. Set neztratil ani v premiérovém souboji se skvěle hrajícím Félixem Augerem-Aliassimem a v semifinále s Casperem Ruudem. Jako teprve pátý v open éře dosáhl na metu 1000 výher.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
I při svém 16. startu v hlavní soutěži se dostal minimálně do čtvrtfinále. Ve finále je podvanácté, v tomto dějišti celkem pětkrát triumfoval, naposledy předloni.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bělehrad (F);  Madrid (SF)
Největší úspěchy na antuce: Bělehrad (F); Madrid (SF)
Bilance: 11-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 9-3
Bilance proti hráčům Top 10: 2-2 (kariérní 231-106)
Bilance ve finále Masters: 0-0 (kariérní 37-17)
Bilance ve finále: 0-1 (kariérní 86-38)
Grandslamy: Australian Open (-)

Novak Djokovič - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
63-10
Nejlepší výsledek: triumf (2008, 2011, 2014-15, 2020)
Loňský výsledek: finále
Bilance ve finále: 5-6
Generálka: Monte Carlo (2K), Bělehrad (F), Madrid (SF)
Cesta turnajem: volný los, Karacev (6-3 6-2), Wawrinka (6-2 6-2), (8) Auger-Aliassime (7-5 7-6), (5) Ruud (6-4 6-3)

Aktuální forma
Tsitsipas se v listopadu podrobil operaci lokte, okamžitě se vrátil do turnajového kolotoče a letos disponuje velmi solidní bilancí 31-9 a největším počtem výher na tour. Za sebou má devět turnajů a jen na dvou z nich nedokázal postoupit alespoň do čtvrtfinále. Antukové jaro odstartoval na Masters v Monte Carlu a úspěšně obhájil loňský triumf, v Barceloně skončil již ve čtvrtfinále na raketě pozdějšího šampiona Carlose Alcaraze a v semifinále Masters v Madridu podlehl obhájci Alexanderovi Zverevovi.

Cesta turnajem
V Římě měl v úvodních dvou zápasech nečekané potíže. V prvním duelu odvracel dva mečboly Grigora Dimitrova, ačkoli ve druhé sadě podával na postup, a v osmifinále prohrál set s trápícím se Karenem Chačanovem. Ve čtvrtfinále vyřadil domácího Jannika Sinnera a v semifinále oplatil týden starou porážku Alexanderovi Zverevovi.

Historie na Internazionali BNL d'Italia
V předchozích letech v Římě střídal špatný výsledek s dobrým. Ročníky 2018 a 2020 pro něj skončily ve druhém kole, mezitím uhrál semifinále a loni čtvrtfinále.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Monte Carlo (T); Rotterdam (F);  Madrid,  Acapulko,  Australian Open (SF)
Největší úspěchy na antuce: Monte Carlo (T);  Madrid (SF)
Bilance: 31-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 14-2
Bilance proti hráčům Top 10: 4-3 (kariérní 27-35)
Bilance ve finále Masters: 1-0 (kariérní 2-2)
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 8-11)
Grandslamy: Australian Open (SF)

Stefanos Tsitsipas - Internazionali BNL d'Italia
Kariérní bilance:
9-4
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Monte Carlo (T), Barcelona (ČF), Madrid (SF)
Cesta turnajem: volný los, Dimitrov (6-3 5-7 7-6), Chačanov (4-6 6-0 6-3), (10) Sinner (7-6 6-2), (2) Zverev (4-6 6-3 6-3)


• Finále čtyřhry žen •
V. Kuděrmetovová / A. Pavljučenkovová - / G. Dabrowská / G. Olmosová | Pietrangeli (15:30 SELČ)

Gabriela Dabrowská s Giulianou Olmosovou se mohou stát třetím párem (Sara Erraniová a Roberta Vinciová 2012, Martina Hingisová a Yung-Jan Chan 2017), který po Madridu ovládne i italskou "tisícovku". V cestě jim stojí ruské duo Veronika Kuděrmetovová, Anastasia Pavljučenkovová. Potkávají se poprvé.


Kuděrmetovová s Pavljučenkovou hrají druhý společný turnaj, předloni na antuce v Praze vypadly ve čtvrtfinále. Pětadvacetiletá Kuděrmetovová bude útočit na svůj čtvrtý titul, druhý z podniků WTA 1000. O pět let starší Pavljučenkovová má doma už 12 trofejí, ovšem žádnou z akcí vyšších kategorií než WTA 500.

Cesta turnajem
1K: (5) Gauffová/Pegulaová (5-7 6-2 11-9)
2K: Kosťuková/Ruseová (6-1 skreč)
ČF: (1) Sandersová/S. Zhang (7-6 6-3)
SF: (3) Krawczyková/Schuursová (1-6 7-6 10-7)


Ani Dabrowská s Olmosovou toho společně moc neodehrály a před týdnem zvládly své vůbec první finále. Třicetiletá Dabrowská načala druhou desítku vavřínů, na "tisícovkách" se radovala počtvrté. O rok mladší Olmosová získala svůj čtvrtý titul a druhý z turnajů této úrovně.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Alexandrovová/Danilinová (7-5 3-6 10-7)
ČF: (8) Aojamaová/H. Chan (7-5 2-6 10-5)
SF: (6) Hradecká/Mirzaová (6-1 6-2)


• Finále čtyřhry mužů •
/ J. Isner / D. Schwartzman - /
N. Mektič / M. Pavič | Pietrangeli (14:00 SELČ)
Nikola Mektič s Matem Pavičem mají na dosah úspěšnou obhajobu a zároveň první letošní triumf. Ve finále se postaví proti překvapení turnaje Johnovi Isnerovi a Diegovi Schwartzmanovi. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.


Isner se Schwartzmanem spojili síly poprvé a hned mají šanci na titul. Sedmatřicetiletý Isner jich má doma osm, z toho pět z turnajů Masters, na kterých letos už dvakrát triumfoval. V Římě se radoval v roce 2011. Devětadvacetiletý Schwartzman naopak v ani jednom ze čtyř deblových finále neuspěl.

Cesta turnajem
1K: S. González/Molteni (5-7 6-3 10-1)
2K: (5) Cabal/Farah (6-3 3-6 12-10)
ČF: Glasspool//Heliövaara (6-3 6-2)
SF: Golubjov/M. González (6-4 4-6 11-9)


Mektič s Pavičem začali spolupracovat loni a posbírali 65 výher a devět trofejí. Letos ale na triumf stále čekají a obě předchozí finále prohráli. Třiatřicetiletý Mektič bude usilovat o svůj 18. vavřín, sedmý z Masters. Osmadvacetiletý Pavič si může připsat 27. prvenství, páté na největších akcích ATP.

Cesta turnajem
1K: Kubot/Roger-Vasselin (6-3 6-3)
2K: Dimitrov/Hurkacz (7-5 7-5)
ČF: (7) Koolhof/N. Skupski (6-4 6-4)
SF: Bolelli/Fognini (6-3 7-6)

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

217
Přidat komentář
Ondra979
jeste pridam k tematu svobody projevu tuto zajimavost - pokud napr zasahne do osobnostnich prav, tedy verejna pomluva, tak se lze branit a uspesne - viz www.seznamzpravy.cz/ clanek/ domaci-zivot-v-cesku-mluvil-nemravne-a-nerikal-pravdu-soud-napsal-proc-se-babis-musi-omluvit-202465
a toto je samozrejme jeste ten mirnejsi pripad a obcanskopravni spor, existuji i verbalni trestne ciny..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Za sebe, ačkoli nijak nezpochybňuji rozhodnutí admina na ban, přiznávám, že k místnímu koloritu FH bude svým způsobem chybět. Jeho někdy (a s tím plně souhlasím) nechutné osobní výpady sem samozřejmě nepatří. Je třeba znát jistou hranici a pokud jsem na ni navíc upozorněn a nerespektuji to, pak není o čem.
Toto bylo A/ a B/ FU je to samé v bledě modrém. Není hloupý, dá se s ním diskutovat, ale někdy je aspoň dle mého za hranou podobně jako FH, jen trochu jiným způsobem. A není to jen FU...
Jakkoli, funkci admina coby jakéhosi soudce vyjadřování se, mu opravdu nezávidím, protože mi to přijde trochu jako ve třídě, kde zlobí 40% dětí, ale prostě ten Pejřil mě prudí nejvíc, tak půjde z kola ven.
Na druhou stranu ban chápu i jako výstrahu pro ostatní, aby si svoji hranici hlídali lépe.

Chodím sem déle, než sem přispívám, což už docela chvíle je, a tedy mi nějak přišlo fér se k tomu banu vyjádřit.
Reagovat
Pe3k
Škoda, že jsem k tomu jeho uplakanému komentáři nestihl napsat "kapesníček" ... smile

Opravdu vtipné počteníčko. Forehand vidí problém všude jenom ne v sobě smile

Dobrá práce pane Jirásek. Samozřejmě je tu na ban více lidí a já sám často používám hrubší výrazy a někdy i nadávky a ban rozhodně dostat nechci, tak by bylo asi dobré znát nějakou přípustnou a nepřípustnou hranici...
Reagovat
Rafaeoli25
No pokud byl zralý na ban on, tak ty bys ho měl doprovodit.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nestíhám samozřejmě číst vše, ale pokud bych viděl, že si nějakým způsobem překročil hranice, pak tě budu kontaktovat, to se neboj :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on hranice myslím překročil často, jako Forehand. Přesto za mě říkám, že bych nikdy nevolal po zákazu kohokoli. I kdyby mě desetkrát za den nazval sviní, jak mě tady jeden člověk opakovaně rád tituloval..
Reagovat
Pe3k
Aha, takže nejprve je varování a pak až ban. Tak dobrá, snad se to tady nezvrtne k nějakému bonzování, kdy na sebe začnou jednotliví lidé "žalovat"...Z toho co se stalo chápu, že jde především o osobní, sprosté urážky. Ovšem někdy si tady nadáváme ze srandy, třeba známý "gigin" to takhle praktikuje často a myslím, že nikdo by nechtěl, aby dostal ban.
Reagovat
George_Renel
Znovu si dovoluji navrhnout, zda nezřídit nějakou stálou rubriku pokec o všem a v ostatních článcích a hlavně diskusích se věnovat tenisu.
Reagovat
Pe3k
Spíše někde vypsat konkrétní pravidla.
Reagovat
Pe3k
Vkládat příspěvky urážlivé, xenofobní, vulgární, s nezákonným obsahem, nesoucí neplacenou reklamu či jiným způsobem nevhodné je zakázáno. Porušení pravidel může vést ke zrušení uživatelského účtu, zvláště při opakovaném porušování.
Reagovat
Ondra979
no a to znamena, ze porad nejak nechapu, co tu jeste fulnek dela..nezakonny obsah tu siri predevsim on, a v ostatnich kategoriich se taky vyskytuje..jasne, jde o to, kdo to posuzuje, ale stejne..
Reagovat
Rafaeoli25
Když čtu nezákonný obsah, tak nezlob se, jakobych četl Rudé právo z roku 1977..
Reagovat
Ondra979
nezlobim se na tebe, ale zase ukazujes, jak jsi mimo, kdyz tohle dokazes srovnavat..to je opravdu spis k placi nez k smichu..
Reagovat
Rafaeoli25
No ale bavíme se o podstatě ne? Že státní moc si osobuje právo zakazovat některé typy názorů, že jsou názory povolené a nepovolené. To by se prostě stávat nemělo. Jak ale říkám, tohle k ničemu dobrému nepovede, když se některému proudu názorů budou represivně zavírat ústa. Kde je ta hranice? Někdo by zavíral i kvůli odlišnému pohledu na covid. Odlišnému pohledu na kapitalismus. Zavírat nebo stavět mimo zákon se dá za spoustu věcí.
Reagovat
Ondra979
a kdyz o tom rozhodovalo jen nikym nevolene UV KSC treba v roce 77, ktere v parodii na volbyh nikdo nemohl poslat do dza, tak to jako fakt chces srovnavat??? uz dost prosim te
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, dnes je vláda volená. Ale dám příklad. Loňské volby vyhrála současná vládní koalice. Jde trestat ty, kteří souhlasí s Putinem. A co budeš říkat, kdyby náhodou za tři roky získal 50% Okamura, měl pod palcem vládu a řekl a teď jsou povolené jen názory opačné než za minulé vlády? Také bys řekl no respektujme vládní moc, i když s ní nesouhlasíme? Vážné?
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys měl omezený počet příspěvků na den, třeba bys napsal občas i něco smysluplného.
Reagovat
Rafaeoli25
Mám svůj pohled na věc, své názory. Ty s nimi také nesouhlasíš, ok, tvoje právo jako kohokoli jiného. Neberu ti ho.
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Milujte se a množte se. Víš z jakého krásného filmu to bylo..smile
Reagovat
Ondra979
k tomu jen tolik - na to, ze jsi udajne politolog, to tak strasne zjednodusujes, az je to k nevire..sam musis dobre vedet, ze takto to nefunguje - i kdyby mel Okamura vladu, tak to takto rict nemuze, to by byla uz diktatura. musi to odpodvidat platne legislative, nebo se musi legislativa nejdriv zmenit, coz ma na starosti parlament a to neni tak jednoduche a musi to odpovidat ustave, jinak se musi zmenit i ta a to uz neni vubec jednoduche. a otevrena podpora putinovy agrese muze byt trestna a je to podle platne legistlativy, takze to neni proto, ze to rekl FIala..a taky to neplati vzdy, je to vzdy na posouzeni OCTR...takze sam okamura to takto nemuze urcit a to je dobre, ale fakt nechapu, jak to muzes takto zjednodusit..to je logika prave volice SPD a podobnych
Reagovat
Rafaeoli25
Jak souvisí to, jaký obor vystuduješ a v jakém oboru se pohybuješ s tím, jaký máš pohled na svět a na jeho jednotlivosti?
Reagovat
Ondra979
je videt, ze tady nemas zadny relevantni argument, pokud mas takove obskurni nazory, je to tvoje pravo, to nezpochybnuji, ale jsi proste k smichu, tak to je..
Reagovat
Ondra979
jde o to, ze jsi udajne vystudoval VS, dokonce politologii, a nic moc jsi si z toho neodnesl, bud vubec nechapes, jak funguje nase demokracie a napr legislativni proces, system brzd a protivah, nezavisla justice atd..nebo to vis, ale proste to popiras a tvrdosijne proszujes svuj naprosto zjednoduseny a celkem bizarni pohled na svet - to je tvoje pravo, ale pak se nemuzes divit, ze podle me jsi do te skoly chodit vubec nemusel..byla to ztrata casu a i penez
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, nemáš ani potuchy, jaké mám znalosti historie a práva, ovládám takové detaily, že byses sám divil, moje znalosti jsou bez nějaké zbytečné sebechvály na špičkové úrovni. Ano, bavíme se tu o názorech, o úhlu pohledu. Já zastávám ten, že každý má právo vyjádřit svůj názor, i na válku Ruska s Ukrajinou, ač já Rusko tvrdě odsuzuji a Putina nenávidím. Beru ale to, že jsou lidé, kteří to mají jinak a nevím, proč by oni neměli mít právo vyjádřit i veřejně svůj postoj. Víš, jak Fulnek, tak ty jste fanatici ze dvou opačných pólů, kteří chtějí vše vidět jen černobíle, nic mezi tím. To jsem vždy odmítal, takový svět není. Každopádně nikomu by nemělo být upíráno sdělovat ostatním svůj pohled na kteroukoli věc.
Reagovat
Ondra979
muzes se tady chvastat jak chces, mmch sebechvala vetsinou nevoni, ale o to ani tak nejde. z prava ty znalosti urcite nemas, tam mas zasadni nedostatky. z historie mozna neco vis, ale absolutne to neumis spojit do nejakych sirsich souvislosti a vyvodit z toho nejake zavery, je smutne, ze vysoke skoly dnes pousti takove absolventy jako jsi ty..za prvni republiky bys ani neodmaturoval, to mi ver, upadek vzdelavani je opravdu dost velky, kvantita nahradila kvalitu ale takova je asi doba, bohuzel
Reagovat
Rafaeoli25
Opakuji, netušiš jak obsáhlé znalosti já mám, historii mám v malíku do detailů, i právo a Ústavu znám více než dobře nic o mě nevíš, hlavně že urážíš. Jinak jaké znalosti máš ty, že ze sebe děláš samosoudce? Já naopak znám plno lidí bez hlubších znalostí, kteří mají stejný pohled jako ty. Mám právo na svůj pohled na svět, tobě by se asi líbilo, aby každý viděl realitu jako ty, bez odmlouvání. No i já bych byl raději, aby byl svět v mnoha ohledech jiný, respektuji ale, že každý má svoje představy, to je právě ona demokracie, založená na rozmanitostí názorů, akceptují to, ty bys měl také.
Reagovat
Ondra979
pletes se, neurazim, jen konstatuji, a bohuzel pro tebe jsi tady predvedl, ze v pravu docela plaves, ale to je tvoje vizitka, a jak jsem uz rekl, ty tvoje udajne hluboke znalosti jsou ti na dve veci, kdyz je neumis pouzivat ale kdo nema ani spetku sebereflexe a jen se vychlouba, tak to nikdy nepochopi..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak v právu se orientuji bravurně, už mi to tu nepředhazuj. Opět se bavíme o mém pohledu, ne o znalosti práva, nemyslím si, že Ústava je dokonalá a právě omezení svobody projevu a slova bych z ní já osobně vypustil, nejsem pro. Možná se to v budoucnu změní, když se najde ústavní většina pro takovou změnu, kdoví.
Reagovat
Ondra979
no moc neorientujes, ale to je fuk. absolutni svoboda slova proste neni, je tam vzdy nejaky limit a pak je treba si nest dusledky svych cinu samozerejme i v demokraciich, a to jsi uplne vynechal, jakoby to nebylo v ustave, ale je to tam...a dost lidi, mozna vetsina u nas, si mysli, ze napr nektere trestne ciny jako vyzyvani k nasili na nejake etnicke skupine nebo propagace nacismu nebo kdyz zasahuji nekomu do jeho osobnostnich prav a podobne na tzv siti vsech siti tak je to v pohode, protoze tam proste pravo neplati, ale je to velky omyl, jen ta vymahatelnost prava je samozrejme o horsi, ale verim ,ze toto se bude pomalu a jiste menit
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš mi říct, co jsi vystudoval a čím se živíš ty, když se tu pasuješ na skvělého znalce práva?
Reagovat
Ondra979
jednak je to moje vec, jsem z jineho oboru, al zaklady prava jsem absolvoval a mam zname pravniky a s nimi se o tom nekdy bavim a i oni priznavaji, ze technologicky vyvoj je ted napred pred legistlativou v mnoha vecech a zacina to byt celkem problem, ted uz se vi, jak skodlive dokazou socialni site ovlivnovat verejne mineni, ale zatim se s tim nic moc nedela, ale ono se to asi zmeni, ceho je moc, toho je prilis, je to na jinou debatu a nema cenu to tady resit, ale je to zajimave a dost komplexni tema
Reagovat
Rafaeoli25
No to je právě to děsivé, když někdo chce určovat, co je škodlivé a co ne. Opravdu by mě zajímalo, kam to chce ten který dovést, co ještě bude povolený názor, o čem se ještě bude smět diskutovat a o čem ne. Například část společnosti chce nahradit kapitalismus jiným systémem, řekněme socialismem. Co když právníci státu, současné moci přijdou s tím, že i tento názor je škodlivý a je třeba ho zakázat, že nemá místo ve veřejném prostoru a diskusi? Takto se můžeme bavit o poměrně široké škále různých názorů. Jinak i řada soudců, státních zástupců a dalších účastníků právního procesu pracuje a rozhoduje na základě i svých postojů a politických názorů, tak to je. Kde je tedy zaručena nějaká nezávislost, co se týče této citlivé oblasti práva?
Reagovat
Ondra979
bud se to nejak vyresi, nebo mirime ke kolapsu, to je bohuzel temer jistota. stoprocentni jistota, ze to bude vzdy spravedlive a nezneuzitelne, nikdy nebude, tak to bohuzel je, ale je to prilis velka hrozba na to aby se s tim nic nedelalo. a zase opakuji, nazor vyjma uplnych extremu je v poradku, nebezpecne lzi ktere se siri na socialnich sitich silenou rychlosti uz v poradku nejsou, problem je urcit, kde je nejaka rozumna hranice a kdo ji bude urcovat, to je druha vec. zatim rozumne reseni neni a mirime do sra...kdo rozumi aspon trochu algoritmum socialnich siti, tak vi, ze to tak je, kdo ne, tak si muze myslet, ze je to v pohode, ale neni
Reagovat
Ondra979
a co ja akceptuji, to nech na me, mnohe demokracie vcetne te nasi uz vicekrat
skoncily prave na akceptaci uplne vsech moznych nazoru, napr komunistickych zvrhlych myslenek, nebo tech nacistickych..ale to bys mel jako historik jiste vedet, jenze je ti to na nic
Reagovat
Rafaeoli25
Víš co je tvůj problém? Že nedokážeš akceptovat odlišné názory. Namísto toho, abys to udělal, raději druhému napíšeš, že je nevzdělaný nebo že školy špatně dělají svou práci. Chápeš vůbec, že každý má právo na vlastní názor, pohled na kteroukoli věc? To nesouvisí se vzděláním, každý si utváří vlastní pohled na svět. Politology máš jak pravicově, tak centristické, tak levicové, stejně jako máš takové novináře. Ty budeš do bezvědomí ospravedlňovat např.kroky NATO, i ty, které byly v rozporu s mezinárodním právem. Také bych ti mohl říct jsi hlupák, když nedokážeš uznat pravdu, že invaze do Iráku byla také nelegální a zcela zavrženíhodný čin, stejně jako invaze na Ukrajinu. Ty prostě chceš jeden jediný výklad pravdy, že je vše černobílé a každého, kdo vidí realitu jinak než ty, odsoudíš a snažíš se očernit. To je ale Ondřeji špatně, já tvůj pohled respektuji, i když s ním v některých ohledech nesouhlasím. Přesto tu nebudu vyřvávat cosi o tvojí nevzdělanosti, hlouposti apod. Chce to vzájemný respekt ke svým postojům a názorům a ten některým zoufale chybí.
Reagovat
Ondra979
nic jis nepochopil, nema cenu vest dalsi diskuzi o tomto..uzivej dne a mysli si, ze jsi sezral vsechnu moudrost, a opet - pokousis se srovnavat nesrovnatelne, invaze do iraku byla velka chyba, ale je to uplne neco jineho a za jinych podminek a jina situace, nez ruska agrese na ukrajine a za tim si stojim, toto nas navic bezprostredne ohrozuije
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, invaze do Iráku nebyla chyba, byla to nelegální invaze, která ve výsledku stála život více než půl milionu lidí, další statisíce fyzicky a psychicky zmrzačených a z té země nakonec udělala i semeniště terorismu, kde si běžný člověk nemůže být jistý dnem a nocí. Stejně tak bylo zavrženíhodnou akcí svržení demokraticky zvolené vlády v Chile a dosazení řezníka Pinocheta, jehož režim byl pak nepochopitelně opěvován i řadou politiků, kteří si říkají demokratičtí. A těch dalších příkladů je také více než dost. To je právě ona komplexnost pohledu, to, že se měří všem stejně, tak by to mělo být. Ne ty samé činy na jedné straně nazývat oprávněně zvérstvem, na straně druhé pouhou chybou.
Reagovat
George_Renel
Což se nevylučuje s tím, že politolog je zcela zbytečná profese.
Reagovat
Rafaeoli25
Jako sociolog, filozof, i většina novinářů a mnoho dalších profesí. Takových je kamaráde..
Reagovat
George_Renel
Nedokázal bych pracovat a nic za sebou nevidět. A ne, nemyslím to jen manuálně. Řídil jsem velký provoz s více než 200 lidmi.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak za humanitními obory jsou často "jen" analýzy, státě, články, komentáře, někdy i knihy atd., tak to je.
Reagovat
George_Renel
Ty jsou ovšem samozřejmě i za obory technickými, že.....
Za prací politologa vidím jen nulu.
Reagovat
Ondra979
ja bohuzel taky..cest par vyjimkam, ale to jsou spis politicti geografove, to uz je jina a narocnejsi disciplina..
Reagovat
Rafaeoli25
Co je to ale proti nule, kterou vykazuje tak 90% poslanců parlamentu. Ti ale ještě za větší peníze, navíc z peněz daňových poplatníků. Jinak když už jsme se bavili i o právnících, tak třeba soudci jsou mnohdy tak liknaví, že za nimi té práce taky není mnoho vidět..
Reagovat
Ondra979
poslance neres, tech je jen 200, a maji navic tzv volny mandat, to bys mohl vedet..pokud jsou legitimne zvoleni, nemusi delat po cele volebni obdobi skoro nic, ale pak jim to volici zase spocitaji, i kdyz nekdy bohuzel ne...soudci jsou urcite problematicti, ale nikdo zatim lepsi reseni co s temi, co se jen vezou, asi nema, podobne jako treba statni zastupci..to je fakt
Reagovat
Rafaeoli25
Jak říkám, tu lze vidět i za pracemi filozofů, sociologů, kulturologů, uměleckých kritiků atd., těch profesí je celá řada.
Reagovat
George_Renel
Uměleckými kritiky jsi to pohřbil definitivně. Škoda času.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak už jsi podal na Fulneka trestní oznámení, když tu šíří nezákonný obsah a je tedy dle tebe zločinec?
Reagovat
Ondra979
jsi opravdu uplne mimo..fulnek je absolutni troll a v teto diskuzi nema z principu co delat, ale pokud ho zde moderatori nechaji, je to jejich vec a jen to kazi renome tohoto portalu. to na nej podat nemuzu ani nechci, nevim prece vubec, kdo se za to nickem skryva..to ti jako nedochazi?? jsi opravdu k smichu
Reagovat
Rafaeoli25
Tak na facebooku jsou také lidé, píšící pod falešnými profily a jsou dohledatelní.
Reagovat
Nola
tebe nebude chybat? smile
Reagovat
EllNino
Mne celkem ano, ze starych prispevatelu uz nas tu moc neni
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě bude chybět, je to tenisový srdcař a měl tady své místo. Ano, byl často za hranou, sám jsem mu to říkal, ban si ale určitě nezasloužil.
Reagovat
Nola
jj, on bol takym maskotom tohto fora, sice obcas si riadne ujel, zrejme sa sem chodil odreagovat
Reagovat
Pe3k
Jako jsem upřímně rád, že dostal zaslouženě ban, ale z určitého úhlu pohledu mi chybět bude...Jak píše EllNino, mám raději staré známé, než nové neznámé, každopádně on tady dále chodí a dále to tady čte, jen nemůže psát smile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale může psát, klidně si může pořídit x dalších nových nicků.
Reagovat
Rafaeoli25
Kdo smazal, co sem před chvílí Forehand pod novým nickem vložil? On sám nebo redakce?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
redakce, vy si mazat příspěvky nemůžete, pokud vím, a už prosím nezahlcujme tohle vlákno tímhle, pište mi kdyžtak do SZ
Reagovat
Nola
ozaj kde je FH? sice som sem dlhsie nechodila, ale nevidela som ho ani pocas Madridu ani Rima
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ban
Reagovat
BobSaint-Clair
Za co se tu dávají bany?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak různě, tohle bylo konkrétně za neochotu přestat urážet ostatní uživatele.
Reagovat
Rafaeoli25
A kdy mu to vyprší?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tady není ban nijak časově omezen, je napořád. pokud by se chtěl vrátit, může nás kontaktovat. pakliže bude dodržovat naše pravidla, asi by neměl být problém, aby tu mohl znovu komentovat.
Reagovat
Rafaeoli25
Ten ban znamená, že už ten nick neexistuje nebo mu ještě lze dál psát do SZ?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
už sem nemá přístup.
Reagovat
Rafaeoli25
Rád bych mu napsal. Nešlo by mi do zpráv poslat jeho mail?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
napiš dotaz na redakce@tenisportal.cz
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, díky.
Reagovat
Patik
ono je to v podstate ale jedno nie ? keď dostane človek ban môže si vytvoriť následne druhý účet úplne bez problémov alebo nie ?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to asi jo, ale musí projít procesem registrace, a pokud bude porušovat pravidla, tak stejně letí, pro nás je ban na jedno kliknutí, tak jestli se někomu takhle chce ztrácet čas, tak klidně.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Já bych mu ještě další možnost dal i pod starým nickem. Přimlouvám se za něj. Ač i já ho opakovaně napomínal, aby se krotil, tak přece jen to byl jeden z nejstarších přispěvatelů zde.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
teď už je asi bez šance, napsal tu elaborát pod novým nickem, jak je svět nespravedlivý, tak dostal ban znovu. třeba nás ještě překvapí.
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, ale tomu nerozumím, alespoň ten komentář tu měl zůstat viset, aby všichni znali jeho pohled, ani jsem si to celé nestihl přečíst..
Reagovat
annah
Za tu fůru nechutností, co sem za ty roky nazvracel, by měl dostat nejen ban na TP, ale navždy i zákaz vstupu na internet. Kdyby to šlo...
Reagovat
Rafaeoli25
To je právě to, co si nepřeji. Já také nesouhlasím s Okamurou a mnoha jinými, ale brát komukoli svobodu projevu a názoru to odmítám. Slavný citát minulosti zní: "Nesouhlasím s Vaším názorem, vždy ale budu do posledního dechu bojovat za to, abyste ho směl říkat.."
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ty vůbec nerozumíš tomu, o co tu jde. svobodu projevu ani názoru nikomu nebereme, jde o to, jakým způsobem dotyčný svůj názor vyjádří.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já v tomto případě mluvil hlavně o Fulnekovi, tedy právě o názorech. Forehandovi jsem opakovaně vyčinil za jeho osobní výpady.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
my jsme tenisový portál, teď se samozřejmě i do tenisu přimíchala válka, ale jinak tu politickou diskusi určitě nechceme. takže to teď více hlídáme, jestli je to alespoň částečně k tématu, pokud ne a opakuje se to často, pak se to snažíme řešit.
Reagovat
annah
Mám dojem, že to řekl Voltaire. Opravdu ale myslel názory, nikoliv nechutnosti a záměrné vyvolávání nenávisti.
(A takovému gaunerovi, jako je Pitomio, by měli zakázat i vycházet z domu, zrušit mu přístup na internet a sebrat telefon)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tady se přesně dostáváme k tomu jestli chceme plnohodnotnou demokracii nebo ne.
Reagovat
Ondra979
hele tohle by me zajimalo - ty jsi udajne politolog, ale oni vas tam neucili ani zaklady z prava?? protoze bud neucili, coz je divne, nebo jsi to musel nejak sidit, protoze jinak to neni mozne..tvoje predstava demokracie se spise blizi anarchii a nikde to takhle nefunguje, aspon v nasem civilizacnim okruhu
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, moje představa demokracie je co nejširší možná svoboda projevu. Ty s ní máš očividně problém. Už jsme se o tom bavili, kdyby to možná bylo jen na tobě, tak bys např.u nás zakázal skoro všechny v tuto chvíli opoziční strany, SPD počínaje, ANO konče. Zůstaly by jen strany, které jsou teď u moci. Sorry, já takovou demokracii opravdu nechci a nechci se takového stavu dožít, že lidem, politikům, ač s nimi nemusím souhlasit, bude hrozit zákaz nebo hůře basa za to, že sdělí veřejně svůj názor. Pak si skutečně nehrajme na demokracii, ať se řekne demokracie být v plném znění nemůže, názory se rozdělují na povolené a nepovolené, za nepovolené hrozí kriminál jako před rokem 89. Já v takovém světě žít nechci. A nemysli si, ony se tyhle zákazy nebo pokusy o ně nakonec obrátí proti těm, kteří s nimi přicházejí. Pak ale už bude pozdě, když kvůli těmhle ostrakizacím ovládnout svět Trumpové, Le Penky, Salviniové a Okamurové.
Reagovat
Ondra979
nic jsi nepochopil a nepodsouvej mi, co jsem nikdy nerekl, to za prve. proste tvoje predstava demokracie je o dost jina, nez jakou ji realne mame a zatim to +- funguje, o to jde. vubec nevis, ze existuji taky nejaka prava na ochranu osobnosti, nehlede na to, ze podpora totalnitnich rezimu je nelegalni i dnes, a porad mame demokracii. s SPD sice problem mam, ale zakon o cinnosti politickych stran je dost benevolentni, ten bych rozhodne zprisnil, ale zatim se tak nestalo. o zakazu ANO nebo necem podobnem jsem nikdy nemluvil, to je uplna blbost..
Reagovat
Rafaeoli25
No vidíš, ty máš vyhraněný postoj, nelíbí se ti současný zákon o politických stranách. Kdyby to bylo na tobě, SPD by zřejmě měla ban a nemohla by existovat. No já jsem naopak pro velkou benevolenci, o maximální svobodu projevu a názorů, to pokládám za základ demokracie a svobody. Jakékoli jejich osekávání je špatnou cestou. Přesvědčit, že některé názory jsou špatné a jiné dobré, od toho tu máme svobodné volby, v demokratické soutěži nechť se rozhodne. Pokud někdy bude chtít většina lidí vládu SPD, nebude se mi to líbit, ale akceptuji vůli většiny. Vždy jsem byl a zůstanu demokratem do morku kostí.
Reagovat
Ondra979
nemohla by pak existovat tak, jak funguje dnes, oni by se zase nejak prizpusobili, ale aspon by museli byt transparentnejsi..jsou to proste komercni rasisti a luza, ale pokud splnuji zakony, tak at funguji, to mi nevadi. a zase jsme u vecneho sporu, co je a co neni nazor, ty zijes v naivni predstave, ze vsechno je nazor, ale tak to neni, to si zkus srovnat. SPD funguje na polopravdach az lzich, je to prokazatetelne a delaji to porad..to mi vadi, ale dokud je to legalni, tak se at to delaji, pokud ne, tak at se to odstiha a potresta. a vubec - mas asi problem s nasi ustavou - tam se jasne pise, ze svobodu slova a projevu lze omezit, to ti asi uplne uniklo. vic uz s tebou debatovat nebudu, nema to zadny smysl
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak já mám například vyhraněný postoj vůči kapitalismu, chci jeho zásadní změnu, no a přijde takový blixa a řekne mi, že jsem bolševický šmejd. Mnozí by mě za můj postoj nejlépe žalovali. I tento postoj je totiž pro mnohé tabu, postoj, proti němuž se vymezují neb kapitalismus považuji za něco nedotknutelného a marxisty nenávidí. Kde je ta hranice?
Reagovat
Ondra979
tak to je prave to kde se urcite neshodneme, nekde ta hranice byt prece musi, prece nelze tolerovat propagaci nacismu, za me i komunismu jako zlocnne ideologie, soucasneho agresivniho ruska ddto, nebo vyzvy k fyzicke likvidaci kohokoli apodobne, to je obecne trestne, obycejne lez, ktera neni spolecnesky nebezpecne trestna neni a to je ok, ale vse tolerovat nelze, to bychom dopadli brzy spatne a mozna uz se tam nenapadne ritime...
Reagovat
Rafaeoli25
Hm jenže právě tyhle zákazy a pokusy osekat demokracii se obrátí nakonec proti demokracii samotné a špatně to dopadne.
Reagovat
Ondra979
to jsi vubec nepochopil a asi to nikdy nepochopis, svoboda projevu ma i v demokracii sve limity, to ti rekne kazdy pravnik, jde jen o to, kde je ta hranice, to je k diskuzi a je to zajimave tema, ale rozhodne nemas pravdu..dovzdelej se
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já se ale orientuji dle práva a dle práva např.ten Okamura a SPD nebo KSČM zákony nijak neporušují tím, co hlásají, nebyly zakázány. Z tohoto pohledu je tedy musíš považovat za subjekty demokratické, pohybující se v mantinelech zákona. Nebo myslíš, že ne? Nesouhlasím s SPD ve většině věcí ani já, ale považuji za správné to, že může existovat a stejně jako právníci nepokládám to, co dělají, za nelegální a nedemokratické. Ty ano?
Reagovat
Ondra979
moje posledni reakce - to, ze nejaky subjekt formalne splnuje zakon, vubec to totiz neznamena ,ze je demokraticky a ze jsou tam demokrate ve smyslu hodnotovem, tj, respektu k mensinam, ze by nezneuzivali moc pokud by se k ni dostali atd.. coz na SPD nebo KSCM sedi jak pr. na hrnec..to jsou vylozene antidemokrate, a na demokracii dokazi skkvele parazitovat a v krizi ji pripadne i zadusit, coz uz nam komousi predvedli v plne parade..
Reagovat
Rafaeoli25
No na demokracii parazituje kdekdo, když jsme u toho. Specielně u nás je to pro tak 90% politiků minimálně čistě jen výtah k moci, vlivu a penězům, o žádné ideje nejde. Jde jen o to parazitovat na veřejných financích a mít na nich profit, jedno jestli jde o Okamuru, Babiše, ODS, ČSSD, lidovce nebo TOPku, v tom jsou naprosto stejní, jen sosat.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
turista
Hmm. V demokracii nelze někoho nepustit na internet, když ho má zaplacený. Představy nicku Ondra79 a Annah v této diskusi se mi nelíbí ani za mák.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
To je prostě demokracie jen vodsaď až pocaď smile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
annah
Však jsem to taky myslela v nadsazce. V té bych tomu blaznovi přidělila i asistenta psychologa na hlavu.
Dnes už snad z Pitomia nový Hitler být nemůže, ale kdyby se mu dala větší příležitost, tak kdoví... Možná bychom se nestačili divit.
Reagovat
annah
Hitler byl zkraje taky jen k smíchu, a kam to chlapec nakonec dotáhl...
Reagovat
Ondra979
jj, putler v podstate taky..
Reagovat
Rafaeoli25
No nového Hitlera nebo nějakého auroritáře mohou vytvořit sami politici, pakliže se např.nebudou starat o to, aby nezesilovaly ekonomické a sociální problémy ve společnosti. Nechají-li tomu volný spád, tak se když se zaměříme na situaci u nás, za tři roky vrátí k moci Babiš (pokud nebude už na Hradě), v záloze pak bude sílící Okamura. Současná naše vláda nedělá prakticky nic, to má společné s tou slovenskou, říká lidi poraďte si jak umíte. Je to velmi krátkozraký a nebezpečný přístup, kterým jen stavi dálnicí k vítězství autoritářským stranám a politikům. Lhostejnost k ničemu dobrému nevede.
Reagovat
Rafaeoli25
A ve lhostejnosti a asociálnosti česká pravice bohužel vyniká.
Reagovat
Ondra979
o tom to ale vubec neni, jde o to, nest si za svoje jednani dusledky, internet je verejny prostor a doby, kdy se na nem mohlo uplne vse jsou doufam pryc a bude se to snad i zpristnovat,pokud se nekdo dopousti trestne cinnosti, tak by mel byt potrestan a je jedno, jestli je to na internetu nebo jinde..ale posoudit to musi policie, statni zastupitelstvi a soudy dle platne legislativy a pripadne potrestat pachatele je veci pouze nezavisle justice, takto to funguje, neni to dokonale ale kazdy ma moznost obhajoby u pripadneho soudu, o trestu nerozhoduje zadny bolsevicky prokurator jako kdysi za totace..tak si to trochu srovnej jestli jsi toho schopen
Reagovat
Ondra979
a ohledne diskuze tady na TP jsou nejaka pravidla, pokud je nekdo soustavne porusuje ,tak je vysostne pravo provozovatele se s nim rozloucit, blbe je, kdyz se uplatnuje dvoji metr, to pak nevypada dobre
Reagovat
turista
Tady je to o tom jak to vyhodnotí pan Jirásek. Jeho rozhodnutí plně respektuji i když mi Forehand tady bude chybět z důvodů toho, že měl taky smysl pro legraci. Na to jak tady kdysi doporučil někomu Bangkok nikdy nezapomenu. To bylo vtipné. Snažím se tady nikoho neurážet, protože to není můj styl. Pouze někdy neunáším Novakovy hatery a jejich hlášky. Ale TP a internet jako celek je velký rozdíl. Pokud ale někdo na sociálních sítích vyzývá k násilí a zabíjení druhých, k rasismu, zneužívá děti tak se to trestat musí a má.
Reagovat
Rafaeoli25
Samozřejmě, hrubé dá se říct i bezdůvodné urážení a jen touha ostře provokovat by se asi nějak řešit měla, i když za mě já to neřeším, jak už jsem napsal, i když mě tu někteří titulovali sviní a dalšími výrazy, které do slušné diskuse nepatří, tak kvůli tomu nebrečím a nenapadlo by mě požadovat nějaké banování, je to spíš vizitka dotyčných. Co je nebezpečné jsou zákazy nebo dokonce i tresty za názory, ať už jsou jakékoli. Tam kde začíná trestání za názory, končí plnohodnotná demokracie. Je tedy třeba se v takových chvílích mít vždy na pozoru a zvednout výstražně prst vzhůru. Kvituji tedy, že se třeba zde za i jasně řečené kontroverzní názory nebanuje, postih hrozí jen nebo hlavně za vulgární, urážlivou komunikaci. Za to dávám tenisportálu palec nahoru, tak to má být, hlavně netrestat postoje, nerozdělovat názory na správné a nesprávné smile
Reagovat
paddy
možná byste měli začít dávat ban i za s tenisem nesouvisející témata, např. politiku, někdy vč. popírání genocidy

kvůli podobným balastům tady odešlo už docela dost lidí
a časem tady zbydou jen úplní magoři smile
Reagovat
EllNino
Presne .. proc ne fulneka, kdyz Forehanda?
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas. Já jsem ale obecně proti zákazům, banům, jsem pro maximální svobodu projevu a názorů. Je fakt, že na portálu tenisu by politické debaty dominovat neměly, někdo fakt nepíše o ničem jiném.
Reagovat
Patik
Vieš čo sa deje na internete keď dáš niekomu maximálnu slobodu prejavu.. Ľudia vedia vyprodukovať neuveriteľne zlo a nenávisť voči ľuďom ktori majú iný názor než je ten ich.
Reagovat
Rafaeoli25
Ano, třeba takový rasismus tu jen kvete, bohužel. Za ten ale tresty v podstatě nehrozí. Naopak, kopnout si do do roma nebo černocha a jiných je vlastně běžně povolenou věci, nad níž se mávne rukou. Zvláštní dvojí přístup..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
neboj, ten byl také upozorněn, bylo jich víc, zatím jsem ale nezaregistroval, že by vyloženě rozjížděl nějaké diskuse mimo tenis on sám nebo mimo témata související s válkou (například ban RUS BLR ve Wimbledonu).
Reagovat
Ondra979
ano, pokud musel forehand, tak fulnek uz mel jit tak 1000x..no svet neni uplne spravedlivy, ale tohle by se resit urcite dalo a melo
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň ale ban bychom v tom případě měli dostat všichni, kdo se o politice bavíme více - jak Fulnek, tak ty, tak já a mnozí další.
Reagovat
Nola
jj, len ta poliika ma momentalne dost velky presah v sporte, trebars Wimbledon a na zaciatku roku AO....
Reagovat
Ondra979
mozna jo, ale melo by jit aspon trochu taky o obsah, co on tu plodi to neni zadna seriozni diskuze ale totalni nesmysly co mu chodi retezaky nebo co si precte na aeronetech a podobnych...to je prece rozdil nez normalne debatovat
Reagovat
Rafaeoli25
No ale ty máš taky zcela vyhraněné názory, tohle je nebezpečný, selektovat co se smí říct a co ne. Já s ním taky často nesouhlasím, ale vnímám, že má právo říkat, co říká.
Reagovat
Ondra979
mozna mam, ale tady rozlisuj - fulnek tady otevrene podporuje putina a jeho valecne zlociny, ja jsem zasadne proti a jsem samozrejme 100pro na strane branici se ukrajiny, a ano jsem tedy vyhraneny, ale myslim, ze je v tom dost zasadni rozdil..jestli je to pro tebe to same, tak k tomu uz nemam co dodat
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, já s Fulnekem taky nesouhlasím, nechci mu ale brát právo vyjádřovat svobodně svůj názor. Má na něj právo. Stejně jako Stan Borovitz a další tady i jinde. Mají jít do vězení za to, že ho majíba sdělují ho veřejně?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Fulnek byl upozorněn, klidně mi podněty posílejte do SZ, ulehčíte mi tím práci. pokud poruší, na čem jsme se domluvili, pak ho dostane.
Reagovat
Rafaeoli25
Já tedy určitě nikoho udávat za cokoli nebudu, i když s ním nebudu tisíckrát souhlasit a i když mě tisíckrát urazí..to považuji za ještě zrůdnější než nějaké názory vůbec mít..smile
Reagovat
EllNino
Fulnek je tu porusil tolikrat, ze nechapu, ze ho jeste nema, trochu pokrytectvi, kdyz Forehanda ano, tak Fulneka uz roky predtim
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Pe3k
No fullnek je neustále off topic, neustále politika nebo jak to nazvat, ale forehand zase byl sprostý až bezohledně hnusný k mnohým. Zajímalo by mě, kdo ho nabonzoval.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Za co dostal zákaz? Nezaregistroval jsem nic, v čem by kdy překročil nějaké meze..
Reagovat
Patik
teda mňa sa snažil uraziť dosť často..a to som na neho ani nereagoval.
Reagovat
Rafaeoli25
Jo, vím, že byl někdy trochu víc za lajnou. Osobně to taky nemám rád, to víš dobře. Ale zase tak bych to nehrotil. Do mě se tu pustilo už víc lidí, ale nezblázním se z toho, když, tak jim to vracím.
Reagovat
Patik
vrátane mňa začo sa ti tak nejak aj úprimne ospravedlňujem..neber to ale osobne je to skôr v rámci vypjatých emócii fanúšikov počas turnaja..inak to neni nič osobné..nikdy som s nikým nemal osobne problém ani mať nebudem..
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
George_Renel
Nás starší urážel pravidelně a nechutně. Mně jeho senilové, geronti a podobně neschází.
Reagovat
Rafaeoli25
Vím, jak už jsem psal, šel někdy dost daleko. Jeho komentáře o tenisu ale velkou hodnotu měly, v tomto ohledu tu chybí.
Reagovat
BobSaint-Clair
Gratulka Nolemu, ale FO myslím vyhraje Nadal, on se dá dohromady a všem to tam ukáže smile
Reagovat
turista
To ale bude muset Novaka v Paříži porazit čemuž nevěřím. Pokud na Noldu nenarazí a Nole vyhučí s někým jiným pak může Nadal vyhrát RG.
Reagovat
Rafaeoli25
Já Nadalovi taky stále věřím, i kdyby se utkal s Noldou. Uvidíme.
Reagovat
Nola
tak Novak to nakoniec dal, inak d Artagnan mal velmi pekny prihovor smerom k Nolemu, aroganterer jeden :DDD
Reagovat
Fandina
Nole je z5. Na FO i Wimbl vidím hlavně jeho, coby favorita.
Reagovat
annah
Tak tak. Je opět ve formě. Tsip neměl šanci.
Reagovat
turista
Je to tam! Hurá! Novaku obrovská gratulace!
Reagovat
steve79
Ze bude Djokovic v takovem modu pred French Open nikdo necekal. Za me hlavni favorit a podle me vyrovna Rafu v poctu Grandslamech. Alcaraz nebo Tsipsipas ho muzou potrapit, ale ne porazit na tri vitezne sety.
Reagovat
paddy
zapomněl jsi na důležitou věc

Djokovič tříseťáky fyzicky nevydrží (záhadná nemoc)
Reagovat
Patik
to už myslím si že doriešil..ak nie tak dorieši.
Reagovat
paddy
asi ano
když dokáže myšlenkou vyčistit toxickou vodu, pak dokáže vyléčit i všechny nemoci smile
Reagovat
Marduch
Slovy Dr. Emota: "Když si uvědomíme co dělají myšlenky s vodou, měli bychom se začít ptát co dělají myšlenky s člověkem, jenž se skládá z větší poloviny právě z vody."
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
NoletheBest
Velká gratulace Novakovi za 38. vítězný Masterssmile Hraje teď opravdu výborně. Jak skvěle trefoval sweet spot na římské antuce, to se málokdy vidí. Novak by tam Alcaraze stopro porazil.smile
Reagovat
Rafaeoli25
To nemůžeš vědět, když se neutkali.
Reagovat
NoletheBest
Tvl, proč to píšeš? No samozřejmě, že to nemůžu vědět, ale oko vidí a mozek myslí. Hrál si někdy tenis? Víš jaký je rozdíl hrát doma před plným kotlem, kde tě lajnoví tlačí a fandí ti 90% lidí a jsi na vítězné vlně...? Novak hrál v Římě v daleko lepší formě a Tsipa by porazil nebýt většiny řeckých fanoušků 6:0 a ve druhém by to mělo být tak "6:3". Alcaraz porazil Tsipa v Barceloně 64 57 62. Hele, toto byl můj poslední komentář k tvým deb.ilnim poznámkám.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tím, že to nemůžeš vědět bylo dobré skončitsmile
Reagovat
Pe3k
On je ve psaní zbytečných komentářů jasná jednička smile
Reagovat
BobSaint-Clair
Je v pohodě, souhlasím s ním v 90% toho, co píše. Netuším, s čím máš problém.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Novak si tímhle titulem myslím zajistil, že v race to most titles of Serie Masters 1000 bude triumfovat, tohle už Nadal stěží dožene. Gratulace.
Reagovat
SwissMaestro
Pokud bude umozneno Novakovi hrat v Americe.....jeste prida hodne titulu....
Reagovat
Krisboy
Twle, ty budeš brečet a fňukat do konce života? Prostě se s tou Nadalovou jednadvacítkou smiř a uleví se tí...ta frustrace a zmařený sny je cítít s každého tvého komentáře smile
Reagovat
SwissMaestro
Nějak moc mě hltáš :-) Raději se nauč porozumět textu....nejde ti to, zle ti to nejde :-) Hezký den :-)
Reagovat
Patik
myslím si že aj na antuke nejaké to Masters ešte uhrá..
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Djoker, Alcaraz a Nadal tři vyrovnaní favorité FO. Bude to moc zajímavé.
Reagovat
paddy
teď se v kurzech srovnali, ale Alcaraz z nich má nejmenší šanci, je to prostě GS

letos bude nejvyrovnanější turnaj za posledních 15 let
TOP 8 jako hlavní favorit a těm hlavním třem nevěřím smile

Djokovic N. 2.8
Nadal R. 2.9
Alcaraz C. 3
Tsitsipas S. 7
Zverev A. 16
Ruud C. 24
Medvedev D. 25
Rublev A. 30
Sinner J. 30
Berrettini M. 32 rychle vsaďte, než to Fortuna stáhne smile
Reagovat
Ondra979
to jsou ofiko kurty? checknu to, ale ten Rafa nevim, jakoby predpokladali, ze bude zdravotne naprosto ok coz zatim nevime..s Alcarazem se musi pocitat, ale na vyhru to jeste asi nebude, rad bych se spletl.
Reagovat
Patik
Nie niesú vyrovnaní favoriti..teda Alcaraz má formu a aj hru nato aby vyhral..Nadal tam je favorit lebo jeho povesť a výsledky ten tam bude favorit aj po ukončení kariéry..a Djokovič to isté ale vec sa má tak že pre Alcaraza je veľkou neznámou finále grandslamu a Nadal bude rád keď uhrá pár kôl..takže jednoznačne Djokovič najväčší favorit..potom Nadal potom Tsitsipas a potom Alcaraz.
Reagovat
BobSaint-Clair
Ale nebude rád, on to tam Nadal zase vyhraje, však uvidíš.
Reagovat
Patik
stať sa môže čokoľvek možno to nevyhrá ani jeden z nich mieril som však nato že Nadal je zdravotne indisponovaný tým pádom ho nemôžeme tak nejak porovnávať že má rovnaké šance ako zdravý Djokovič.
Reagovat
Rafaeoli25
U Nadala to bude jen o tom, jestli bude noha bolet nebo ne. Když ne, tak je pořád číslo jedna na titul.
Reagovat
Patik
lenže aj keď ho tá noha bolieť nebude tak Djokovič v prípadnom stretnutí zariadi aby ho bolela..Djokovič má navrch..a budúcu sezónu ak sa Novak nezraní bude mať navrch ešte viac.
Reagovat
Rafaeoli25
Podívej, i když se bude hrát třeba i pět hodin, tak půjde jen o to, jestli se ta bolest pokud tedy ustane, vrátí nebo ne. Nemusí, na AO a pak i na dalších turnajích to bylo v pohodě, i když šel až za hranici. To se vše uvidí. Každopádně antuka je těžký povrch, když člověk není stopro fit, souhlas, možná pro něj pro poslední roky bude opravdu lepší povrch hard. Uvidíme.
Reagovat
Rafaeoli25
Tsip svou psychickou výbavou na Big3 a ani Alcaraze nemá a nikdy mít nebude. GS vyhraje jen pokud dostane šanci a bude mít schůdný los. Asi se mu to v budoucnu povede, ale bude jen paběrkovat, stejně tak Zverev.
Reagovat
Patik
už daj pokoj s Alcarazom..Tsitsipas je ďaleko väčším hráčom s lepšími výsledkami.
Reagovat
Rafaeoli25
Vážně? On měl ve věku Alcaraze Tsip takové výsledky?
Reagovat
Orgasmator
Ano velice ponížen a ještě si dal jako bonus italštinu v pozápasovém rozhovoru...smile
Reagovat
Mayo
Djokovic je spat vo vrcholnej forme. Neviem si predstaviť kto by ho mohol ohroziť na French open.
Reagovat
Marduch
Neztratí fiftyn do konce sezony to už známe smile
Reagovat
Krisboy
Maya neber vážně, ten neviděl ani loptičku smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Hrál velmi dobře, FO je ale otevřené.
Reagovat
Patik
Stefanos vyzerá akoby do rána flámoval.. Bez energie neodhodlane..Djokovic naopak vyzerá ze ďalšie finále už nehodlá prehrať..
Reagovat
paddy
skvěle si zatommroval smile smile
Reagovat
Patik
Pozrime že zápletka.. Diváci brejkli Djokovica..neviem teraz ci Tsitsipasovi fandia len preto ze nemajú radi Djokovica alebo stále nevedia co dokazuje Cheatsipas..
Reagovat
paddy
vypadá to, že Djokovič odjede ponížený i z jeho oblíbeného Říma

diváci mají těžké dilema
říkají si, babo raď, komu z těch dvou podvodníků máme fandit?
Reagovat
Patik
No jo.. Tsitsipas ho ponizil hlavne v prvom sete..
Reagovat
Krisboy
Stefan vypadal jako po flámu i včera s Šášou. Hrál hrozně pasivně, prostě ho upinkal. Dnes nevím, teď jsem přišel a vidím prvních pár loptiček.
Reagovat
Patik
nebolo to ono nebol vo svojom móde..v druhom sete chytil druhý dych ale nie na dlho..škoda..
Reagovat
Krisboy
To teda nebyl. V tom tiebreaku nějaký náznaky aktivity a agresivity byly, ale Ježíš byl připraven. Takže Stefanosi - zpátky na tréninkový kurt a trpělivě čekat, až Big3 skončí. Snad se dočkáš a neskončíš kariéru dřív než oni smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měl by taťkovi koupit dlouhou dovolenou někde hodně daleko od kurtůsmilesmile
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
Krisboy
Kdo by mu pak nosil boty a zavazoval tkaničky?smile
Reagovat
Marduch
Libovka. Cenný titul, důležitý pro sebevědomí a naléhavě potřebné body. A teď pro obhajobu do Alcatrazu! smile
Reagovat
Orgasmator
Velmi ponížen a ještě si dal bonus - italštinu v pozápasovém rozhovoru...smile
Reagovat
paddy
start do zápasu (a na podání)
0:6 resp. 1:9 na míče

asi je pořád myšlenkami na hajzlu RG21 smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=vcOqV65R4UI
Reagovat
paddy
Tsitsipas vybouchl už 4. set v řadě - opět bez jediného BB
smile
Reagovat
svetova.dvojka
Fandím Stefanosovi, je to nejen skvělý tenista ale hlavně člověk, který ví co se sluší a patří, podpořil hnutí Black lives matter , podpořil všechny utlačované a diskriminované lidi na tomto světě, je proti rasismu a diskriminaci a váží si lidských práv jako největší a nejvyšší hodnoty kterou kdy člověk vybudoval.
Takovíto Tsisipasové jsou potřeba jako víno.
A každé porážka té srbské ... potěší.smile
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile pěkný trolling.
Reagovat
Pe3k
on to myslí vážně...
Reagovat
Fransoas
Výsledek je pro Tunisanku docela krutý.Obě dámy ale zahrály neskutečný výměny,ale Iga byla o něco lepší.Titul je ve správných rukách - gratulace.Je velkým aspirantem na titul na RG.
Reagovat
Mony
Tak to bezvládí zase netrvalo tak dlouho Doufám že Královnu brzy vyzve aspoň Krejča
Reagovat
smazaný uživatel
Bezkonkurenční :-)

První obhájený titul.smile

Série Igy určitě skončí, možná na gs. Ale na kterém?smile
Reagovat
com
v dalsim zapase pude smilesmile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
annah
Teda to bylo něco tenhle game na 5:2 pro Igu. Úžasné výměny!!! Pekelné drama! Nádhera, jak to Iga ze snad 0:40 vybojovala!
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
Elip13
Elina a Gael čekají dceru :-). Má se narodit v říjnu:) .
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Líbí se mi šaty, co má Iga, k ní a tenisu se taknějak hodísmile
Reagovat
com
na modni policii tady mame Fandinu smilesmile
Reagovat
annah
Žabka má taky pěkné hadry. V mých očích mají obě na sobě nejhezčí barvu - různé odstíny modré.smile
Reagovat
Mony
Spíš k té válce na Ukrajinesmile
Reagovat
paddy
Chybí už jen jediný vyhraný zápas, aby se mohlo naplnit proroctví, že vítězná série Swiatek skončí na GS smile

Mužské finále by mělo být vyrovnané a otestuje Djokoviče v zápase se silným soupeřem. Kurz téměř 3 na Tsitsipase se vyplatí dát, jeho šance jsou určitě vyšší než 35%. Tsi letos nemá super formu, ale Djo ji také nemá. Finále je proto otevřené jako vrata od chlíva.

Uvidíme, zda bude chtít Tsitsipas plýtvat vyhraným finále dnes, nebo si ho nechá až na RG. smile
Reagovat
com
v prvnim kole na FO ji vyklepne nejakej LL smilesmile
Reagovat
turista
Výhra Swiatekove je pravděpodobná. V mužském finále nevím. Výhra Novaka by byla dobrá. Bylo by pro něj kruté odejít z druhého finále za sebou s nepořízenou. U Nadala v posledních 5 letech platí, že finále rovná se titul. U Djokoviče bohužel ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Swiatek a Dzabur jsou letos teď obě ve skvělé formě, může to být výborné finále. U mužů nečekám, že by Tsipa osvítilo a zahrál mimořádně, Djoker asi titul vyhraje.
Reagovat
turista
Kéž by tomu tak bylo a Novak dnes vyhrál.
Reagovat
Rafaeoli25
Tsip letos nehraje nijak úchvatně a když v cestě nestojí Nadal a Alcaraz, má to skoro jisté.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist