Bod Djokoviče Srbům nestačil. Do finále postoupili Chorvaté díky Gojovi a Mektičovi s Pavičem

3. 12. 2021, 22:42
Aktuality 6
DAVIS CUP - Chorvatští tenisté jsou počtvrté v historii a potřetí za posledních šest let ve finále Davis Cupu. Letos dvojnásobné šampiony táhne hráč třetí světové stovky Borna Gojo a elitní deblisté Nikola Mektič s Matem Pavičem, kteří se dnes v Madridu postarali o vyřazení Srbska se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.
Mate Pavič a Nikola Mektič (© AFP)

Překvapivým generátorem chorvatským bodů v letošním Davis Cupu je až 279. hráč světa Borna Gojo. Přitom třiadvacetiletý rodák ze Splitu nikdy nebyl ve světovém žebříčku ve druhé světové stovce a pouze jednou porazil hráče Top 100 (95. Rubena Bemelmanse).

Na finálovém turnaji Davis Cupu ale ještě neprohrál a sbírá životní skalpy. Porazil Australana Alexeie Popyrina (61. v ATP), Itala Lorenza Sonegou (27.) a dnes Dušana Lajoviče (33.). Srba zdolal po obratu 4-6 6-3 6-2 a položil základní kámen vítězného semifinále.


Srbsko podle očekávání vrátil do hry Novak Djokovič. První hráč světa přehrál 6-4 6-2 Marina Čiliče a svou singlovou neporazitelnost v Davis Cupu prodloužil na 19 zápasů.

Na rozdíl od čtvrtfinále s Kazachstánem se Srbům obrat nepodařil. Chorvaté se totiž mohou na turnaji opřít o nejlepší deblový pár světa a vítěze devíti letošních turnajů. Dnes Nikola Mektič a Mate Pavič porazili 7-5 6-1 Djokoviče s Filipem Krajinovičem, ani ve čtvrtém duelu na Finálovém turnaji neztratili set a odšpuntovali gejzír chorvatské radosti.

 


Chorvatsko postoupilo do finále Davis Cupu počtvrté v historii a již potřetí od roku 2016. O třetí triumf se šampioni z let 2005 a 2018 utkají v neděli se silným Ruskem, které má ve výběru dva hráče Top 5 Daniila Medveděva a Andreje Rubljova, nebo s Německem.

• DAVIS CUP 2021 •
Finálový turnaj
páteční výsledky (03. 12. 2021)
• Semifinále (Madrid) •
Chorvatsko - Srbsko 2-1
Gojo - Lajovič 4-6 6-3 6-2
Čilič - Djokovič 4-6 2-6
Pavič/Mektič - Djokovič/Krajinovič 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
RF46
Chorvatsko a Srbsko, laska na prvni pohled.
Reagovat
Nola
DC je uplne ina disciplina, chalan sa planta niekde v 3 stovke a vyradi hracov nad nim v rankingu, najviac posobiva bude asi vyhra nad Sonegom, nevidela som ho hrat, ale proti asi Rusom si ho pozriem, Lajovic, Krajinovic, Kecmonovic nie su spatni hraci, ale nie je to Tipsa, ani Troicki, hraci, ktori dokazali uhrat body aj s lepsimi ako boli sami....
Reagovat
paddy
Srbského Navrátila by měli okamžitě vyhodit smile
Krajinovič měl hrát singl, v deblu byl k ničemu

Lajovič, úplně z formy, sotva porazí hráče no 290, takže bylo jasné, že dnes nezvládne no 279

Kiks Netovič - klasika v deblu, drhlo to jako Ralphovi
https://www.youtube.com/watch?v=xDPxxH_ZkbI

2 prohry ze 3 zápasů, ale letos se mu dařilo (6-4), takže vylepšil svou tragickou kariérní bilanci na 65-81 smile smile
Reagovat
turista
Neznámý Chorvat Gojo zase rozhodl výhrou nad Lajovicem. Djokovič zařídil očekávané vyrovnání. Nedalo se ale čekat, že by singliste Djokovič a Krajinovic mohli porazit nejlepší světový deblový pár Mektic a Pavic. Aby Srbové uspěli museli by vyhrát oba singly. Předpokládám, že Rusové Němce zvalcuji a ve finále rozhodnou už v singlech.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gojko Mitič > Joker smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist