Australanky jsou dalšími semifinalistkami Billie Jean King Cupu

4. 11. 2021, 16:08
Aktuality 1
BILLIE JEAN KING CUP - Australské tenistky překvapivě vyhrály Skupinu B finálového turnaje Billie Jean King Cupu a prošly v Praze do semifinále. O postupu v dnešních dvouhrách s Běloruskem rozhodly Storm Sandersová a Ajla Tomljanovicová. V semifinále se utkají s Českem, nebo Švýcarskem.
A. Moliková a A. Tomljanovicová (© AFP)

Storm Sandersová prožívá parádní debut v nejprestižnější ženské týmové soutěži. Předevčírem si 27letá Australanka a v současnosti až 131. hráčka světa vyšlápla na členku Top 20 Elise Mertensovou a dnes smázla dvakrát 6-3 Julii Hatoukovou z Běloruska.

Bělorusky v tu chvíli potřebovaly zbývající dva zápasy vyhrát bez ztráty setu, Belgie čekala, zda Austrálie nakonec ještě neprohraje, a výběru protinožců chyběl jediný bod k postupu do závěrečné fáze finálového turnaje.

O ten se postarala Ajla Tomljanovicová. Rodačka z chorvatského Záhřebu, která se z duelu s Belgičankami omluvila, po obratu zdolala 4-6 6-2 6-3 Aljaksandru Sasnovičovou.

Australanky jsou překvapivými semifinalistkami a o finále se utkají s lepšími z večerního souboje Česko - Švýcarsko. Druhou semifinálovou dvojici již včera utvořily Rusky a Američanky.

• FINÁLOVÝ TURNAJ BILLIE JEAN KING CUPU 2021 •
Praha, Česko, tv. povrch / hala
čtvrteční výsledky (4. 11. 2021)
Skupina B
Austrálie - Bělorusko | 2-1
Sandersová - Hatouková 6-3 6-3
Tomljanovicová - Sasnovičová 4-6 6-2 6-3
Gadecká/Perezová - Morozovová/Sasnovičová 4-6 4-6
Skupina D
Česko - Švýcarsko | 17:00
Vondroušová - Golubicová
Krejčíková - Bencicová
Krejčíková/Siniaková - Teichmannová/Vögeleová
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
postup oslabené Austrálie se nečekal. Pokud se našim podaří udolat Švýcarky tak budeme mít paradoxně v semifinále mnohem lehčí soupeřky než ve skupině ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist