Allertová v Praze porazila Zaryckou a postoupila do finále

27. 7. 2019, 13:34
Aktuality 8
ITF PRAHA - Denisa Allertová si šest dní před svatbou zahraje finále na domácím antukovém turnaji ITF na pražské Štvanici. V boji o něj si poradila s krajankou Anastasií Zaryckou a jediná výhra ji dělí od ukončení více než dvouletého čekání na titul. O ten svede souboj s Němkou Tamarou Korpatschovou.
Denisa Allertová (© pragueopen.org)

Šestadvacetiletá Denisa Allertová se má za týden (v sobotu 3. srpna) vdát za tenisového kolegu Jana Šátrala, šest dní předtím si ale ještě zahraje finále na antuce na pražské Štvanici, kde ve čtyřech zápasech neztratila ani set.

Česká tenistka si postupně poradila s Belgičankou Zimmermanovou, Francouzkou Cakarevicovou, Paraguaykou Cepedeovou a v dnešním semifinále porazila 6-4 6-1 méně zkušenější krajanku s ukrajinskými kořeny Anastasii Zaryckou.

Bývalá 55. hráčka světa Allertová se na začátku letošní sezony vrátila na kurty po půlroční pauze, kterou si dala kvůli problémům se zády. Loni tak finalistka z roku 2015 na Štvanici nemohla obhajovat semifinále z roku 2017.

Letos se však Allertová na oblíbený turnaj vrátila a před zraky rodiny a kamarádů postoupila už do finále. To si letos zahrála také v hale v Trnavě a na antuce ve Starých Splavech, ale titul nezískala. Svůj polední 10. triumf slavila už v březnu 2017 v čínském Zhuhai. 



O celkově 11. turnajové vítězství bude aktuálně tenistka ze čtvrté světové stovky Allertová, která by nejdéle na podzim měla hrát po novým jménem Šátralová, bojovat proti Němce Tamaře Korpatschové (h2h 1-0).

Ve finále čtyřhry už dnes neuspěly domácí tenistky Lucie Hradecká s Johanou Markovou, které podlehly dvakrát 4-6 rumunsko-kyperskému tandemu Dascaluová/Serdanová.

• ITF W60 PRAHA •
Česko, antuka, 60.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 07. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Allertová (ČR) - Zarycká (8-ČR) 6-4 6-1
Korpatschová (3-Něm.) - Hogenkampová (5-Niz.) 6-2 / skreč H.
• Čtyřhra - finále •
Dascaluová/Serbanová (3-Rum./Kypr) - Hradecká/Marková (ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Empe
Teda to "nejdéle na podzim" fakt trhá oči z důlků. :(
Reagovat
Frick
...a nebude chít mít díťu?
Reagovat
Vaslab
Zítřejší finále vysílá Nova Sport 1 :)
Reagovat
Frick
Njn. Jenom přehodí kamery z velkýho centru na malej :-D
Reagovat
Fandina
gratulka. Tak trochu jsem doufala, že to takhle dopadne a moc budu držet palce, aby to vyšlo. Doufám, že mi to vyjde a najdu si čas se na to podívat. Denčo pojď!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Fransoas
Titul by Denise před novým vztahem určitě slušel.Gratulace k postupu do finále ve ktrém se utká s Němkou.Nakonec nepřesnou informaci portál z expresních zpráv stáhnul.
Reagovat
tommr
s Hogenkampovou by Denisa asi měla větší šanci na výhru ...
Reagovat
Frick
Vztahem?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist