Češky? Jako Bayern Mnichov tenisového světa

31. 10. 2021, 16:30
Aktuality 10
Andrea Petkovicová ocenila před startem týmového světového šampionátu družstev český ženský tenis. "Dalo by se říci, že jsou Bayern Mnichov tenisového světa," řekla v Praze den před soubojem českého a německého týmu ve skupině.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová (© fedcup.com)

Pětatřicetiletá Petkovicová dostala otázku, jestli mají Němky proti domácímu týmu větší šanci, když Češkám chybí Karolína Plíšková či Petra Kvitová. "Nemyslím si, že to je takový rozdíl, protože český tenis má neuvěřitelně silnou širší špičku," řekla bývalá světová devítka Petkovicová.

Vítězka sedmi turnajů WTA Petkovicová se snažila vypozorovat, proč jsou Češky dlouhodobě dobré. "Vždycky měly dobré trenéry, jejich styl je velmi čistý. A řekla bych, že pro holky je v Česku tenis národním sportem," uvedla německá tenistka a dodala: "Mladé holky tady trénují hodiny. V Německu se trénuje mnohem míň, takhle ale hráčky top deset nebo dvacet nevzniknou."

Loni si v době koronavirové pauzy zahrála na Štvanici charitativní soutěž družstev Tipsport Elite Trophy. V areálu I. ČLTK sledovala i chod klubu. "Na každém dvorci hrála dvanáctiletá holka, která už hraje lépe, než jsem kdy hrála já," vzpomínala Petkovicová. Nyní má při soutěži družstev z hotelu na Štvanici výhled. "Třeba to je dobré znamení," podotkla s úsměvem rodačka z Tuzly.

Proti Němkám nastoupí české tenistky se světovou čtyřkou Barborou Krejčíkovou a stříbrnou olympijskou medailistkou z Tokia Markétou Vondroušovou, s kterou by měla Petkovicová hrát v souboji dvojek. "Hraje trochu jinak, hře velmi dobře rozumí, hraje skvěle kraťasy. To pro moje kolena bude velký test," uvedla aktuálně 74. hráčka světa Petkovicová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
vergus
Snad ten Bayern od Petko není narážka na dva nedávné bavorské historické debakly 0:5 a 1:7 smile
Reagovat
paddy
je vidět, že Němky si nás věří smile smile

Auf geht's! smile
Reagovat
blixa
Alles gute! smile
Reagovat
Mony
hlavně chybí Muchová, nejen Plíšková a Kvitová
Reagovat
tommr
to bych ani neřek. Nemám nic proti ní, ale co kdy ve FC předvedla?
Reagovat
majkl005
nejde ani tak o to, co předvedla v FC...když snad ani jednou nebyla v nominaci, nebo se pletu?...ale spíš o to, co předváděla v posledních měsících :-/
Reagovat
tommr
naposledy něco uhrála ve Wimbledonu a od tý doby je prakticky neviditelná ...
Reagovat
majkl005
no, o tom mluvím, tommříčku
Reagovat
turista
Ano. Ale jak které hráčky. Martincová rozhodně není jako Bayern Mnichov, spíš je jako Freiburg.
Reagovat
majkl005
dyky, dyky Andy, dyky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist