Birnerová v Bogotě uhrála jen dvě hry a ve dvouhře končí

19. 2. 2013, 22:16
Aktuality 0
WTA BOGOTA - Eva Birnerová na antuce v kolumbijské Bogotě loňské 2. kolo nezopakuje. Česká tenistka totiž ani ve čtvrtém letošním utkání nedokázala vyhrát, s Italkou Karin Knappovou dnes navíc uhrála pouhé dva gamy.
Eva Birnerová

Eva Birnerová v posledních dvou sezonách v Bogotě uhrála 2. kolo. Letos však do Kolumbie přiletěla bez jediné letošní výhry; v Brisbane i na Australian Open prohrála v 1. kole kvalifikace a minulý týden na challengerovém turnaji v Cali neudržela ńáskok proti Bratčikovové.

Dnes v kolumbijské metropoli nastoupila proti Karin Knappové, se kterou ve třech vzájemných duelech na podnicích ITF neztratila ani set. V dosud nejdůležitějším duelu ale osmadvacetiletá Češka propadla. 129. hráčka světa s o tři roky mladší Italkou, která je v žebříčku o pouhé čtyři příčky za Birnerovou, uhrála pouhé dvě hry a za 61 minut prohrála dvakrát 1-6.

Birnerová v Kolumbii pokračuje ještě ve čtyřhře, ve které s Ruskou Alexandrou Panovovou tvoří nejvýše ansazený pár. Už včera postoupily do čtvrtfinále.

Poprvé po půl roce, během kterého léčila dlouhodobě problémové zápěstí, s nímž se nakonec dostala 'pod kudlu', se v Bogotě na kurty vrátila Italka Flavia Pennettaová. Šampionka turnaje z roku 2005 začala výhrou nad loňskou finalistkou Alexandrou Panovovou. Rusku zdolala 4-6 6-3 6-3, když získala 10 z posledních 13 her.

Ve druhém kole se třicetiletá Pennettaová utká s druhu loňskou finalistkou - obhájkyní titulu Larou Arruabarrenaovou-Vecinovou. Dvacetiletá Španělka porazila ve třech setech domácí divokou kartu Julianu Lizarazaovou a po loňském triumfu a dva dny starém triumfu na challengeru v Cali tak v Kolumbii vyhrála už 11. zápas v řadě.

Bývalá hráčka Top 10 Pennettaová tak podrthla úspěšný den italských tenistek, neboť kromě ní a Knappové postoupila také Francesca Schiavoneová. Nasazená čtyřka navzdory 17 dvojchybám otočila utkání s Kanaďankou Sharon Fichmanovou, přestože ve třetím setu ještě prohrávala 1-3.

Po obratu postoupila také dvojnásobná šampionka z let 2006 a 2011 Lourdes Domínguezová-Linová. Třetí nasazená Španělka zdolala domácí Catalinu Castaňovou.

Nejvýše nasazenou hráčkou antukového turnaje s dotací 235 tisíc dolarů je Srbka Jelena Jankovičová.

- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 235.000 dolarů)
úterní výsledky (19. 02. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Knappová (It.) - Birnerová (ČR) 6-1 6-1
Domínguezová (3-Šp.) - Castaňová (Kol.) 3-6 6-2 6-1
Schiavoneová (4-It.) - Fichmanová (Kan.) 4-6 6-4 6-4
Torróová-Florová (Šp.) - Rusová (6-Niz.) 6-4 6-3
Mrdežaová (Chorv.) - Parmentierová (7-Fr.) 7-6(5) 6-4
Babosová (8-Maď.) - Vidaganyová (Šp.) 6-4 1-6 7-6(4)
Cadantuová (Rum.) - Koehlerová (Portug.) 6-0 6-3
Pereiraová (Braz.) - Meusburgerová (Rak.) 6-3 6-3
Arruabarrenaová-Vecinová (Šp.) - Lizarazová (Kol.) 6-2 1-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist