Američanka Riskeová v Linci udolala Cristianovou a má první titul z haly

12. 11. 2021, 21:39
Aktuality 1
WTA LINEC - Poslední turnaj WTA v roce 2021 vyhrála Alison Riskeová. 31letá Američanka v rakouském Linci ve svém prvním halovém finále zdolala 2-6 6-2 7-5 Rumunku Jaqueline Cristianovou a získala třetí titul na okruhu WTA.
Profily hráčů
Alison Riskeová

Alison Riskeová letos odehrála 17 turnajů a na 15 z nich nevyhrála víc jak jeden zápas. Osmkrát vypadla dokonce hned po svém úvodním vystoupení. 

Zbylé dvě akce se jí ale vydařily. Před dvěma měsíci ve slovinské Portoroži si po dvou letech zahrála finále a tento týden v rakouském Linci z pozice nasazené osmičky dokonce nenašla přemožitelku.

31letá Američanka cestou do finále neztratila ani set, s Rumunkou Jaqueline Cristianovou ale měla namále. Po první vyhrané sadě si sice vynutila třetí sadu, ale v ní dvakrát nepotvrdila brejk a za stavu 4-5 byla dvakrát dva míčky od porážky. Nicméně k mečbolu o osm let mladší soupeřku nepustila a nakonec po dvou a půl hodinách boje zvítězila 2-6 6-2 7-5.


Finále hrála Riskeová pojedenácté v kariéře a vůbec poprvé v hale. Zikem třetího titulu navázala na triumfy na tvrdém povrchu v Tianjinu 2014 a na trávě v Hertogenboschi 2019. 

23letá Cristianová v Linci vypadla už v kvalifikaci, ale pak se na ni třikrát usmálo štěstí. Do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser, ve druhém kole jí soupeřka vzdala a v semifinále proti ní vůbec nenastoupila favorizovaná krajanka Simona Halepová. Cristianová tak dnes hrála poprvé finále turnaje WTA.

• WTA 250 LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 235.280 dolarů
sobotní výsledky (12. 11. 2021)
• Dvouhra - finále •
Riskeová (8-USA) - Cristianová (Rum.) 2-6 6-2 7-5
• Čtyřhra - finále •
Dzalamidzeová/Rachimovová (3-Rus.) - Saisai Zheng/Xinyu Wang (Čína) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
Skvělý, vygradovaný zápas, bezpochyby finále hodné WTA 250.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist