Bartyová v Adelaide vyřadila obhájkyni titulu Šwiatekovou a zaútočí na druhý double

8. 1. 2022, 14:51
Aktuality 3
WTA ADELAIDE - Ashleigh Bartyová na domácím turnaji WTA 500 v Adelaide porazila 6-2 6-4 loňskou šampionku Polku Igu Šwiatekovou a postoupila do finále. V něm na světovou jedničku čeká Kazaška Jelena Rybakinová. Australanka bude hrát o titul také ve čtyřhře s krajankou Strom Sandersovou.
Ashleigh Bartyová (© AFP)

Ashleigh Bartyová loni odehrála pouhých 13 turnajů a bojovala se zraněním paže, přesto na okruhu WTA posbírala nejvíce titulů (5) a rok ukončila s vynikající bilancí 42-8. Sezonu se i kvůli hygienickým opatřením rozhodla uzavřít už po vypadnutí ve třetím kole US Open a neobhajovala triumf na Turnaji mistryň.

Do sezony 2022 vstupuje vítězka loňského Wimbledonu na domácí půdě v Adelaide, kde předloni získala první ze dvou domácích trofejí. Hned v úvodním zápase sice měla obrovské potíže, duel s Cori Gauffovou ale otočila a další dvě soupeřky už v souboji grandslamových šampionek bez problémů a bez ztráty servisu přehrála. 

Včera si 25letá Australanka poradila se Sofií Keninovou a dnes nedala šanci ani Ize Šwiatekové. Polskou obhájkyni titulu porazila 6-2 6-4, když dokázala odvrátit oba brejkboly, a vzájemnou bilanci upravila na 2-0.

"Dnes jsem cítila, že jsem na podání opravdu silná. Naopak na returnu jsem se dokázala dostat do hry, což je proti takové soupeřce důležité," pochvalovala si Bartyová.



Ve svém celkově jubilejním 20. finále bude Bartyová bojovat o 14. titul proti Jeleně Rybakinové (h2h 1-0). 22letá Kazaška si v semifinále poradila 6-4 6-3 s Japonkou Misaki Doiovou.

Světová čtrnáctka Rybakinová si finále zahraje poosmé v kariéře. Usilovat bude o třetí a dosud nejcennější titul. První dvě trofeje získala na podnicích WTA 250 v Bukurešti 2019 a Hobartu 2020.

Bartyová už včera postoupila do finále také ve čtyřhře, ve které startuje se Storm Sandersovou. Zaútočí na celkově 12. deblový triumf, vyhrát dvouhru a čtyřhru na jednom turnaji dokázala zatím jen loni na antuce ve Stuttgartu.

• WTA 500 ADELAIDE•
Austrálie, tv. povrch, 848.000 dolarů
sobotní výsledky (08. 01. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Bartyová (1-Austr.) - Šwiateková (5-Pol.) 6-2 6-4
Rybakinová (7-Kaz.) - Doiová (Jap.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
příští týden se v Adelaide hraje dvěstěpadesátka:

(1)Sabalenka v Q
Q v Brengle
Linette v Riske
Kalinina v (5)Kudermetova

(4)Zidansek v Q
(wc)Inglis v Q
Paolini v Q
Q v (7)Teichmann

(6)Vondrousova v Golubic
Li v (wc)Saville
Kostyuk v Rogers
Siniakova v (3)Gauff

(8)Samsonova v Sherif
Parrizas Diaz v Cornet
Cirstea v Martincova
Keys v (2)Svitolina

naše holky mají jako obvykle smůlu na los a nepřekvapí mě když všechny vypadnou už v prvním kole ... smile
Reagovat
sojka1
temer demolice a na podani koncert, uzasny vykon - rotace, delka, ruzky, lajny, radost pohledet. Ash neni vysoka, ale ma ten servis technicky dokonale zmaknuty, vyuziva svih a silu, pritom to silove vubec nepusobi, jeji pohyb je prirozeny. Dalo by se to klidne ocihnout, ale co je pro tenke holky asi nedostizne, je prace zapesti, Ash ma uplne pretocenou raketu a to ohnute zapesti (jeho neuveritelna sila) cely uder jisti (mne by pod takovym uhlem vylitla raketa z ruky). Extremni pretoceni rakety taky vypada snadno, tak si prehmatnu a rotace mice se docili... ale bez sily a patricneho svihu se tak clovek zase pripravi o rychlost podani, teda clovek, kluci si to mohou dovolit.... a jeste me napada kick Samanthy (Serenka podava jinak)... proste parada, uzila jsem si to. Soucasny servis Ash je tenisova lahudka. Jo a v cernem vypada moc pekne, slusi ji to. S Rybakinou sehraji urcite skvely zapas, ta se mi taky libi - nejen hrou, ale i svym naprosto klidnym az "nezucastnenym" projevem, TO zboznuju... :-)
Reagovat
Fandina
Jj, Barty hrála super, viděla jsem druhý set a když Iga začala Ash dohánět, tak ta zase přidala a pomohla si podáním. Má super formu a jsem zvědavá, jak se jí povede na AO. Dneska hrála na jedničku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist