Bedene v Córdobě vyřadil jedničku Fogniniho, porazil ho až na 9. pokus

8. 2. 2019, 08:49
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Vstup do antukového turnaje v argentinské Córdobě nezvládl ani jeden ze dvou nejvýše nasazených Italů. Překvapením je především porážka Fabia Fogniniho, který až v devátém vzájemném střetnutí nestačil na Slovince Aljaže Bedeneho. Dvojku Marca Cecchinata vyřadil talentovaný Španěl Jaume Munar.
Aljaž Bedene

Fabio Fognini startuje na antukovém Golden Swing v Jižní Americe pravidelně a letos neudělal výjimku. Do programu zařadil i nový turnaj v argentinské Córdobě, kde plnil roli nasazené jedničky, ale pozici favorita nenaplnil. 

Přitom ve svém úvodním zápase 31letý Ital čelil oblíbenému soupeři Aljaži Bedenemu, s nímž vyhrál všech osm vzájemných duelů. Jenže sérii prodloužit nedokázal a Slovinec se na devátý pokus se dočkal premiérového vítězství.

Světová patnáctka Fognini do zápasu vstoupil mizerně. V prvním setu přišel třikrát o podání a za půl hodiny ho prohrál 1-6. Ve druhé sadě se dostal do vedení 3-1, ale pak přišel třikrát po sobě o servis a nakonec prohrál hladce 1-6 4-6.

Devětadvacetiletý Bedene, který na třech předchozích turnajích v roce 2019 nevyhrál jediný zápas, se ve čtvrtfinále utká s Uruguaycem Pablem Cuevasem. Jediný vzájemný zápas s antukovým specialistou loni na Roland Garros prohrál 0-3 na sety.

Pár hodin před Fogninim vypadl také druhý nasazený Ital Marco Cecchinato. Čtvrtfinalista loňského French Open nestačil na jednadvacetiletého Španěla Jaume Munara, kterému podlehl 3-6 6-3 1-6.

Z kvarteta nejvýše nasazených vyhrál svůj úvodní zápas jen domácí Diego Schwartzman, který po obratu porazil 6-7 6-3 6-0 italského kvalifikanta Alessandra Giannessiho. Ve čtvrtfinále Sschwartzmana čeká neoblíbený krajan Guido Pella, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 1-4.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 589.680 dolarů
čtvrteční výsledky (07. 02. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bedene (Slovin.) - Fognini (1-It.) 6-1 6-4
Munar (Šp.) - Cecchinato (2-It.) 6-3 3-6 6-1
Schwartzman (3-Arg.) - Giannessi (It.) 6-7(4) 6-3 6-0
Pella (8-Arg.) - Ramos (Šp.) 6-4 7-6(4)
Cuevas (Urug.) - Džazírí (6-Tun.) 7-6(5) 6-2
Delbonis (Arg.) - Carballés (Šp.) 6-7(3) 6-2 6-2
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Jebavý/Molteni (3-ČR/Arg.) - Monroe/Reyes-Varela (USA/Mex.) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist