Bouchardová se na kurty vrátí v Hobartu

2. 12. 2015, 11:29
Aktuality 55
Eugenie Bouchardová, která od US Open nedohrála jediný zápas kvůli bolestem hlavy po otřesu mozku , vstoupí do sezony 2016 premiérovou účastí na turnaji v Hobartu.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

Eugenie Bouchardová utrpěla v září na US Open po pádu v šatně otřes mozku. Z posledního grandslamu roku musela odstoupit a poté vynechala i turnaje v Tokiu a Wuhanu. V říjnu se v Pekingu pokusila o návrat, ale po jediném odehraném setu proti Němce Andree Petkovicové vzdala, protože se jí při zátěži znovu začala točit hlava. Kvůli zranění pak zažalovala americkou tenisovou asociaci USTA, kterou viní z nedbalosti a požaduje odškodnění.

Nyní už se ale jednadvacetiletá Kanaďanka cítí fit a především myslí na novou sezonu. Po delší pauze zaviněné kuriózním zraněním se na kurty vrátí na turnaji WTA International v Hobartu, kde se bude hrát od 10. ledna, tedy týden před Australian Open.

"Chci začít sezonu 2016 naplno a já doufám ve vysokou kvalitu zápasů v Hobartu. Turnaj se hraje na stejném povrchu jako Australian Open, takže mi pomůže připravit se na Melbourne," řekla finalistka loňského Wimbledonu a bývalá pátá hráčka světa, jež se po nevydařené sezoně korunované incidentem na US Open propadla na 49. místo žebříčku.

"V minulosti jsem v Austrálii dosáhla na velký úspěch a už se nemohu dočkat, až zažiju zkušenosti v novém městě," uvedla semifinalistka Australian Open z roku 2014. "Slyšela jsem, že je Hobart krásné město a já doufám, že budu mít trochu času si ho projít a setkat se se svými fanoušky."

Největšími favoritkami by v Hobartu měly být Američanka Sloane Stephensová, Italka Camila Giorgiová či Slovenka Dominika Cibulková, titul pak bude obhajovat Britka Heather Watsonová. Z českých tenistek by se na tasmánském ostrově měly představit finalistka z roku 2014 Klára Koukalová, Denisa Allertová i Petra Cetkovská.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
Frick
Já jsem dobrý člověk, já už jsem ti tak nějak odpustil, ale musíš si tady to zbylé osazenstvo naklonit, min. jeho mužskou část - takže nezbývá nic jiného než přestat skrývat před světem estetičnost těch tvých dvojek :o)
Reagovat
blixa
Byl to dobrý člověk. Jen prsíčka měl trochu tuhá ...
Reagovat
Frick
Tak pevná budou. :o) Myslím, že skutečně tato partie je u ní velice hezká. Budiž jí to přáno.
Reagovat
VlS
To je ze Zlatovlásky?
Reagovat
smazaný uživatel
trošku pomohol, aby sa konečne spamätala. Nie herne ale hlavne ľudsky.

Tipujem, že 98 percent hráčok, malo z toho prču.
Ale za to si môže dotyčná sama.

Kur va šak keď nasneží, tak dávam bacha!!
Mala vôbec šlapky??
Pokiaľ bola bosá, tak by ju mala USTA zažalovať za rozbitú dlaždičku.
Pizza sprostá, namyslená..
Reagovat
tommr
Bouchardový sice přeju, aby se už konečně mohla úspěšně vrátit na kurty, ale přesto doufám, že v Hobartu všem favoritkám vypálí rybník některá z našich ... :)
Reagovat
rib
to jsou divné věci na světě - tenista uklouzne v šatně (kdo ví, co dělal, prostě trochu nešika, což se může stát komukoliv) a žaluje asociaci (ta do něj asi strčila, nebo nějak přímo způsobila jeho pád, že...). Tak až příště zaprší, nevezmu si deštník, zmoknu a nastydnu, možná bych zvážila žalobu na několik institucí - výrobce vlněného kabátu, že nezajistil, aby při dešti nezpůsobil nachlazení, meteorology za to, že mi neřekli, v čem mám ten den jít ven, výrobce deštníku za to, že mi deštník sám neskočil do kabelky a ještě možná zvážím žalobu na vesmír, za to, že vůbec prší :-)))))))))))
Reagovat
dadaft
ta žaloba bude spíš z hlavy nějakého právníka.
v Americe se lidi soudí o kde co,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
nicméně mohla to stopnout, to je pravda.

já ji nebudu soudit a chápu, že se některým její chování nelíbí

nicméně ty dva zápasy, kdy zase po čase na USO hrála dobře (s Hercog a Cibulkovou), byly prostě parádní.
ať je jaká je, její tenis je divácky atraktivní a mrzelo by mě, kdyby dál vypadávala v prvních kolech,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

je čas, aby se Genie vrátila.

a měly by se k ní přidat další mladé pušky a trochu zvýšit tlak na top10 ---- podle mě Plíšková, Stephens, Svitolina, Keys a Mladenovič.
tyhle holky by příští rok určitě měly mít ambice více tlačit na pilu.

a taky doufám, že se konečně zvedne Azarenka.
Reagovat
smazaný uživatel
ja mam tvuj sarkasmus rada, ale taky si myslim, ze pretahujes zavit. Zazemi sportovce ma byt v dokonalem poradku a neohrozujici jeho zdravi, pokud takove neni, je za to nekdo zodpovedny. Evzene to navic zavaznym zpusobem zasahlo do kariery... Nekde se nadava po hospodach (MHD, cekarnach, cukrarnach, klubovnach, parcich, dale si dosad) a jinde se bezi k soudu... Jo a Evzena mi rovnez tenisove dost chybi! :-)
Reagovat
VlS
Často s tebou souhlasím, dneska výjimečně ne. Každý normální člověk vidí, jestli je podlaha suchá, nebo mokrá a každý normální člověk dokáže i po mokré kluzké rovné podlaze jír, aniž by upadl ( není-li to stařík s berlemi, pro kterého to problém je). Jak budeš řešit případ, kdy na podlahu někomu spadne láhev s Colou a učiní podlahu kluzkou?
Trochu jsme se vymkli zdravému rozumu a hledáme něčí odpivědnost i tam, kde chyběla primární opatrnost " poškozeného" a nebo odpovědnost za případy Vis maior ( nebo za pána boha?).
Viz absurdity náhrad za v mikrovlnce upečeného domácího nazlíčka ( znám to se zvířaty od kanárka po psa, kdyby byly mikrovlnky větší, jistě by někdo vymyslel i koně) , za poškození pána, který v caravanu opustil řízení a šel si vařit kafe, protože v manuálu nebylo, že to nemá dělat a podobně. Super kšeft pro právníky, za kterej pkatíme všichni, od rostoucích cen zahrnujících pojistky výloh, po čtení nesmyslných manuálů obsahujících absurdní upozornění.
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme vim, jak to myslis, jenze Evzena neupekla v mikrovlnce andulku, ale svihla sebou nejak hodne nestastne na mokre podlaze, ktera mela byt sucha. Dalsi uz je treba poplatne dobe, radam a destinaci, ale za provozu se neuklizi, v tom tady vidim ten primarni problem.
Reagovat
VlS
Víš, mám na to možná až extrémní názor. Právo občas přerůstá zdravej rozum a systém porotních americkejch soudů se často utrhne od rozumu totálně. To jsou ty historky ( upečená kočka se opravdu stala, jen ten soud byl v Irsku a ne v Americe, ale to je fuk, systém porotních soudů je obdobnej, i když ne tak extrémní.
Mašinka vybere porotu, Porotce je normální pracující člověk, kterej musí tvrdě makat, a s chutí někomu dopřeje pytel Peněz od bohaté firmy. To jsou ty náhrady v milionech, když chudáček nevěděl, že kouření škodí zdraví, nebo chudinka nevěděla, že v mekáči po 5 hamburgrech denně a 3 litrech koly prostě řádně přibere. A soudci se to hodí, protože případ s takovou absurditou má velkou publicitu a jemu udělá reklamu, která se bude hodit, až bude kandidovat do senátu, nebo kamkoliv jinam.
U nás najdeš trošku podobnou věc v tzv. objektivní odpovědnost provozovatele zvlášť nebezpečné činnosti. Tam to není tak jednoduché, ale opatření, které má chránit lidi před haváriemi letadel nebo jadernými elektrárnami nejvíc dopadá na chudáky, kteří pořídí koně a provozují jízdárnu, rafting, paragliding atd. Ale to je jen poznámka, jibak materiál ba habilitační práci :-)
Prostě se furt snažíme primárně naši odpovědnost za sebe přehodit na někoho jiného. Provozovatel kluziště je taky zodpovědnej za natlučenej zadek, protože led klouže?
Reagovat
Fandina
Já mám takový dojem, že u nás se často vyžaduje odškodnění, když člověk uklouzne v zimě na chodníku a zraní se. S kluzištěm to pochopitelně nesouvisí, tam jde člověk s vědomím, že to tam klouže. To je něco jiného.
Reagovat
Fandina
Nehledě na to, že každou chvilku slyším, jak lidi, kteří se zranili v zaměstnání vyžadují na zaměstnavateli náhradu.
Reagovat
VlS
Pracovní úraz je něco jiného
Reagovat
Fandina
Tohle jí ale také vzniklo v zaměstnání.
Reagovat
VlS
A USTA je její zaměstnavatel?
Reagovat
Fandina
Moc to pitváš, to už jsou detaily, kdo za co odpovídá. Někdo za prostředí na turnaji odpovědnost mít musí.
Reagovat
VlS
Ty píšeš, že se jí to stalo v zaměstnání
Reagovat
Fandina
A nestalo se to snad v zaměstnání? Ona je profesionální tenistka a byla na profi turnaji, tedy v zaměstnání a tam se jí stal v šatnách úraz. Co pořád řešíš? Jedná se o úraz v zaměstnání.
Reagovat
VlS
Nic, zase m?š svou mantru a budeš jí opakovat do zblbnutí, bez ohledu na to, jak moc je mimo mísu.
Reagovat
Fandina
Ano, budu to opakovat do nekonečna, protože mám pravdu. Postav se třeba na hlavu.
Reagovat
slacker
mas leda prd smejde
Reagovat
Fandina
ubožáku
Reagovat
slacker
nebuc a nerehtej
Reagovat
Fandina
Ji ubožák. Někoho tak trapného a ubohého jako jsi ty jsem ještě nezažila. A zažila jsem toho hodně.
Reagovat
slacker
a taky nekvokej
Reagovat
gigin
Kdyby to byl pracovní úraz, tak se s nikým soudit nebude. Na pracovní úraz je sakra dobře pojištěná.
Reagovat
Fandina
Nemůžeš vědět, jak její pojistka zní. Kdyby si právníci nemysleli, že uspějí, žalovat nebudou. Můžeme se tady o tom dohadovat donekonečna. Je to její věc a to, že tam bylo něco na podlaze, co tam být nemělo a nestalo jse jí to ve volném čase, ale v šatnách turnaje, je nepříjemná věc. Pokud se zranila a měla otřes mozku a nebo se jí od té doby motá hlava, tak to není nic příjemného. Tím bych tu debatu ukončila.
Reagovat
gigin
Máš pravdu. Nevíme, jak má nastavené pojistné smlouvy.
Reagovat
VlS
No protože nežiješ v Americe. Tam je někdo schopnej toho provozovatele zažalovat, protože ho řádně nepoučil předem, že to klouže a že brusle jsou ostrý atd. A o tom to je. Normálně by se mělo zkoumat, jestli piškozený byl taky patřičně opatrný, jak by měl být. V mokrý sprše to klouže vždycky. Víš kolik lidí se zabilo uklouznutím ve vaně?
Reagovat
Fandina
Nevím jestli to bylo na mě, ale pokud se uvádí, že šlo o čistidlo, které mělo na podlaze působit přes noc, když se v šatnách nikdo nepohybuje a ona po tom uklouzla. Tak ta situace je jiná, než kdyby uklouzla jen tak. Tohle je podle mě problém.
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu to hrotis do extremu, i kdyz pises rozumne. :-) Fakt hodnotim v tomto konkretnim pripade o pad holky na mokre podlaze, navic s nejakym pajcem, jak tady vecne doplnila Fandina - a pritom mela byt ta podlaha sucha. Evidentni zasah i odpovednost jine osoby a ji zamestnavajici organizace. Pripadny "objednavatel sluzby" zastituje. Nejde o zadne kluziste ani hamburgrey.
Reagovat
smazaný uživatel
pad holky bez o... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
o hamburgerech nemluve, sakra uz.... Ale zalovat nikoho nehodlam a preklepy beru na sebe... faaaakt.... :-)))
Reagovat
VlS
:-))
Reagovat
rib
Hm, já to prostě mám stejně jako VIS, prostě si myslím, že zdravý normální člověk prostě vidí mokro a dá bacha...
Reagovat
smazaný uživatel
logicke. A pokud vsak prece jenom sklouznes po nejakem necekanem blemcu a ctvrt roku se ti po padu mota kebule, nezacnes ani z pozice trebas neskromne, vsak nesporne zatim nadejne tenisove hvezdicky, okolo ktere se toho uz tak dost toci, uvazovat jak je to vubec mozne a kdo to tam naplacal, ale jen se jeste pestmi tluces do te sve bolave hlavy a volas: Ja hlupana, stejne bych si ty vyhrany prachy nezaslouzila! :-)
Reagovat
rib
:-)))))) tož řekla bych si "eště že su pojištěná a že to není nic horšího než otřes mozku :-)"
Reagovat
VlS
Ten problém je v něčem jiným. Na těchto kauzách vydělávají právní společnosti a pojišťovny a podíl rezerv nákladů na soudní hrátky dnes už tvoří až desítky procent z cen produktů. Když do toho chtěl Clinton šlápnout a nasadit právníkům uzdu, kde se vzala, tu se vzala Monica Lewinská :-).
Jde o zneužívání práva, se spravedlností to nemá nic společnýho.
Reagovat
slacker
ano pravo nema se spravedlnosti nic spolecneho. Pravo je institualizovana vule mocnych
Reagovat
VlS
No, a tohle je zas jen kvázi politická deklarace.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jaké máte znalosti o podlahových krytinách, ale opravdu existují takové na kterých neuklouzneš.A také si osobně myslím, že tenisté nebydlí v nějakých podřadných hotelech.A v tom případě by snad koupelny těchto hotelů mohly být vybavené tak, aby se těmto případům předešlo.
Reagovat
dadaft
myslím, že to bylo ve sprchách v šatně kurtů, ne na hotelu.
to by nežalovala USTA.
Reagovat
gigin
Tak tak. Po smíšeném kvartetu s Gyrosem, se chystala do ledové lázně a uklouzla na čerstvě vytřené podlaze. Ten Nick tam trošku vnáší nějaké pochybnosti, ale tak...
Reagovat
gigin
Ale zase jinde čtu, že upadla po maču s Cibulí. Tak nevim, no. Vo to strah nemam.
Reagovat
gigin
Tak my někdy hrajem, kdo prohraje, zametá kurt. Tak Cibule prohrála, musela vytírat šatny, byla najedovaná, tak to přimokřila s tímto úmyslem. Tak to asi bylo.
Reagovat
dadaft
.......... a pak už se jen jedlo, zpívalo a pilo.

( myslím u vás na kurtech :))
Reagovat
gigin
:DDD Někdy jo. Někdy aj hádalo a šťouchalo, ale nikdy nežalovalo no.
Reagovat
Fandina
Nahoře v článku je pod podtržením odkaz na tenhle

http://www.tenisportal.cz/zpravy/bouchardova-zazalovala-poradatele-us-open-kvuli-svemu-zraneni-17317/

a tam se uvádí toto:
Podle žaloby, kterou bývalá světová pětka včera podala u soudu v Brooklynu, "cizí kluzká a nebezpečná látka na podlaze" způsobila její pád, kvůli kterému utrpěla "vážná poranění hlavy, včetně - ale nejen to - otřesu mozku". Právní zástupce Benedict Morelli řekl listu New York Times, že šlo o čistidlo, které mělo na podlaze působit přes noc, když se v šatnách nikdo nepohybuje. Naneseno ale bylo kvůli nedbalosti pořadatelů příliš brzy.

Jak to tam bylo pochopitelně nevím, ale nedávno jsem použila na starší PVC na chodbě bistrol na naleštění a pak na to položila rohožku. Klouzalo to tak, že mě rodina požádala, abych tu leštěnku odstranila. Píši to proto, že na normálně vytřené podlaze se jen tak běžně neuklouzne a neupadne.
Reagovat
Frick
nána, tak se s ní soucítí více.

Nevíme přesně, jak moc to bylo kluzký a jak moc ta kluzkost byla nečekaná. Možná bychom si pak uvědomili, že bychom si ten kokos namleli taky.

No, pochopitelně ať se "pyšná princezna" vrátí trochu polepšená.

Tak hezký holky by neměly bejt takový potvory. Maximálně potvůrky.
Reagovat
milik254
Doufám, že se Genie vrátí zpátky :)
Reagovat
marekv
A jejda, tak to vypadá, že to odškodnění asi moc nedopadne, takže holz zpátky na kurt.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně. Zjistila, že odškodnění nebude, takže je její rodina zajištěná jen na osm generací a ne na devět, tak se s těžkým srdcem rozhodla vrátit k tenisu.
Reagovat
gigin
Třeba jí ten cyp, co vlastní Fejsbůček něco taky dá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist