Britové nemají po sedmi letech zástupce ve 2. kole grandslamu

30. 9. 2020, 10:53
Aktuality 0
Po sedmi letech nemá britský tenis na grandslamech jediného zástupce ve druhém kole dvouhry. V hlavní soutěži French Open se jich představilo šest a všichni hned vypadli, k čemuž přispěl i Jiří Veselý výhrou nad Liamem Broadym. Vedle něj už se rozloučili s pařížskou antukou i trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray, Daniel Evans, Cameron Norrie a Johanna Kontaová i Heather Watsonová.

Právě Watsonová završila fiasko v úterý, kdy jako poslední prohrála 6-7 4-6 s domácí Fionou Ferrovou. "Obávám se o budoucnost britského tenisu. Máme pár dobrých mladých hráčů, ale je jich hrozně málo. Zatím nevidím nikoho, kdo by mohl být ve světové padesátce," řekla Watsonová.

Apelovala na domácí tenisovou asociaci, aby pomohla širší základně talentů. "A ne (prostřednictvím svých akademií) jen hrstce vyvolených," dodala.

Na Roland Garros neuspěla ani světová třináctka a loňská semifinalistka Kontaová, která nestačila na talentovanou šestnáctiletou Američanku Cori Gauffovou, nebo Murray. Bývalý první hráč žebříčku, jehož kariéru poznamenaly operace kyčle, utržil debakl od bývalého šampiona Švýcara Stana Wawrinky.

Současná britská jenička mezi muži Evans podlehl v pěti setech Japonci Keii Nišikorimu. V pěti setech padl i Norrie, byť vedl 2-1 na sety nad Kolumbijcem Galanem. Kvalifikant Broady vypadl s Veselým. Britská dvojka Kyle Edmund v Paříži kvůli zranění nestartoval.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist