ATP Cup: Rusko v repríze loňského finále zdolalo Itálii, v semifinále narazí na Kanadu

6. 1. 2022, 07:51
Aktuality 9
ATP CUP - Rusové v ATP Cupu v repríze loňského finále po obratu porazili Itálii a s bilancí 3-0 vyhráli Skupinu B. O rozhodující bod se postarali Roman Safjullin s Daniilem Medveděvem. V semifinále se utkají s Kanadou, která i díky výhře Félixe-Augera-Aliassimeho porazila Německo.
R. Safjullin a D. Medveděv (© AFP)

Rusku v týmu kvůli nemoci covid-19 chybí Andrej Rubljov a Aslan Karacev. Největší stát světa přesto dokázal vyhrát všechna tři utkání skupiny, i když má jako týmovou dvojku až 167. hráče světa Romana Safjullina.

Člen druhé stovky je ovšem pro svou zemi velkým přínosem, v předchozích dnech porazil Arthura Rinderknecha i Jamese Duckwortha. V dnešní úvodní dvouhře proti Itálii nestačil 6-7(6) 3-6 na Jannika Sinnera, který zvládl i svou třetí dvouhru na turnaji bez ztráty setu.

Úřadující šampioni ATP Cupu a Davisova poháru však zahájili obrat. Světová dvojka Daniil Medveděv v souboji členů elitní desítky přehrál 6-2 6-7(5) 6-4 Mattea Berrettiniho a v rozhodující čtyřhře po boku Safjullina porazil 5-7 6-4 10-5 Berrettiniho a Sinnera.

Rusko bude v semifinále čelit vítězi Skupiny C Kanadě. Ti sice na úvod turnaje prohráli s Američany, ale pak zdolali Velkou Británii a dnes i Německo a vyrovnou skupinu vyhráli.

Proti Němcům Kanaďané bodovali už ve dvouhrách. Denis Shapovalov v úvodním singlu zdolal 7-6 4-6 6-3 Jana-Lennarda Struffa a v osmém vzájemném střetnutí si připsal teprve třetí výhru. Druhý bod pak získal Félix Auger-Aliassime, jenž porazil 6-4 4-6 6-3 světovou trojku Alexandera Zvereva.

Dvě výhry ve skupině C zaznamenala také Velká Británie, ale vinou horší vzájemné bilance s Kanadou obsadila druhou příčku. Dnes Britové hlavně zásluhou ve formě hrajícího Daniela Evanse přetlačili Američany.

První semifinálovou dvojici utvořili už včera Španělé a Poláci.

• ATP CUP •
Sydney, Austrálie, tv. povrch, 10.000.000 dolarů
čtvrteční výsledky (6. 1. 2022)
Skupina B
Rusko - Itálie | 2-1
Safjullin - Sinner 6-7(6) 3-6
Medveděv - Berrettini 6-2 6-7(5) 6-4
Medveděv/Safjullin - Berrettini/Sinner 5-7 6-4 10-5
Francie - Austrálie | 1-2
Rinderknech - Duckworth 6-4 7-6(6)
Humbert - de Minaur 6-3 6-7(2) 1-6
Martin/Roger-Vasselin - Peers/Saville 2-6 7-5 9-11
Skupina C
Velká Británie - USA | 2-1
Evans - Isner 6-4 7-6(3)
Norrie - Fritz 6-7(4) 6-3 1-6
J. Murray/Evans - Fritz/Isner 6-7(3) 7-5 10-8
Německo - Kanada | 1-2
Struff - Shapovalov 6-7(5) 6-4 3-6
A. Zverev - Auger-Aliassime 4-6 6-4 3-6
Krawietz/Pütz - Diez/Schnur 6-3 6-4
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
Pe3k
Reagovat
EllNino
Jak proboha postoupili smilesmile V podstate z nuly na sto, a jeste proti neoblibenym Nemcum :))

Denis konecne vyhral, jsem zvedav na konfrontaci se Safiullinem, klidne muze prohrat
Reagovat
Nola
FAA dnes porazil Sashu, hral fakt super, dokonca ho mohol dat vo dvoch, keby vyuzival BP viac
Reagovat
sojka1
chvili jsem se divala... nevim, cim to je, ale jak jsem zvykla se okamzite nejak (treba uplne iracionalne) vuci kazdemu hraci vymezit nebo mu fandit, pri pohledu na FAA ve mne vsechno umre... proste ani skrt... :-))
Reagovat
Nola
nemam ani k jednemu z nich nejaky vztah, iba konstatujem, FAA hral na svoje pomery velmi solidne, nerobil zbytocne chyby, ako je to u neho zvykom, priznam sa, ze som zapas sledovala popri inej cinnosti, tak mi mozno nieco uslo
Reagovat
sojka1
taky jsem jen nahlizela a ano, ty vymeny tentokrat mimoradne spolehlive drzel... ale pro me divny kluk.... myslela jsem, ze mu fandis... :-))
Reagovat
Nola
mna vzdy potesi, ked niekto vyradi servirovacie vysoke masiny, velmi dobre returnoval Sashov servis, ma ideal vysku, takto vyzerali tenisti v minulosti, ti dnesni dlhani nie su moja salka kavy
Reagovat
Pe3k
Viděl jsem celý zápas a Felix mě moc potěšil. Už výhra proti Norriemu potěšila. Dnes mohl dokonce i Sašu porazit 2:0 ale nakonec ten divoký druhý set vyhrál Zverev. Snad bude v takových výkonech pokračovat v celém průběhu sezony. Viděl jsem letos 3 zápasy a tento byl jednoznačně nejlepší.
Reagovat
EllNino
Pro me hrac turnaje - v deblu nejlepsi na kurtu a v singlu spolehliva dvojka :)

Skvele zastoupil Andreje a Aslana, snad ho to nakopne do sezony, je konecne zdravy a ve spravnem veku, Aslan loni ukazal, ze to jde :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist