Allertová v Soulu skončila ve druhém kole na Hogenkampové

20. 9. 2017, 08:01
Aktuality 3
WTA SOUL - Denisa Allertová v Soulu do svého prvního letošního čtvrtfinále na okruhu WTA nepostoupila. Česká tenistka v jihokorejské metropoli nedokázala navázat na skalp Andrey Petkovicové, když ve druhém kole podlehla dvakrát 4-6 Nizozemce Richel Hogenkampové.
Denisa Allertová

Denisa Allertová si včera v Soulu připsala skalp bývalé deváté hráčky světa Němky Andrey Petkovicové a otevřela se jí cesta za úspěchem. Ve své polovině pavouka už měla jen jednu nasazenou soupeřku, ve čtvrtině dokonce ani jednu.

Využít toho však nedokáže. Ve druhém kole čtyřiadvacetiletá Češka nestačila na přemožitelku turnajové dvojky Bertensové Nizozemku Richel Hogenkampovou. O rok starší a žebříčkově hůře postavené soupeřce podlehla po setech 4-6 4-6.

Přitom Allertová nezačala špatně, jenže od stavu 2-0 a 30-0 se dostala do útlumu, přestal í fungovat servis a náskok neudržela. Ve druhé sadě ještě dokázala snížit ze stavu 1-5 na 4-5, ale druhý brejk smazat nedokázala a po hodině a čtvrt v prvním vzájemném střetnutí se 119. hráčkou světa prohrála.

V příštím týdnu má Allertová naplánovaný start na turnaji v uzbeckém Taškentu, kde bude obhajovat loňské semifinále.

V Soulu již turnaj ve dvouhře pro české tenistky skončil. Přes první kolo nepřešly Karolína Muchová a Kristýna Plíšková, už v kvalifikaci ztroskotala Tereza Martincová.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (20. 09. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Hogenkampová (Niz.) - Allertová (ČR) 6-4 6-4
Haddadová Maiaová (Braz.) - Beguová (5-Rum.) 6-3 4-6 6-2
Ahnová (USA) - Mariaová (6-Něm.) 7-5 7-5
Kumkhumová (Thaj.) - Alexandrovová (Rus.) 6-3 6-3
Sorribesová (Šp.) - Na-Lae Han (Kor.) 6-1 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Tjandramuliaová/Wongteanchaiová (Austr./Thaj.) - Hogenkampová/Muchová (Niz./ČR) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
Frick
Proti Petko hrála Denča slušně, tak jsem si lebedil, že se jí to vyřazení Bertens zajímavě otevřelo. Bohužel to ale nedopadlo. V race je bohužel Denča až 118. Pokud chce sezonu končit v TOP 100, musí udělat do konce roku ještě tak 180 bodů.
Reagovat
tommr
loni měla Denisa velmi dobrej konec sezóny (semifinále v Tashkentu, čtvrtfinále v Linci a v Lucemburku, finále v Bratislavě) a těch 240 bodů, který tam získala jí zatím drží ve stovce. Nevěřím tomu, že to letos dokáže obhájit ... :(
Reagovat
raron
Lama....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist