Další pondělní finále? Na US Open zatím střecha nebude

15. 6. 2012, 17:18
Aktuality 9
Obří rekonstrukcí za zhruba půl miliardy dolarů projde areál ve Flushing Meadows, který hostí závěrečný grandslamový turnaj sezony US Open. Zatahovací střecha nad centrálním kurtem Arthura Asheho ale zatím v plánu není. Pořadatelé totiž nenašli řešení technických problémů.
Flushing Meadows

Kvůli dešti se poslední čtyři finále mužské dvouhry v New Yorku dohrávala v pondělí místo plánované neděle, což opakovaně vyvolalo debaty o nutnosti střechy alespoň nad jedním kurtem. US Open navíc zřejmě v budoucnu bude jediným grandslamem, který toto zařízení nemá, protože po Australian Open a Wimbledonu plánují střechu i na Roland Garros.

Zástupci Americké tenisové federace při čtvrteční prezentaci plánované rekonstrukce vysvětlili, že plány na zatahovací střechu ztroskotaly na velikosti kurtu a vlastnostech podloží. Dvorec Arthura Ashe je největším tenisovým kurtem světa a je postaven na měkkém podloží, takže není schopen unést váhu případné střechy. Technici se marně několik let snažili najít použitelnou technologii odlehčené střechy.

Rekonstrukce areálu se tak bude soustředit na jiná vylepšení. Ve Flushing Meadows vyroste nový kurt Louise Armstronga s kapacitou 15.000 diváků, což je o 5.000 více, než má současný, padesát let starý dvorec. Nový kurt vyroste i na místě stávajícího Grandstandu, který bude zbourán. Pro diváky budou navíc připraveny nové tribuny, z nichž budou moci na jedné straně sledovat tréninky hráčů a při otočení na druhou probíhající zápasy.

Nový kurt Louise Armstronga bude připraven pro případnou instalaci zatahovací střechy, ale k té nedojde dříve, než se vyřeší situace u centrálního dvorce. "Turnaj nemůže fungovat s jedinou střechou na jiném než hlavním kurtu. Když bude kvůli dešti přerušen zápas na dvorci Arthura Ashe, nemůžete říci 23.700 divákům, aby se přesunuli na Louise Armstronga, který bude mít 15.000 sedadel. To je více než 8000 lidí bez místa," vysvětlil výkonný ředitel areálu Daniel Zausner.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už pri letmom pohľade na centrálny dvorec je zrejmé, že sa to zastrešiť proste nedá..Je to daň za americkú megalomaniu, všetko musí byť Top Topov...
Reagovat
spaniel
Meli by to delat jak Rusove pri oslavach, rozehnat mraky letadlama. Urcite to bude i levnejsi nez strecha.
Reagovat
carolyn
:-))))))
rusáci přeci objakživa poroučí větru dešti
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na takový kolos a achitektonický skvost asi těžko udělají střechu. Stejně se od roku 2008 hrálá všechan finále v pondělí. Federer-Murray, Federer-Del Potro, obě Nadal-Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale i tak plus pro pořadatele US. Jako dávat tam střechu na takový kolos je opravdu blbost! To plus je za rozšíření stadionu Amstronga a Grandstadu. Jsem docela zvědavej jak to bude vypadat.

A ve srovnaní s FO stále US vede, mají světla a chodí tam podle ě víc lidí :D otázka: Když už bude po OH tak US už bude normálně v termínu néé? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
night sessions na US Open jsou uplně nejlepší
Reagovat
carolyn
Amerika země neomezených možností...a ted neví jak na střechu
Reagovat
gocii
promin ale delat střechu na takovej stadion se jaksi nevyplatí, navictam tolik neprší během turnaje
Reagovat
carolyn
jééžiš, zas nesmíš brát všechno tak vážně, trochu s nadsázkou na to koukej:-*
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist