Allertová v Hobartu nestačila na Cornetovou

10. 1. 2016, 07:04
Aktuality 3
WTA HOBART - Denisa Allertová svůj první zápas sezony prohrála. V Hobartu dvaadvacetiletá Češka nestačila na sedmou nasazenou Francouzku Alizé Cornetovou, které podlehla 4-6 5-7. Před Australian Open tak odehrála pouze jeden zápas.
Denisa Allertová

Denisa Allertová dnes vstoupila do sezony poprvé zápasem v hlavní soutěži turnaje WTA. V Hobartu, kde si zahrála už loni v kvalifikaci, ale nedokázala překvapit proti nasazené sedmičce Alizé Cornetové a z generálky na Australian Open rychle vypadla.

Nicméně 62. hráčka světa Allertová odehrála proti o 19 příček lépe postavené Francouzce poměrně vyrovnaný zápas. V jeho úvodu se dostala do vedení 3-1, ale pak třikrát neudržela podání a dějství ztratila.

V druhé sadě se na servisu trápila dál. Prohrávala už 0-3 a byla dva brejky dole, přesto se ze ztráty 8 z posledních 9 gamů vzpamatovala a vrátila se do hry. Vyrovnala na 5-5, jenže další dvě hry zase patřily Francouzce, která tak zvítězila 6-4 7-5.

Pětadvacetiletá Cornetová o tři roky mladší Češce oplatila porážku z loňského antukového turnaje v Praze a ve vzájemné bilanci se znovu ujala vedení 2-1. Poprvé ji zdolala před rokem ve 2. kole Australian Open.

Na tasmánském ostrově se letos představí ještě šestá nasazená Barbora Strýcová, kterou čeká první kolo proti Johanně Larssonové ze Švédska až v pondělí. Na vítězku už čeká Ruska Margarita Gasparjanová.

Obhájkyní titulu je Britka Heather Watsonová, nasazená jednička Sloane Stephensová se z turnaje kvůli nemoci odhlásila.

Nejvýše nasazenou hráčkou tak zůstala Italka Camila Giorgiová, jež dnes odstartovala výhrou nad domácí nadějí Maddsion Inglisovou. Ještě pár dní sedmnáctiletou Australanku, jež si v prosincovém playoff vybojovala divokou kartu na Australian Open, zdolala 6-4 1-6 6-1.

• WTA INTERNATIONAL HOBART •
Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 01. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Cornetová (7-Fr.) - Allertová (ČR) 6-4 7-5
Giorgiová (2-It.) - Dijasová (Kaz.) 6-4 1-6 6-1
Van Uytvancková (8-Belg.) - Witthöftová (Něm.) 6-2 7-6(5)
Gasparjanová (Rus.) - Inglisová (Austr.) 6-4 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
L. Kičenoková/N. Kičenoková (3-Ukr.) - Koukalová/Schuursová (ČR/Niz.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
je opět hrozně matoucí paskvil, přitom v tabulce jsou výsledky zápasů správně. S Maddie Inglis hrála Margarita Gasparyan, Giorgi porazila ve svém utkání Zarinu Diyas.

Zajímavostí v Hobartu je účast Heather Watson s Johannou Konta ve čtyřhře, které tak zřejmě chtějí ladit spolupráci s výhledem k Riu. S Laurou už to Heather na 99% neklapne a tak jí nezbývá než zkusit něco jiného. Měly by spolu hrát i v Melbourne.
Reagovat
Frick
Šnůra pěti ztracených servisů Denisu zlomila. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Divím se ,že Denisa dává do programu tak málo turnajů.Vžyť před AO je to vždy nabité a s prohrou v 1. kole se musí počítat
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist