Allertová přežila tři mečboly a letos poprvé vyhrála. Po rychlém přesunu uspěla i Martincová

28. 1. 2017, 22:53
Aktuality 10
WTA PETROHRAD - Dvě české tenistky dnes vstoupily do kvalifikace turnaje WTA Premier v Petrohradu a obě zůstaly ve hře. Denisa Allertová sice byla ve svém čtvrtém letošním zápase jediný míček od čtvrté porážky, ale mečboly odvrátila a připsala si první výhru v sezoně. Postoupila i Tereza Martincová, která ještě včera hrála na podniku ITF ve Francii.
Denisa Allertová

Denisa Allertová neprožívá povedený vstup do sezony. V prvních třech zápasech proti Šafářové, Witthöftové a Cibulkové nezískala ani set a dohromady uhrála jen třináct gamů. 

Dobře to s třiadvacetiletou Češkou nevypadalo ani dnes v úvodním kole kvalifikace v Petrohradu. Allertová prohrávala s až 328. hráčkou světa Tenou Lukašovou po sérii osmi ztracených fiftýnů 2-6, 4-5 a 0-40 a čelila třem mečbolům, z kritické situace se však dokázala dostat a vynutila si třetí set.

Ani v něm to Allertová neměla snadné, opět však dokázala nepříznivý vývoj zvrátit, když dvakrát dotáhla manko dvou gamů. Za stavu 3-5 byla dvakrát dva míčky od porážky, ale k dalším mečbolům už o dva roky mladšího Chorvatku nepustila a zvítězila 2-6 7-6 7-5.

Druhou soupeřkou Allertové v tříkolové kvalifikaci bude Švýcarka Stefanie Vögeleová, s níž se dosud neutkala.

Večer v Petrohradu uspěla i Tereza Martincová, byť měla za sebou náročnou cestu z turnaje ITF ve francouzském Andrezieux.

"Za 15 minut vyrazím na vlakové nádraží a pojedu do Lyonu," napsala Martincová včera z Francie kolem 15. hodiny svým fanouškům na facebooku krátce po čtvrtfinálové porážce se Srbkou Jorovičovou.

"V Lyonu přestoupím a hurá do Paříže. Tam přijedu okolo 19:30, když se vše stihne... Z Paříže mi zítra v 9:20 letí letadlo do Ruska. Vstávat budu okolo 6 hodiny ráno... Do Petrogradu přiletím okolo 14:40 místního času. Naštěstí mám hrát až 6. rundu, ale pochybuju, že se předtím dostanu na hotel. Takže rovnou z letiště alou na kurt, převlíct a na zápas," vylíčila Martincová svůj rychlý přesun z turnaje na turnaj.

WTA PREMIER PETROHRAD
los dvouhry

A pouze na otočku do Ruska nedorazila. Navzdory únavě z cestování si dnes poradila s domácí šestnáctiletou nadějí Olesjou Pervušinovou, jež byla loni juniorskou světovou jedničkou. Talentovanou Rusku porazila bez velkých potíží 6-2 6-4.

Ve druhém kole se dvaadvacetiletá Češka utká s o rok mladší Belgičankou Elisou Mertensovou, která před dvěma týdny v Hobartu získala svůj první titul na okruhu WTA.

Turnaje WTA Premier v Petrohradu se zúčastní tři hráčky Top 10 Simona Halepová, Dominika Cibulková a Světlana Kuzněcovová. V pavouku je rovněž finalistka Australian Open Venus Williamsová.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 776.000 dolarů
sobotní výsledky (28. 01. 2017)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Allertová (ČR) - Lukašová (Chorv.) 2-6 7-6(1) 7-5
Martincová (ČR) - Pervušinová (Rus.) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Alexandria
T.Marincova v hale St.Petersburg hra 3.set vs E.Mertens,
Reagovat
Alexandria
Skoda,ze Denisa Allertova nepostupila((:-
Reagovat
VlS
9 dvojchyb, esa žádná, takhle to nepůjde
Reagovat
Frick
Jesulda bude hrát 100k v Midlandu, Štefková (nasazená) s Bouzkovou 60k v Austrálii, Smitková (nasazená) a Vondroušová (kvalda, zatím vyhrála 1. kolo) 25k v Grenoblu...

Muchovka zatím dříme spánkem zimním....
Reagovat
tommr
ITF 60 je nějaká nová kategorie? Jak je to bodovaný?
Reagovat
blixa
V sezóně 2017 došlo ke změně některých kategorií a turnaje začaly být hrány s celkovou dotací 15, 25, 60, 80 a 100 000 dolarů.
Bodovaný je to 100, 60, 36, 18 ....
Reagovat
tommr
díky za info. Tohle mi nějak uteklo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Snad se chytne, 328. hráčky by měla smést
Reagovat
horska.kraslice
Teda Deniso :-) Přeji ti, ať to znamená definitivní otočku a teď schůdek po schůdku nahoru zpět na tvůj obvyklý level.
Teda Terezo :-) Tak se dobře ubytuj a zítra hurá na další výhry.
Reagovat
Frick
No ale tý Metensový se celkem bojim jako.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist