Allertová v Soulu vyřadila Petkovicovou, Kr. Plíšková překvapivě vypadla

19. 9. 2017, 07:32
Aktuality 11
WTA SOUL - S poloviční úspěšností se dnes dařilo českým tenistkám na turnaji WTA v Soulu. Zatímco Denisa Allertová porazila bývalou světovou devítku Němku Andreu Petkovicovou, třetí nasazená Kristýna Plíšková překvapivě nestačila na domácí hráčku až třetí světové stovky Na-Lae Han.
Denisa Allertová

Denisa Allertová startuje na turnaji v Soulu poprvé v kariéře a svůj debut si osladila cenným vítězstvím. V prvním zápase od porážky ve druhém kole US Open si vyšlápla na bývalou devátou hráčku světa Němku Andreu Petkovicovou, kterou porazila 6-2 7-5.

Čtyřiadvacetiletá Češka v obou setech třikrát prolomila soupeřčino podání. Zatímco první získala hladce, na zisk druhé sady se nadřela více. Dvakrát neudržela výhodu brejku, za stavu 5-4 při svém podání nevyužila mečbol. Vzápětí ale zaznamenala už šestý brejk a po proměnění své druhé příležitosti na ukončení zápasu po téměř hodině a postoupila do 2. kola.

V něm se Allertová premiérově utká s Richel Hogenkampovou, která v nizozemském derby porazila po setech 5-7 6-4 6-3 nasazenou dvojku Kiki Bertensovou.

Allertová v Soulu zvládla nástrahy prvního kola jako jediná z tria českých tenistek. Už včera vypadla debutantka na okruhu WTA Karolína Muchová a dnes překvapivě neuspěla ani Kristýna Plíšková. Třetí nasazená rodačka z Loun prohrála s až 274. hráčkou světa Na-Lae Han.

Plíšková prožívá svou dosud nejlepší sezonu, v Asii se však trápí. Minulý týden v Tokiu vypadla ve druhém kole s Japonkou Mijou Katóvou a recept na domácí hráčku nenašla ani v Soulu. Pětadvacetileté Jihokorejce Na-Lae Han podlehla dvakrát 4-6.

V prvním setu česká tenistka nevyužila tři brejkboly a když od stavu 4-4 ztratila 20 z 22 výměn, rázem prohrávala 4-6 a 0-3 a navíc čelila brejkbolu. Pak se sice dokázala vrátit do hry a vyrovnat na 3-3, jenže problémy na servisu jí sebraly možnost pomýšlet na obrat nepříznivého vývoje zápasu.

Příští týden by Plíšková měla z pozice nasazené jedničky obhajovat titul na turnaji v uzbeckém Taškentu. Pak je přihlášena na turnaje v Pekingu a Hongkongu.

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (19. 09. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Allertová (ČR) - Petkovicová (Něm.) 6-2 7-5
Na-Lae Han (Korea) - Kr. Plíšková (3-ČR) 6-4 6-4
Ostapenková (1-Lot.) - Larssonová (Švéd.) 7-6(6) 6-1
Hogenkampová (Niz.) - Bertensová (2-Niz.) 5-7 6-4 6-3
Rusová (Niz.) - McHaleová (8-USA) 6-3 6-4
Cepedeová (Par.) - Plipuechová (Thaj.) 6-3 6-2
Hibinová (Jap.) - Kai-Chen Chang (Tchaj-wan) 6-2 6-4
Gibbsová (USA) - Su Jeong Jang (Kor.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dunneová/Honová (Brit./Austr.) - Egučiová/Martincová (Jap./ČR) 6-7(2) 6-2 10-3
Beguová/Kr. Plíšková (2-Rum./ČR) - Ji-Hee Choi/Na-Ri Kim (Kor.) 6-4 6-7(6) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

11
Přidat komentář
EllNino
Denda potěšila, vzhledem k tomu, že z její sekce vypadly jak dvojka Kiki Bertens, tak Chris McHale, tak cesta přes Holanďanky se jeví celkem hratelně ... na Hogenkamp určitě má, na Arantxu Rus i na Priscillu Hon taky ... a i dál to není nehratelné, tak snad vyjde nějaký pěkný výsledek :) Přál bych jí to konečně ...

Týna mě na*rala, takhle se nebojuje, nevím, kam se poděla ta celkem slušná forma z Ameriky, kde bojovala a hrála pěkný tenis ... v Asii je to zatím jedno velké trápení, a to měla opravdu zatím soupeřky velmi "slabé" ...jestli chybí motivace, nebo se jí prostě jen nechce, to opravdu netuším, ale jsou to turnaje, kde si mohla zajistit třeba i nasazení na AO, ale zřejmě je to moc práce
Reagovat
Dobry-den
Zápasy jsem neviděl, ale Denise gratuluji.

A Týna změnila strategii, už neprohrává zápasy po vyhraném prvním setu, takže aspoň nám nedává falešné naděje, to beru taky pozitivně ;-)
Reagovat
com
:D pravda, uz u jejich streamu clovek zbytecne nepromarni tolik casu
Reagovat
historik
na pětadvacítce v Podgorici nejenže porazila o více než 80 míst výše postavenou soupeřku, ale třetí set otočila z 1:5 na 6:5, v tiebreaku prohrávala už 0:3 a 2:4, pak měla za stavu 6:4 dva mečboly, ale nakonec proměnila až mečbol za stavu 7 při podání soupeřky. Hodně dobrá výhra
Reagovat
sprchon
Super, kvalifikantku porazila 2x 6:0. :)

Dendě jsem věřil a potěšila. :) Katka to asi otočí...
Reagovat
andeloo
ještě že jsem si dost vsadil proti Kristíně Rychlý prachy
Reagovat
lars
tak info o sve sazce pis drive, nejlepe pred zacatkem zapasu, na ktery si vsadil
Reagovat
Frick
:-D
Reagovat
d@ve
Nehejtuj už..
Reagovat
blixa
Demente.
Reagovat
slacker
bolseviku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist