Berdych porazil Džazírího a je ve 3. kole. Veselý dohrál

26. 5. 2016, 13:36
Aktuality 21
Tomáš Berdych ztratil na French Open první set, ale ani ve svém druhém zápase nezaváhal. Český tenista dnes porazil Tunisana Džazírího 6-1 2-6 6-2 6-4 a s Uruguaycem Cuevasem si zahraje o osmifinále.
Tomáš Berdych (© rolandgarros.com)

Třicetiletý Tomáš Berdych dnes na dvorci Suzanne Lenglenové snadno proletěl prvním setem, ve kterém Málika Džazírího přehrával razancí a přesností. Zaváhání přišlo až ve druhé sadě, kdy český tenista za stavu 2-2 nevyužil brejkboly, vypadl z rytmu a s 72. hráčem světa prohrál čtyři hry v řadě.

"Myslím, že to bylo úplně normální, a že když člověk takhle prohraje set, tak se nic neděje a jede se dál." řekl Radiožurnálu. 

Po ztraceném setu se ale Berdych rychle vrátil do pohody. Třetí sadu znovu ovládl a čtvrtou rozhodl v koncovce. Za stavu 3-4 odvrátil dva brejkboly, jeden po obtížném voleji, a pak sám udeřil. Díky přesnému forhendu do růžku vzal Džazírímu servis a vzápětí při svém podání zápas po dvou a čtvrt hodinách ukončil.

Celkově to bylo utkání v pohodě. Možná na výjimku ve druhém setu. Ale myslím, že není potřeba v začátku turnaje tam nechat úplně všechno. Hlavně je důležité, když to nakonec zvládnu," uvedl Berdych pro servery iDnes a iSport.

Sedmý nasazený hráč tak v Paříži postoupil potřetí za sebou do třetího kola. V něm ho čeká těžký soupeř - antukový specialista Pablo Cuevas, který letos na pomalém povrchu získal už dva tituly. S Uruguaycem, jenž dnes neztratil set s domácí nadějí Quentinem Halysem, se Berdych střetl zatím jednou: loni v Pekingu s ním na tvrdém povrchu prohrál ve dvou setech.

"Je to obrovsky těžký soupeř na to, co to je za kolo. Ale i takové člověk musí potkat, pokud chce něco uhrát a jít dál, tak je musí porazit," řekl semifinalista turnaje z roku 2010.

Jiří Veselý dnes marně usiloval o premiérový postup do 3. kola Roland Garros. Své osobní maximum na grandslamovém turnaji nevyrovnal poté, co na pařížské antuce prohrál 4-6 4-6 3-6 se Španělem Nicolasem Almagrem.

Dvaadvacetiletý rodák z Příbrami nezačal proti Almagrovi dobře, prohrával 0-4 a pak celý zápas jen dotahoval soupeřův náskok. Nakonec prohrál i druhý vzájemný souboj.

"Hratelné to bylo. Ale on dělal méně chyb. Nemůžu říct, že bych měl s jedním uhraným kolem odjíždět spokojený, ale není ostuda prohrát s hráčem, který byl v absolutní špičce," hodnotil Veselý zápas s bývalou světovou osmičkou. "Smutný jsem, ale snažím se dívat dopředu," myslel už na obhajobu titulu na challengeru v Prostějově příští týden.

Výsledky - French Open - muži (antuka):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (7-ČR) - Džazírí (Tun.) 6:1, 2:6, 6:2, 6:4
Almagro (Šp.) - Veselý (ČR) 6:4, 6:4, 6:3
Cuevas (-Urug.) - Halys (Fr.) 7:6 (7:4), 6:3, 7:6 (8:6)
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

21
Přidat komentář
Fandina
Berďa je na té fotce nějak kulaťoučký.
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/jiri-vesely-rozhovor-0tk-/tenis.aspx?c=A160526_194746_tenis_ald
Reagovat
darek.vrana
Veselý svůj stín prostě nepřekročí, když má něco ukázat na GS nebo v DC. Bohužel už mě to ani nějak nemrzí, spíš jsem tím otrávený. Ale Štěpánka pořád nemůžu překousnout. Tomu bych to tak přál za ten výkon a přístup... Nakonec i Rosolovi. Ten se taky v důležitém zápase hecne a jede nad poměry. Škoda, že zrovna oni dva, kteří něco hráli, měli tak těžký los.
Reagovat
tommr
jj je to trochu nespravedlivý. Rosol a Štěpánek letos na FO předvedli fantastický výkony ale přesto skončili už v prvním kole zatímco Pavlásek a Veselý nic moc nepředvedli a přesto postoupili do druhýho kola ...
Reagovat
lars
tak Radek hral kvaldu
a na AO mel prijatelny los
Reagovat
Kytka
Nejen z Pavláska, ale i s Veselého se stávají jen hráči na challangery. Vyhlídka českého tenisu v dalších letech je velice tristní,¨.
Reagovat
Kytka
Štěpánek a nakonec i Pavlásek měli tu odvahu tu kvaldu hrát. Veselý si ani netroufne na kvaldu na tisícovky, radši donekonečna objíždí challangery. Tam se nic nenaučí. je to prostě takový při zdi ......
Reagovat
lars
treba Veselymu nehrat na antuk. mastrech prikazal Jokerovic :))
Reagovat
lars
ne trochu vazne:
domnivam se , ze Vesely nehral kvaldu v Madridu kvuli tomu, ze hral ten tyden na ATP250 v Istanbulu
A na masteru v Rime nehral kvuli tomu , ze se zranil na tom chalengeru v Rime
Reagovat
Fandina
Díky za připomenutí.
Reagovat
Fandina
Vese1ka hrál letos jen jeden challenger, myslím, že to nebude tak horké s tím jeho naháněním bodů.
Reagovat
George_Renel
v pozápasovém rozhovoru:
http://sport.idnes.cz/tomas-berdych-roland-garros-rozhovor-d80-/tenis.aspx?c=A160526_153655_tenis_ald
Reagovat
Kytka
No tak tady nebude určitě takový smog jako bývá v Pekingu. Ten zápas v Pekingu jsem viděla, Tom neustále smrkal, kašlal, teklo mu z očí, vypadalo to, jako by měl zápal plic nebo tuberu.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím co bude s českým tenisem až Zebřich skončí, ještě budeme rádi vzpomínat jak jezdil "jen" na QF...
Reagovat
Kytka
No, vždyť to tu pořád píšu. Za Berdychem je propast. Budeme rádi, že v TV zahlédneme českého tenistu na velkém dvorci, když tam půjde jak ovce na porážku proti nějakému favoritovi.
Reagovat
Fandina
Berďovi, dneska to nebylo tak jednoznačné, jako proti Vaškovi, ale je to tam, tak držím palce dál, titul se přibližuje. Berďo pojď!!!
Reagovat
Rip.win
J1rka Vese1ka P00000000000000000000001111111111111111111Ď!
Reagovat
Fandina
Neopič se.
Reagovat
Rip.win
usmívám se
Reagovat
a.magerova
http://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-krimi/394335/onanista-vzbudil-v-tramvaji-pozdvizeni-prazsti-straznici-ho-dohonili-v-zastavce-sumavska.html

Podobný titulek... :-)))

http://sport.aktualne.cz/serenu-williamsovou-trapi-koleno-na-hopman-cupu-se-nepredsta/r~3462b41ab2ba11e58dc0002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
výborně, česká chcánky tečou v paříži dál...snad dotečou co nejdál
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist