Bouzková i debutantka Bartůňková v Istanbulu skončily v prvním kole

20. 4. 2022, 13:18
Aktuality 6
WTA ISTANBUL - Marie Bouzková do antukového jara vstoupila dnes v Istanbulu a s tureckou metropolí se rozloučila hned v prvním kole po dvousetové porážce s Varvarou Gračevovou. Nikola Bartůňková má za sebou neúspěšný debut v hlavních soutěžích turnajů WTA, 16letá Češka prohrála s kvalifikantkou Anastasií Potapovovou.
Marie Bouzková (© AFP)

Marie Bouzková měla skvělý vstup do sezony, na všech šesti akcích na tvrdém povrchu porazila minimálně jednu soupeřku, v Guadalajaře hrála své třetí finále a v Monterrey došla do čtvrtfinále.

Do antukového jara vstoupila dnes v Istanbulu, s tureckou metropolí se rozloučila hned v prvním kole po porážce 3-6 5-7 s Varvarou Gračevovou a na svém nejhorším povrchu už přes rok čeká na výhru. Zatímco v úvodním dějství se nedostala k jedinému brejkbolu, ve druhém nedovolila soupeřce dvakrát potvrdit brejk, ale v koncovce znovu zaváhala a Ruska utkání dopodávala.

Nikola Bartůňková od pořadatelů znovu po roce dostala divokou kartu, tentokrát do hlavní fáze a poprvé si zahrála zápas hlavní soutěže na nejvyšší tour.

Šestnáctiletá Češka se proti bývalé #64 a ruské kvalifikantce Anastasii Potapovové chytla až za stavu 1-6 1-5 a po dvou odvrácených mečbolech podávala na srovnání skóre. Game na servisu však do vítězného konce nedotáhla a po 66 minutách favoritce podlehla.

V Istanbulu se představila ještě Tereza Martincová, také nasazená Češka skončila hned v prvním kole, včera nestačila na Annu Bondárovou.

Elise Mertensová při obou předchozích startech v Istanbulu prošla až do finále, ale letos vzdala hned první zápas. Nasazená jednička prohrávala 5-7 1-4 s Rebeccou Petersonovou a rozhodla se v utkání nepokračovat, zaznamenala tak už třetí porážku v řadě.

Namále měla i druhá nasazená Sorana Cirsteaová, jež zdolala Nizozemku Arantxu Rusovou až po odvrácení dvou mečbolů 3-6 6-1 7-5 a udržela naději na zopakování loňského triumfu.

Ve čtvrtfinále na Rumunku čeká rakouská kvalifikantka Julia Grabherová (h2h 1-0), která vyřadila pátou nasazenou Švýcarku Jil Teichmannovou.

• WTA 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 239.477 dolarů
středeční výsledky (20. 4. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gračevová (-) - Bouzková (ČR) 6-3 7-5
Potapovová (-) - Bartůňková (ČR) 6-1 6-4
Petersonová (Švéd.) - Mertensová (1-Belg.) 7-5 4-1 / skreč M.
Martičová (Chorv.) - Kalininová (4-Ukr.) 3-6 7-5 7-6(5)
Tomljanovicová (6-Austr.) - Fourlisová (Austr.) 6-1 6-3
Sorribesová (7-Šp.) - Qiang Wang (Čína) 6-3 6-2
Putincevová (Kaz.) - Linetteová (Pol.) 7-6(6) 6-4
Curenková (Ukr.) - Schmiedlová (SR) 6-0 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Cirsteaová (2-Rum.) - Rusová (Niz.) 3-6 6-1 7-5
Grabherová (Rak.) - Teichmannová (5-Švýc.) 6-4 6-4
Bondárová (Maď.) - Parrizasová (Šp.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bouzková/Sorribesová (3-ČR/Šp.) - Aksuová/Sönmezová (Tur.) 6-0 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
makro99
Nikola Bartůňková, tak bohužel no, 1:6 1:5, obdobně jako Linda N. loni v Bělehradě.. Nikola teda na konci dokázala alespoň lehce korigovat..:/
Jinak tohle je odpověď, proč talentované 16-leté juniroky při fyzické náročnosti současného tenisu v podstatě nedostávají WC do hlavních soutěží WTA. (A taky, proč si tak užíváme Lindu F., která je v posledních letech v tomto celosvětově unikátní - WC dostává na elitní turnaje a pravidelně je využívá k vítězstvím nad elitními hráčkami).
Reagovat
Dobry-den
Antuková bída začíná, tak nashle za necelé 2 měsíce na trávě. smile
Reagovat
EllNino
Markéta, Maruška, Tereza, Nikola out a to ještě hrají proti sobě Karolína s Petrou ...

Snad bude lépe
Reagovat
misa
příště snad zahraje líp.
Reagovat
misa
Náladu si spravila aspoň ve čtyřhře se svou kamarádkou Sorribes Tormo.
Reagovat
makro99
já myslím, že tady směřují za titulem :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist