Bautista a Goffin v Montpellier nezaváhali. V semifinále je vyzvou Gojowczyk a Gerasimov

27. 2. 2021, 00:49
Aktuality 0
ATP MONTPELLIER - Oba nejvýše nasazení tenisté halového turnaje ATP ve francouzském Montpellier nezaváhali. Do semifinále postoupili po dvousetových výhrách Španěl Roberto Bautista i Belgičan David Goffin.
Roberto Bautista

Roberto Bautista kvůli zranění loktu přišel o závěr loňské sezony a začátek té letošní se mu nepovedl. Na ATP Cupu prohrál dva ze tří zápasů a na Australian Open vypadl nečekaně už v 1. kole s Radu Albotem.

Tento týden v Montpellier však zatím bez problémů potvrzuje roli nasazené jedničky. Po hladké výhře nad Gregoirem Bárrerem si poradil i s dalším domácím vyzyvatelem Ugem Herbertem, šestého nasazeného Francouze v páteční čtvrtfinále porazil 6-3 6-3.

V semifinále se 32letý Španěl střetne s Peterem Gojowczykem (h2h 5-0). 31letý Němec ve čtvrtfinále porazil 6-1 6-4 Rakušana Dennise Novaka a včetně kvalifikace vyhrál už šest zápasů v řadě. Do semifinále se dostal poprvé od července 2019 a usilovat v něm bude o čtvrté finále.

Ve spodní polovině pavouka potvrzuje roli papírového favorita David Goffin. Druhý nasazený Belgičan ve Francii nejprve po boji s domácím Benjaminem Bonzim ukončil sérii tří porážek a ve druhém vystoupení si poradil dvakrát 6-4 s Italem Lorenzem Sonegou.

O své první finále od léta 2019 si 15. hráč světa Goffin zahraje s Jegorem Gerasimovem. Běloruský tenista po obratu zdolal 4-6 6-4 7-5 Španěla Alejandra Davidoviche a zaútočí na své druhé finále.

V semifinále čtyřhry skončili Roman Jebavý s Jiřím Veselým. České duo v něm nestačilo 4-6 3-6 na nasazené jedničky Fina Henriho Kontinena a Francouze Edouarda Rogera-Vasselina.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 323.970 eur
páteční výsledky (26. 02. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bautista (1-Šp.) - Humbert (6-Fr.) 6-3 6-3
Goffin (2-Belg.) - Sonego (7-It.) 6-4 6-4
Gerasimov (Běl.) - Davidovich (Šp.) 4-6 6-4 7-5
Gojowczyk (Něm.) - Novak (Rak.) 6-4 6-1
• Čtyřhra - semifinále •
Kontinen/Roger-Vasselin (1-Fr./Fin.) - Jebavý/Veselý (ČR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist